chloroquine generique stromectol colchicine budesonide ivermectin seretide inhaler seretide rotacaps seretide serevent serocryptin seromycin serophene seropram seroquel servambutol servanolol servicillin serviclofen servispor servitet silagra sildalis sildenafil silvitra simcora simvasine simvast sinemet cr sinemet sinequan singulair sirdalud skinoren smap sortis spersanicol spiroctan sporanox starlix stocrin strattera stromectol suhagra force suhagra sumycin super avana
     
     

0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » Arama Sonuçları

20 Sonuç - Yeni Arama
Sayfa (1): (1)
Gönderen Mesaj
Konudaki Mesajlar: Konu icon Alemlere Nur Yağıyor
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
20 Mesaj -
ben tþk ediyorum saglýcaklaGüle Güle
Gönderme Tarihi: 21.08.2009 - 05:32
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: Konu icon Göklerde Aradım İzini Ya Rasulullah
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
20 Mesaj -
ben tþk ederim
Gönderme Tarihi: 21.08.2009 - 05:30
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: Ramazan Ayı ve Önemi
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
Ramazan Ayı ve Önemi
20 Mesaj -
.Ramazan Ayý ve Önemi


Ramazan ayý, ay takvimine (aya göre hesaplanan) göre, dokuzuncu ayýn adýdýr. Ramazan ayýnýn dinimizde büyük bir önemi ve diðer aylar arasýnda seçkin bir yeri vardýr. Çünkü kutsal kitabýmýz Kur'an bu ayda indirilmeye baþlanmýþtýr. Kur'an'da bin aydan daha hayýrlý olduðu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde kutlanýr. Ayrýca Ýslam'ýn temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayý, Müslümanlar için en kutsal aydýr ve ona "on bir ayýn sultaný" denilmiþtir.

Ramazan, Kur'an ayýdýr


Ramazan ayýný deðerli kýlan nedenlerden birisi, Kutsal kitabýmýz olan Kur'an'ýn bu ayda indirilmiþ olmasýdýr. Yüce Allah Kur'an'da " Ramazan ayý insanlarý kurtuluþ yolan götüren, doðruyu yanlýþtan ayýran Kur'an'ýn indiði aydýr. "aglaBakara suresi, ayet 185) buyurmuþtur.
Kur'an', Allah tarafýndan insanlara öðüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiþtir. Bu nedenle Kur'an insan için hayati deðer taþýr. Kur'an okumak bir ibadettir. Peygamberimiz Allah'ýn bildirdiði görev ve sorumluluklarýmýzý sýkça hatýrlamamýz için Kur'an'ý çok okumayý teþvik etmiþtir.
Müslümanlar, ramazan ayýnda Kur'an okumaya her zamankinden daha çok özen gösterirler. Bunun için evlerde veya camilerde bir araya gelerek, her gün Kur'an'dan yirmi sayfa okurlar. Ramazan ayýnýn sonuna gelindiðin de ise Kur'an'ý baþtan sona bir kez okumuþ olurlar. Buna hatim denir. Daha sonra hatim duasý yapýlýr. Müslümanlar yüzyýllar boyu bu geleneði devam ettirmiþlerdir.

Kur'an, Ramazan ayýnda inmeye baþlamýþtýr

Kur'anýkerim, ramazan ayýnýn Kadir Gecesi'nde indirilmeye baþlanmýþtýr. Kadir gecesi ramazan ayýnýn 27. gecesi olarak bilinir. Yüce Allah Kadir Gecesi'nin "Bin aydan daha hayýrlý" olduðunu haber vermiþtir. Peygamberimiz de "Kim inanarak ve sevabýný Allah'tan umarak Kadir Gecesi'ni deðerlendirirse geçmiþ günahlarý baðýþlanýr" (Buhari) buyurarak, bu gecenin önemini belirtmiþtir.

Ramazan, oruç ve sabýr ayýdýr


Ramazan ayýný önemli kýlan etkenlerden biri de, dinimizin temel ibadetlerinden olan orucun bu ay içinde tutulmasýdýr. Yüce Allah Kur'an'da "…Kim Ramazan ayýna ulaþýrsa oruç tutsun" (Bakara suresi, 185. ayet) buyurarak, ramazan ayýnda oruç tutulmasýný emretmektedir. Bu nedenle Müslümanlar ramazan ayý boyunca oruç tutarlar.
Ramazan ayý oruç, ibadet ve sabýr ayýdýr. Allah'ýn rahmet ve baðýþ kapýlarýnýn açýldýðý aydýr. Sevgili Peygamberimiz, ramazan ayýnda içtenlikle yapýlan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katýnda daha deðerli olacaðýný bildirmiþtir.


Ramazan ayýnýn yaþayýþýmýz üzerinde ne gibi etkileri vardýr?


Gerçekten ramazan ayýnýn yaþayýþýmýz üzerinde ayrý bir etkisi vardýr. Bu ayýn yaklaþmasý ile birlikte hazýrlýklara baþlanýr. Ramazan boyunca yiyeceðimiz özel yemeklerin malzemelerini önceden alýrýz. Evlerimizde genel temizlik yapýlýr. Çevremizde bazý camilerin minarelerine mahya denilen "Hoþ geldin ya þehrü ramazan" gibi yazýlar görürüz. Radyolar, televizyonlar özel ramazan programý yaparlar.
Ramazanda oruç açma vaktinin ayrý bin neþesi vardýr. Bütün aile bireyleri hep birlikte sofraya oturur, oruç açma vaktini gelmesini bekleriz. Ezan veya top sesinin duyulmasýyla birlikte orucumuzu dua ile açarýz. Yemeðimizi yedikten sonra dua ederek Allah'a þükrederiz. Sonra akþam namazýný kýlar ve teravih namazý için hazýrlýklara baþlarýz. Bu ayda camiler dolar taþar.
Ramazan ayý gerçekten bir ibadet ayý olarak yaþanýr. Namaz ve orucun yanýnda ayný zamanda bir yardýmlaþma ayýdýr. Bu ayda yoksullar, düþkünler daha çok hatýrlanýr. Geleneðimizde yakýnlar, komþular, yoksullar iftara çaðrýlýr. Maddi durumu iyi olmayanlar için iftar sofralarý düzenlenir. (Anlatým: Osman Ay)
Gönderme Tarihi: 21.08.2009 - 05:28
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: Oruç ne demektir?
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
Oruç ne demektir?
20 Mesaj -
Oruç ne demektir?


Ýslâm'ýn temel ibadetlerinden biri de ramazan ayýnda oruç tutmaktýr. Oruç, Allah'ýn hoþnutluðunu kazanmak amacýyla, tan yerinin aðarmasýndan, güneþin batmasýna kadar yeme içme ve benzeri bedeni isteklerden uzak durmaktýr. Oruç bedenle yapýlan bir ibadettir.

Oruç niçin tutulur?


Oruç Allah'ýn emrini yerine getirmek, ona yakýnlaþmak ve onun hoþnutluðunu kazanmak amacýyla tutulur. Çünkü Allah kendisine sevgi, saygý ve teþekkür borçlu olduðumuz yaratýcýmýzdýr. Ýbadete layýk tek varlýk odur. O, bize ve bizim ibadetlerimize deðer vermektedir. Deðer vermesinin ve yaratmasýnýn nedeni ona ibadet etmemizdir. Oruç tutarak Allah'a olan sevgimizi, saygýmýzý, baðlýlýðýmýzý somut bir þekilde gösteririz. Bu durum bizi Allah'a yaklaþtýrýr. Böylece onun sevgisini ve hoþnutluðu kazanýr ve ona teþekkür etmiþ oluruz.

Oruç kimlere farzdýr?


Akýllý, ergenlik çaðýna girmiþ ve saðlýðý yerinde olan Müslümanlar oruç tutmakla yükümlüdürler. Yüce Allah Kur'an'da "Ey iman edenler! Oruç sizden öncekilere farz kýlýndýðý gibi, size de farz kýlýndý" (Bakara suresi, 183) buyurarak, oruç ibadetinin farz olduðunu belirtmektedir.

Orucun temel þartlarý nelerdir??


Oruç tutmak için niyet etmek, niyetin baþlama ve bitme zamanýný bilmek, tan aðarmaya baþlamasýndan güneþ batýncaya kadar orucu bozan þeylerden sakýnmak gerekir.

Kaza orucu ve fidye ne demektir?


Hastalar, yolcular ve çok yaþlý olup da oruca dayanamayacak olanlar tutmayabilirler. Hasta olan bir kimse orucunu iyileþtikten sonra tutar. Buna “kaza orucu” denir. Bu Allah’ýn bir kolaylýðýdýr. Yolculuðu çýkanlar da evlerine döndükten sonra oruçlarýný tutarlar. Ancak isterlerse yolculuk sýrasýnda da tutabilirler. Çok yaþlýlar veya iyileþme umudu olmayan hastalar ise imkânlarý varsa fidye verirler. Fidye; bir yoksulun bir günlük yiyecek ihtiyacýný karþýlayacak miktarda paradýr. Fidye ramazanýn baþlangýcýnda verilebileceði gibi, ortasýnda veya sonunda da verilebilir.

Oruca niyet nasýl edilir?


Oruç tutmak için niyet þarttýr. Niyet, akþam ya da sahurda yemek yedikten sonra "Allah rýzasý için ramazan orucunu tutmaya niyet ettim" diyerek edilir. Mutlaka bu cümleyi söylemek þart deðildir. Zihinden geçirmekle de niyet olur. Sahura kalkmak da ayrýca bir niyettir.

Nafile ve adak orucu ne demektir?


Ramazan ayýnda tutulan farz olan orucun dýþýnda nafile olarak, ya da adamak suretiyle tutulan oruçlar vardýr. Ramazan ayý dýþýnda sevap kazanmak amacýyla tutulan oruçlara nafile oruç denir. Bir iþin olmasý veya bir dileðin gerçekleþmesine baðlý olarak tutular oruca da adak orucu denir. Örneðin; bir kimse "Þu iþim olursa üç gün oruç tutacaðým" diyerek adakta bulunur. Dileði gerçekleþirse kiþinin bu orucu tutmasý gerekir. (Anlatým: Osman Ay)
Gönderme Tarihi: 21.08.2009 - 05:26
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: 3.1. Sahur, İmsak ve İftar Ramazan ayı ve oruçla ilgili kavramlar nelerdir?
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
3.1. Sahur, İmsak ve İftar Ramazan ayı ve oruçla ilgili kavramlar nelerdir?
20 Mesaj -
3.1. Sahur, Ýmsak ve Ýftar Ramazan ayý ve oruçla ilgili kavramlar nelerdir?

1. Sahur,
2. Ýmsak,
3. Ýftar,
4. Mukabele,
5. Teravih namazý,
6. Fitre

Bu kavramlarý bilmemizin önemi nedir?

Ramazan ayýnda sahur, imsak, iftar vb. sözcüklerini sýk sýk duyarýz. Bu sözcüklerin anlamlarýný bilmek bunlarý doðru bir þekilde anlamlandýrmamýza ve kullanmamýza yardýmcý olur. Böylece oruç ibadetini doðru, kurallarýna uygun bir þekilde yerine getirmiþ oluruz.

Orucumuzu saðlýklý bir þekilde yerine getirmek için ne yapmamýz gerekir?

Orucumuzu saðlýklý bir þekilde yerine getirmek için; niyet etmek, niyetin baþlama ve bitme zamanýný bilmek, tan aðarmaya baþlamasýndan güneþ batýncaya kadar orucu bozan þeylerden sakýnmak gerekir.

(Anlatým: Osman Ay)
Gönderme Tarihi: 21.08.2009 - 05:25
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: Sahur ne demektir?
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
Sahur ne demektir?
20 Mesaj -
Sahur ne demektir?

Sahur: Oruç tutmak için sabah namazýndan önce sahur vaktinde yemek yenir. Geceleyin kalkýlan zamana "sahur", bu zamanda yenilen yemeðe de "sahur yemeði" denir.


Sahur yemeðini yedikten neler yapmalýyýz?

Sahur yemeði zevk ve neþe içinde yenir. Sahur yemeði oruca dayanma gücünü artýrýr. Böylece oruç ibadetinin daha kolay yerine getirilmesine katký saðlar. Yemek bitince eller yýkanýr, diþler fýrçalanýr. Oruç için hazýrlanýlýr ve niyet edilir. Oruç tutmak için niyet þarttýr. Niyet, akþam ya da sahurda yemek yedikten sonra "Allah rýzasý için ramazan orucunu tutmaya niyet ettim" diyerek edilir. Mutlaka bu cümleyi söylemek þart deðildir. Zihinden geçirmekle de niyet olur. Sahura kalkmak da ayrýca bir niyettir.
Sevgili Peygamberimiz "Sahurda yemek yiyiniz., çünkü sahur yemeðinde bereket vardýr." (Buhari) buyurarak sahura kalkmayý öðütlemiþtir.

Ýmsak ne demektir?

Ýmsak: Sözlük anlamý, tutmaktýr. Yemek yemenin yasaklandýðý, orucun baþlama zamanýna imsak vakti denir. Sabah þafak sökmeden önceki vakit olan imsak vakti, ayný zamanda sabah namazýnýn baþlangýcýdýr. Ýmsak vaktinin baþlamasýndan itibaren orucu bozacak davranýþlardan sakýnmak gerekir. Orucun vakti akþam gün batýncaya kadar devam eder.


Ýftar ne demektir?

Ýftar: Orucun sona erdiði vakit olan güneþin battýðý ve akþam namazýnýn vaktinin girdiði zamana denir. Ýftar yemeðini yiyerek o günkü orucumuzu tamamlamýþ oluruz.


Ýftar Duasý

Peygamberimizin iftar yaptýðý dualardan biri þöyledir:
"Allah'ým, senin için oruç tuttum. Sana inandým. Sana güvendim. Senin verdiðini yiyeceklerle orucumu açýyorum. Verdiðin nimetlere þükürler olsun."
Ýftar duasýný bu þekilde yapmak þart deðildir. Ýsteyenler içinden geldiði gibi istedikleri þekilde dua edebilirler.


Orucumuzu açtýðýmýz zaman olan iftar vakti, Allah'ýn hoþnutluðunu kazanmak için bütün gün aç ve susuz geçiren oruçlunun en duygulu olduðu andýr. Kendisi için akþama kadar oruç tutarak ibadet eden kimsenin duygularýný en iyi bilen ve duyan Allah'týr. Ýftar vaktinde içten yapýlan dualarý kabul eder.


Ramazan ayýnda iftarýn birlik ve beraberliðimize katkýsý nedir?

Ramazanda oruç açma vaktinin ayrý bin neþesi vardýr. Bütün aile bireyleri hep birlikte sofraya oturur, oruç açma vaktini gelmesini bekleriz. Ezan veya top sesinin duyulmasýyla birlikte orucumuzu dua ile açarýz. Yemeðimizi yedikten sonra dua ederek Allah'a þükrederiz. Sonra akþam namazýný kýlar ve teravih namazý için hazýrlýklara baþlarýz. Bu ayda camiler dolar taþar. Bu durum Müslümanlar arasýnda sevgi, saygý, hoþgörü, yardýmlaþma ve dayanýþmanýn artmasýna neden olur. (Anlatým: Osman Ay)
Gönderme Tarihi: 21.08.2009 - 05:24
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: Mukabele ne demektir?
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
Mukabele ne demektir?
20 Mesaj -
Mukabele ne demektir?
Mukabele: Mukabele karþýlýk verme, karþýlýklý okuma anlamýna gelir. Bir kimsenin Kur'an'ý ezberden veya kitaptan yüksek sesle okumasý ve onu dinleyen topluluðun da sessizce Kur'an'dan takip etmesine "mukabele" denir.

Mukabele nasýl ortaya çýkmýþtýr?
Hz. Muhammed'e 610 yýlýnda ilk vahyin geliþiyle baþlayan Kur'an'ýn indiriliþ süreci, 632 yýlýna kadar, yaklaþýk yirmi üç yýl devam etmiþtir. Peygamberimizle Cebrail, her yýl ramazan ayýnda bir araya gelerek, o güne kadar indirilen Kur'an ayetlerini, karþýlýklý olarak okurlardý. Önce Cebrail okur Peygamberimiz dilerdi. Daha sonra da Peygamberimiz okur, Cebrail dinlerdi. Bu durum Peygamberimizin vefat ettiði yýl 632 de iki kez tekrarlanmýþtýr. Böylece Kur'an ayetlerinin unutulmasýna meydan verilmemiþtir. Peygamberimizin bu davranýþýný kendilerine örnek alan Müslümanlar, bunu dini bir gelenek olarak günümüze kadar sürdürmüþlerdir. Ýþte Kur'an'ýn bu þekilde karþýlýklý olarak; birinin Kur'an'ý okuyup, diðerlerinin dinlemesine "mukabele" denir.


Hatim ne demektir?
Müslümanlar, ramazan ayýnda Kur'an okumaya her zamankinden daha çok özen gösterirler. Bunun için evlerde veya camilerde bir araya gelerek, her gün Kur'an'dan yirmi sayfa okurlar. Ramazan ayýnýn sonuna gelindiðin de ise Kur'an'ý baþtan sona bir kez okumuþ olurlar. Buna "hatim" denir. Daha sonra hatim duasý yapýlýr. Müslümanlar yüzyýllar boyu bu geleneði devam ettirmiþlerdir.

Müslümanlar, ramazan ayýnda Kur'an okumaya her zamankinden daha çok özen gösterirler. Niçin?
Kutsal kitabýmýz olan Kur'an ramazan ayýnda indirilmeye baþlanmýþtýr. Bu nedenle Müslümanlar Ramazan ayýnda Kur'an okumaya daha çok özen gösterirler.
Kur'an'ýn okumak her Müslüman'ýn dini bir görevidir.
Kur'anýkerim Allah tarafýndan Hz. Muhammed'e vahiy yolu ile bildirilmiþ olan son ilahi kitaptýr. Kaynaðýnýn ilahi olmasý nedeniyle kutsaldýr ve tamamýyla Allah'ýn sözlerinden ibarettir. Bu nedenle de Ýslam dininin temel kaynaðýdýr ve dini hayatýmýzla ilgili bilgileri ondan öðreniriz. Peygamberimiz Kur'an okumaya çok önem vermiþ ve sözleriyle bunu teþvik etmiþtir. "Sizin en hayýrlýnýz Kur'an'ý okuyan ve okutandýr."aglaEbu Davud) Bunun için Kur'an okumak, her müminin dini görevidir. Kur'an okuyan Allah ile konuþmuþ, dinleyen de Allah'ýn sözünü iþitmiþ sayýlýr.


Kur'anýkerim'de insanýn hem ahiret hayatýna, hem de dünya hayatýna iliþkin; yani insan-Allah, insanýn-insanla, insanýn-evrenle ve evren-Allah iliþkisi konularýnda bilgiler verir.
Kur'an'ýn hedefi, insanlarý sadece bilgilendirmek deðildir. Onun temel hedefi insanlarý bilgilendirirken, eðitmek, eðitirken düþündürmek ve insanýn yaratýlýþ amacýný gerçekleþtirmesine yardýmcý olmaktýr. Bunun için Kur'an, insanýn aklýna ve kalbine hitap eder, insaný iyiye, güzele yönlendirir, açýklar aydýnlatýr, öðüt verir, hatýrlatýr ve hayatý anlamlandýrmamýza yardým eder. Kur'an'ýn ilk ve son hedefi bir tek Allah'a inandýrmak olduðu halde, onun ilk tavsiyesi "oku" olmuþtur. Ýnsan okuyacak, öðrenecek, yetiþecek ve kendisine yol gösterici, bir öðüt olan Kur'an'ý daha iyi anlayacaktýr.


Kur'an, okumak insan ile Allah arasýndaki iletiþimi güçlendirir
Allah, bütün âlemlerin Rabb'idir. O terbiye eden, eðiten, koruyan, besleyip, büyüten, yarattýðý her þeyin var olmasýný, geliþmesini ve hayatta kalmasýný saðlayan yegâne güçtür. Allah sevgisiyle yarattýðý insaný yalnýz ve yardýmcýsýz býrakmaz. O, "Rab" sýfatýnýn gereði olarak onu büyütüp yaþattýðý gibi ayný zamanda eðitir. Bunun için kendi katýndan kitaplar göndermiþtir.

Kur'an okuyan bir kimse okuduðu ayetlerin anlamlarýný düþünerek anlamaya çalýþýr. Böylece Allah'ýn öðütlerini öðrenir, davranýþlarýný ona göre ayarlar. Bu durum insanýn iyi davranýþlar geliþtirmesini, bilinçli hareket etmesini saðlar. Onu düþünen, anlayan, anladýklarýný yaþayan ve bunun için çaba gösteren bir birey haline getirir. Böylece Allah ile iletiþimini güçlendirir.


Kur'an'ýn hayatýmýzdaki önemi nedir?
Kur'an, hayatý anlamlandýrmamýza yardým eder. O, Allah'ýn insanlarýn mutlu olmasý için gönderdiði bir reçete gibidir. Çünkü insaný Allah yaratmýþtýr. Bir þeyi en iyi onu yapan bileceðine göre; insanýn özelliklerini, onun nasýl mutlu olacaðýný, onun için nelerin faydalý, nelerin zararlý olduðunu en iyi bilen Allah'týr. Bu nedenle Kur'anýkerim insan için vazgeçilmez bir ihtiyaçtýr. Kur'anýkerim, insanlar için bir rahmet, bir öðüt ve uyarýcý olan, kendisine tabi olanlarý doðru yola götüren ilahi bir kitaptýr. (Bakara suresi, 185) O, doðruyu yanlýþtan ayýran aydýnlatýcý bir nur ve insanlar için bir müjdedir. (Nisa suresi, 174, Neml suresi, 2) Kur'an sözlerin en üstünü ve en güzelidir. Onda insanlarý dünyada ve ahirette mutluluða ulaþtýrmayý amaçlayan öðütler bulunur. Aklý, bilimi, evrensel ilke ve deðerleri öne çýkaran; insaný erdemli, dürüst ve güvenilir olmaya yönelten evrensel ilkeler yer alýr. Kýsaca Kur'an'ýn insanýn hayatýný anlamlandýrabilmesi için önerisi þudur: Oku, düþün, anla ve yaþa. (Anlatým Osman Ay)
Gönderme Tarihi: 21.08.2009 - 05:23
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: Teravih namazı
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
Teravih namazı
20 Mesaj -
Teravih namazý
Teravih namazý ne demektir?

Teravih namazý Allah'ýn hoþnutluðunu kazanmak için, ramazan gecelerinde kýlýnan sünnet bir namazdýr. Peygamberimiz bu namazý kýlmýþ ve Müslümanlara da kýlmalarýný öðütlemiþtir.

Teravih namazý ne zaman kýlýnýr?

Yatsý namazýndan sonra, vitir namazýndan önce kýlýnýr. Ülkemizde genelde yirmi rekât olarak kýlýnmasý bir gelenek haline gelmiþtir.


Teravih namazý ikiþer veya dörder rekat olarak kýlýnabilir. Ýki rekat olarak kýlýndýðý zaman sabah namazýnýn sünneti, dört rekat kýlýndýðý zaman ise ikindi namazýnýn sünneti gibi kýlýnýr. Teravih namazý cemaatle kýlýnabileceði gibi, yalnýz da kýlýnabilir.

Teravih namazýnýn birlik ve beraberliðimize katkýsý nedir?

Teravih namazý insanlar arasýndaki sevgi, saygý, kaynaþma, dostluk ve arkadaþlýk baðlarýnýn kuvvetlenmesine katký saðlayan önemli bir ibadettir.

TERAVÝH NAMAZININ ÝKÝ REKÂT

OLARAK KILINIÞI

BÝRÝNCÝ REKAT
ÝKÝNCÝ REKAT

1. Niyet
1.Besmele

2.Baþlangýç Tekbiri
2.Fatiha

3.Sübhâneke
3.Bir sure

4.Eûzü - Besmele
4.Rükû

5.Fatiha
5.Secde(Ýki Defa)

6.Bir sure
6.I. Oturuþ

7.Rükû
a.Ettehiyyatü

8.Secde (Ýki Defa)
b.Salli-Bârik

Ýkinci rekâta kalkýþ
c.Rabbena

7.Selam


...
TERAVÝH NAMAZININ DÖRT REKAT OLARAK KILINIÞI

BÝRÝNCÝ REKAT
ÝKÝNCÝ REKAT
ÜÇÜNCÜ REKAT
DÖRDÜNCÜ REKAT

1. Niyet
1.Besmele
1.Subhâneke
1.Besmele

2.Baþlangýç Tekbiri
2.Fatiha
2.Besmele
2.Fatiha

3.Sübhâneke
3.Bir sure
3.Fatiha
3.Bir sure

4.Eûzü - Besmele
4.Rükû
4.Bir sure
4.Rükû

5.Fatiha
5.Secde(Ýki Defa)
5.Rükû
5.Secde(Ýki Defa)

6.Bir sure
6.I. Oturuþ
6.Secde ( iki defa)
6.II. Oturuþ

7.Rükû
a.Ettehiyyatü
Dördüncü rekata kalkýþ

a.Ettehiyyatü

8.Secde (Ýki Defa)
b.Salli - Bârik
b.Salli-Bârik

Ýkinci rekata kalkýþ
Üçüncü rekata kalkýþ
c.Rabbena

7.Selam
Gönderme Tarihi: 21.08.2009 - 05:23
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: Fitre Fitre ne demektir?
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
Fitre Fitre ne demektir?
20 Mesaj -
Fitre Fitre ne demektir?
Ramazan ayýnda Müslümanlarýn yerine getirmeleri gereken ibadetlerden biri de fýtýr sadakasýdýr. Halk arasýnda buna "fitre" denir. Zekâttan ayrý olarak, zengin sayýlan her Müslüman yýlda bir kez muhtaç kimselere "fitre" verir. Fitre, zekâta göre daha küçük çaptaki bir yardýmdýr. Bunda belli bir yaþa gelmiþ olma þartý aranmaz. Bir ailedeki bütün bireylerin fýtýr sadakasýný büyüklerinden biri verebilir. Fitre miktarý kiþinin ekonomik düzeyine, maddi durumuna göre deðiþmektedir. Ülkemizde fitrenin miktarý her yýl müftülüklerce açýklanýr.


Fitreyi ne zaman vermemiz gerekir?
Fitre bayram namazýndan önce verilir. Böylece fakir kimselerin bayram ihtiyaçlarýna katkýda bulunulur.


Peygamberimiz Fýtýr sadakasýnýn önemini þöyle ifade etmiþtir:
"Fýtýr sadakasý, oruçluyu yanýlarak söylediði kötü sözlerin günahlarýndan temizler, yoksullar için bir azýk olur. Kim onu bayram namazýndan önce verirse kabul edilmiþ bir fitre sadakasý olur. Bayram namazýndan sonra verirse normal bir sadaka olur."



Fitrenin önemi nedir?
Zekât, sahip olduðumuz malýn, fitre de saðlýk içinde bayrama ulaþmamýzýn þükrüdür. Fitreyi alan kiþi bununla bayram ihtiyaçlarýný karþýlar. Böylelikle zenginler yoksullarýn bayram sevincine katkýda bulunmuþ olurlar. Fýtýr sadakasý insanlar arasýndaki sevgi, saygý, paylaþma, yardýmlaþma ve dayanýþma baðlarýnýn kuvvetlenmesine katký saðlayan önemli bir ibadettir. (Anlatým Osman Ay)
Gönderme Tarihi: 21.08.2009 - 05:22
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: Oruç tutan bir kimse söz ve davranışlarına niçin dikkat etmesi gerekir?
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
Oruç tutan bir kimse söz ve davranışlarına niçin dikkat etmesi gerekir?
20 Mesaj -
Oruç tutan bir kimse söz ve davranýþlarýna niçin dikkat etmesi gerekir?
Oruç, Allah'ýn hoþnutluðunu kazanmak için yapýlan bir ibadettir. Oruç tutmak bir anlamda gün boyu ibadet halinde olmak demektir. Oruç tutarak Allah'ýn bir buyruðunu yerine getirmek insaný Allah'a yaklaþtýrýr. Bu nedenle oruç tutan bir kimse, söz ve davranýþlarýnda daha dikkatli olmasý gerekir.


Sevgili Peygamberimiz bu konuda þu uyarýlarda bulunur:
"Kim kötü ve davranýþlarý býrakmazsa, onun yemesini içmesini terk etmesine Allah'ýn ihtiyacý yoktur."agla Tirmizi)
"Oruç kalkandýr. Sizden biriniz oruçlu olduðu bir günde kötü söz söylemesin, kavga etmesin. Ona biri sataþýr veya kötü söz söylerse, 'ben oruçluyum' desin" (Buhari)

Oruç tutarken nelere dikkat etmeliyiz?
Peygamberimizin bu uyarýlarý doðrultusunda bilinçli bir þekilde oruç tutan kimse; kötü söz ve kötü davranýþlardan uzak durmaya özen göstermelidir. Ailesi, arkadaþlarý ve çevresindekilerle iyi iliþkiler içinde olmalýdýr. Yaptýðý kötü davranýþlarýn, tuttuðu orucun deðerini ve sevabýný azalttýðýnýn bilinciyle hareket etmelidir.

Oruç tutarken dikkat etmemiz gerekin baþka bir konu da temizliktir. Özellikle aðýz ve diþ temizliðine özen göstermeli, bu konuda baþkalarýný rahatsýz edecek davranýþlardan kaçýnýlmalýyýz. Ayrýca çevremizde oruç tutan insanlar olduðu gibi, tutmayanlar da olabilir. Tutmayanlara karþý saygý ve hoþgörüyle yaklaþmamalýyýz. (Anlatým Osman Ay)
Gönderme Tarihi: 21.08.2009 - 05:21
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: Orucu bozan şeyleri bilmemizin önemi nedir?
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
Orucu bozan şeyleri bilmemizin önemi nedir?
20 Mesaj -
Orucu bozan þeyleri bilmemizin önemi nedir?
Bilinçli, kurallarýna uygun bir þekilde oruç tutmak için niyet etmek, niyetin baþlama ve bitme zamanýný bilmek, tan aðarmaya baþlamasýndan güneþ batýncaya kadar orucu bozan þeylerden sakýnmak gerekir. Bunun için orucu bozan davranýþlarý bilmemiz gerekir. Dinimizce baþlanmýþ bir orucu geçerli bir neden yokken bozmak doðru deðildir. Bu nedenle oruç tutarken bilinçli olmalý, tuttuðumu oruca özen göstermeli ve orucu bozacak davranýþlardan kaçýnmalýyýz.

Orucu bozan durumlar nelerdir?
Oruç tutan bir kimsenin orucu bozan eylemlerden birini bilerek ve özürsüz olarak yaparsa orucu bozulur.

Orucu bozan baþlýca davranýþlar, bilerek bir þey yiyip içmek ve ilaç kullanmaktýr. Ancak unutarak yiyip içen kimsenin orucu bozulmaz. Bir kimse unutarak bir þey yer, içerken oruçlu olduðunu hatýrlarsa hemen yeme ve içmeyi býrakýr, orucuna devam eder.
Ramazan ayýnda özrü nedeniyle veya herhangi bir nedenle tutulamayan oruçlar, ramazan ayýndan sonra tutulur. Buna "kaza orucu" denir. (Anlatým: Osman Ay)
Gönderme Tarihi: 21.08.2009 - 05:20
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: Oruç İbadetinin Kişiye ve Topluma Kazandırdıkları
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
Oruç İbadetinin Kişiye ve Topluma Kazandırdıkları
20 Mesaj -
Oruç Ýbadetinin Kiþiye ve Topluma Kazandýrdýklarý

Oruç dinimizde çok önemli bir ibadettir. Oruç ibadetinin bireysel ve toplumsal birçok yararlarý vardýr. Fakat biz, orucu bu faydalarý için deðil, Allah'ýn hoþnutluðunu kazanmak için tutarýz.


Oruç ibadetinin bireye kazandýrdýklarý

Oruç ibadeti bizim Allah'la olan inancýmýzý güçlendirir.
Allah, kendisine övgü ve teþekkür borçlu olduðumuz yaratýcýmýzdýr. Çünkü o, insaný özenle, deðerli ve üstün varlýk olarak yaratmýþtýr. Ýnsana ilgi ve yakýnlýk göstererek, evrendeki her þeyi onun emrine vermiþtir. Allah'ýn bize olan nimetleri sayamayacaðýmýz kadar çoktur.
Oruç Allah'a olan inancýmýz gereði, onun hoþnutluðunu kazanmak için tutulur. Oruç ibadetini yerine getirmekle, Allah'ýn bir buyruðunu yerine getirmiþ olur, böylece onun sevgisi kazanýrýz. Allah'ýn sevgisini kazanmakla da mutlu olur, onun þefkat ve merhametini kalbimizde hissederiz. Bu durum ona olan inancýmýz kuvvetlenmesini saðlar.


Oruç, insanýn iradesini güçlendirir.
Oruç tutan bir kimse yeme içime gibi bedensel istek ve alýþkanlýklarýndan uzak durur. Bu durum onun iradesini güçlendirir, disiplinli bir hayat yaþamayý, davranýþ ve arzularýný kontrol altýna almayý öðretir. Ýyiliklere ve güzelliklere yönelmesini, kötülüklerden uzaklaþmasýný saðlar.

Oruç, zorluklara karþý dayanma gücü kazandýrýr.
Ýnsan hayatýnda çeþitli zorluklarla karþýlaþabilir. Bu zorluklara karþý koyabilmesi için sabýrlý olmasý gerekir. Oruç insana, açlýða, susuzluða ve benzeri istekleri karþý koymayý alýþtýrarak, sabýrlý olmayý öðretir. Peygamberimiz "Oruç sabrýn yarýsýdýr"aglaÝbni Mace) buyurarak bu gerçeði dile getirmiþtir.

Oruç tutarak iradesini güçlendiren, sabretmeyi öðrenen insanlar, zorluklara karþý dayanma gücü kazanýrlar. Böylece, hayatta karþýlaþacaklarý her türlü sýkýntýnýn üstesinden kolayca gelirler.


Oruç davranýþlarýmýz güzelleþtirir.
Oruç tutmak bir anlamda gün boyu ibadet halinde olmak, Allah'ýn huzurunda olmak demektir. Bu bilinçte oruç tutan bir kimse; söz ve davranýþlarýna dikkat eder. Ýyiliklere, güzelliklere yönelir. Kötü söz ve davranýþlardan uzak durmaya özen gösterir. Böylece güzel ahlak sahibi olur. Ramazan ayý geldiði zaman toplumda suç iþleme oranýnda genelde bir düþüþün olmasý bunun en güzel katýdýr.


Oruç, ailemizle ve çevremizle iyi iliþkiler kurmamýzý saðlar.
Ýnsan diðer insanlar bir arada yaþamak zorunda olan bir varlýktýr. Bu nedenle her insan ailede, okulda, iþ yerinde pek insanla bir arada bulunur. Birlikte ayný ortamý paylaþtýðýmýz bu insanlarla çeþitli iliþkiler kurar.

Ramazan ayý gelince toplumda bir canlýlýk gözlenir. Oruç tutan ailenin üyeleri birlikte sahura kalkar, birlikte iftar ederler. Komþular birbirlerini iftar yemeðine davet ederler. Topluca teravih namazý kýlýnýr. Dini ve ahlaki sohbetler yapýlýr. Bütün bunlar, hem aile üyeleri arasýnda, hem de akraba, komþu aileler arasýnda iyi iliþkilerin kurulmasýný saðlar.

Oruç, insanýn þefkat ve merhamet duygularý artýrýr. Bu nedenle insan çevresindekilere karþý daha sevecen, daha saygýlý, hoþgörülü ve merhametli olur. Ýnsanlar kin ve düþmanlýklardan uzaklaþýr, dargýnlar barýþýr. Böylece insanlar arasýndaki iliþkiler, birlik, beraberlik, sevgi, saygý ile daha da kuvvetlenir.

Oruç düzenli beslenme alýþkanlýðý kazandýrýr.
Saðlýk, sahip olduðumuz nimetlerin en önemlisidir Saðlýðýmýz korumak dinimizin bir emridir. Saðlýðý yerinde olan insanlar Allah'a ve diðer varlýklara karþý görevlerini yerine getirebilirler. Bu nedenle saðlýðýmýzý dinimiz açýsýnda bir zorunluluktur.

Beden saðlýðýný korumak için, düzenli beslenmeye özen göstermeliyiz. Çünkü saðlýklý, güçlü ve zinde bir vücuda sahip olmak, ancak dengeli beslenmekle mümkündür.
Oruç, yiyip ve içmemizi daha düzenli hale getirir. Böylece geliþigüzel beslenmeyi, her þeyi oburca yiyip içime alýþkanlýðýný býrakýrýz. Çünkü oruçlu insan yediklerine ve içtiklerine dikkat etmek zorundadýr. Bu sayede sindirim sistemi rahatlar ve dinlenir. Bütün bunlar saðlýmýzýn korunmasýna etki eder. Sevgili Peygamberimiz bir sözünde "Oruç tutunuz, sýhhat bulursunuz" ( Keþfül Hafa) buyurarak, orucun saðlýk açýsýndan önemini belirtmiþtir.

Oruç insana düzenli yaþama alýþkanlýðý kazandýrýr
Düzenli yaþamak, insanýn hayatýný ve zamanýný planlamasý, programlamasý, yaþantýsýný bu plana ve programa uygun olarak düzenlemesidir. Düzenli yaþamak, iþleri planlý ve programlý yürümek baþarýnýn temel anahtarýdýr. Bu nedenle düzenli yaþamanýn insan açýsýndan önemi büyüktür.

Oruç, kiþiye zamanýný iyi deðerlendirme, disiplinli ve programlý bir hayat yaþama alýþkanlýðý kazandýrýr. Hayatýmýzýn düzenli olmasýný saðlar. Oruç ibadetinin belirli kurallarý ve belirli bir zamaný vardýr. Oruç, sabah imsak vaktinin girmesiyle baþlar, akþam iftar vaktiyle de sona erer. Bu zaman dilimi içerisinde oruç tutan bir kimse, orucun kurallarýna uygun olarak hareket etmesi, orucu bozacak davranýþlardan uzak durmasý gerekir. Ýþte belirli þartlarda ve belirli vakilerde tutulan oruç insana düzenli, disiplinli ve programlý bir hayat yaþama alýþkanlýðý kazandýrýr. Böylece insaný günlük hayatýnda yeme, içme, uyuma ve çalýþma zamaný belirli ve düzenli bir birey haline getirir.

Oruç sahip olduðumuz nimetlerin deðerini bilmeyi öðretir.
Ýnsan, elindeki nimetlerini deðerini, ancak bunlar elinden çýktýktan sonra anlar. Oruç tutmakla bir süre nimetlerden uzak kalan insan, bu nimetlerin deðerini daha iyi anlar. Bu anlayýþ insana, onlarýn deðireni bilmeyi öðretir. Nimetleri israf etmeden yerli yerince harcar. Böylece onlarýn þükrünü yerine getirir.


Oruç ibadetinin toplumsal yararlarý

Oruç ibadetinin bireysel yararlarýnýn yanýnda toplumsal yararlarý da vardýr. Ramazan ayý bir anlamda yardýmlaþma ve dayanýþma ayýdýr.

Yardýmlaþma ve dayanýþma insanlarý birbirine yaklaþtýran davranýþlarýn en önemlilerindendir. Toplumun halinde yaþayan insanlarýn mutlaka birbirlerine ihtiyaçlarý vardýr.

Oruç yardýmlaþma ve dayanýþma duygusunu geliþtiren bir ibadettir. Oruç tutan varlýklý bir kimse, yoksulluðun ne olduðunu aç ve susuz kalarak daha iyi öðrenir. Bu sayede yoksulluðun sýkýntýsýný bizzat yaþar Yoksullarýn yaþadýðý güçlüklerin farkýna varýr. Yoksullara daha çok yardým yapmayý arzular. Yapýlan bu yardýmlar insanlar arasýnda sevgi ve saygý baðlarýný kuvvetlendirir. Cömertlik duygularýný geliþtirir.

Bunun yanýnda ramazan ayýnda kurulan iftar ve sahur sofralarý, kýlýnan teravih namazlarý ve mukabele gibi dini uygulamalar toplumdaki bireyleri birbirine yakýnlaþtýrýr. Ayrýca dinimizin emrettiði mali ibadetlerden biri olan fitre bu ayda verilir. Zenginler zekâtlarýný bu ayda vermeye özen gösterirler. Bu durum toplumda büyük bir yardýmlaþma ve dayanýþma ortamý oluþur. (Anlatým Osman Ay)
Gönderme Tarihi: 21.08.2009 - 05:20
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: Tek sahibim Allah
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
Tek sahibim Allah
20 Mesaj -
Tek sahibim Allah


Benim tek sahibim sensin Allahým

Benim tek nasibim sensin Allahým

Benim tek muradým sensin Allahým

Bu dünya'yý cennet eyle serdarýna

Ahireti cennet eyle serdarýna



Þu biçare kulun, o bulsun seni

Yarattýn þu geni, o insan oldu

Yarattýn þu teni, üstü et doldu

Yarattýn þu kulun, o seni buldu

Bu dünya'yý cennet eyle serdarýna

Ahireti cennet eyle serdarýna
Gönderme Tarihi: 13.08.2009 - 03:29
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: Konu icon Göklerde Aradım İzini Ya Rasulullah
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
Konu icon    Göklerde Aradım İzini Ya Rasulullah
20 Mesaj -
klerde Aradým Ýzini Ya Rasulullah

Kalplerimizde en derin sevgin
Gönüllerimizde Aþk-ý gülün yanýyor
Ya Rasulullah,
Günler geçmek bilmiyor sensiz,

Yollarda senin o, nur kokunu aradým
Ey Nebi,
Ben sana yandým, þu yüreðim aþk-ý ateþinden
Dermansýz kaldý Ya Rasulullah

Ýzini bulamamak o kadar zor ki Ey Nebi
Sana eriþememek ise, beni kahrediyor
Geçtiðin yollarý bulamýyor gözlerim
Yollarýn birinde Melek duruyordu

Gittim yanýna, Allahýn Resulü buradan
Geçtimi Diye sordum,
Baktý yüzüme, gülümsedi,
Bu ýssýz çölde kervan bile geçmez dedi,

Ancak Allahýn Resulü Göklerde görünmüþtür
Göklerde ararým o zaman,
Göklerde ararým izini Ya Rasulullah
Bu ýssýz çölde ellerimdeki güller soldu

Hasretinden, yanan þu yüreðimle
Ararým izini Ya Rasulullah
Gökyüzünde Melekler senin geçtiðin
Yolu gösterdi,

Ey Allahýn Resulü Nerdesin
Beklerim yolunu,
Geçtiðin yollardan bende yürüyebilsem keþke,
Beni de izinden geçirirmisin Ya Rasulullah…

Gönderme Tarihi: 13.08.2009 - 03:17
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: Konu icon Alemlere Nur Yağıyor
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
Konu icon    Alemlere Nur Yağıyor
20 Mesaj -
Alemlere Nur Yaðýyor

Bu gece alemlere nur yaðýyo
Muhammed adýnda resül doðuyor.
Sevinçten çok heyacaný Kabe'nin
Nasýbin bol olsun bu gece senin.

Bu gece alemlere nur yaðýyor.
Nur Daðýna Cibril teþrif ediyor.
Peygamberlikle,ilk ayet geliyor.
Nasýbin bol olsun bu gece senin.

Bu gece alemlere nur yaðýyor.
Kadrinden ismine Kadir deniyor.
Melekler saf saf hep yere iniyor
Nasbin bol olsun bu gece senin.

Bu gece alemlere nur yaðýyor.
Muhammed Mustafa Miraç yapýyor.
Ebu Bekirin ismi,Sýddýk oluyor.
Nasibin bol olsun bu gece senin.

Bu gece alemlere nur yaðýyor.
Camiler,gönüller nurla doluyor.
Tövbeler,dualar kabul oluyor.
Naslbin bol olsun bu gece senin.

Bu gece alemlere nur yaðýyor.
Beraat Kandili kutlanýyor.
Ömürler,rýzýklar daðýtýlýyor.
Nasibin bol olsun bu gece senin.

Bu gece alemlere nur yaðýyor
Ragaip Kandili gerçekleþiyor.
Her türlü hacetler karþýlanýyor
Nasibin bol olsun bu gece senin.

Bu gece alemlere nur yaðýyor.
Bildiriyor Kur'an bak ayan,beyan.
Gidiyor camiye bunlarý duyan.
UYAN ORHAN,UYAN GAFLETTEN..UYAN.....

Orhan Afacan
Gönderme Tarihi: 13.08.2009 - 03:15
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: Konu icon selam canlar canı
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
Konu icon    selam canlar canı
20 Mesaj -
Selam sana canlarýn caný
Sensin iki cihanýn Sultaný
Dinimin son Peygamberi
Hz. Muhammed caným benim.

Gönlüm senin için çaðlar
Ýmaný olan gönlünü baðlar
Sana hasret olan sana aðlar
Hz.Muhammed caným benim.

Medine’m de sen yatýyorsun
Bütün cihana nur saçýyorsun
Her can için gül kokuyorsun
Hz. Muhammed caným benim.

Mutluluklarýn kaynaðý sende
Sen olmadan hak adalet nerde?
Ýnsanlýða sunduðun nurda
Hz. Muhammed caným benim.
Gönderme Tarihi: 25.04.2008 - 18:57
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: slm
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
Konu icon    S.A
20 Mesaj -
HOÞGELDÝN ARAMIZA
EVET GÜZEL BÝR SÝTE KATILIYORUM ,
Allah Razı Olsun
Gönderme Tarihi: 25.04.2008 - 18:53
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: Konu icon SELAMUN ALEYKUM
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
Konu icon    S.A
20 Mesaj -
S.A HOÞBULDUK ARKADAÞLAR SÝZLERÝ SÝZLERÝN HABERÝ YOKKEN OKUMAK DAHA GÜZELDÝ SANIRIM TÞK ÝLGÝ ÝÇÝN
Gönderme Tarihi: 25.04.2008 - 18:51
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: Konu icon °°°YALANCI!!!°°°
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
Konu icon    S.A
20 Mesaj -
EMEYÝNE SAGLIK KARDEÞÝM
Gönderme Tarihi: 24.04.2008 - 01:42
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Konudaki Mesajlar: Konu icon SELAMUN ALEYKUM
DeLiKaNcA su an offline DeLiKaNcA  
Konu icon    SELAMUN ALEYKUM
20 Mesaj -
SELAM ARKADAÞLAR 2SENEDÝR SÝTENÝZE GÝRÝYORUM YAZILARI VE YAZAN KÝÞÝLERÝ BEYENÝYORUM KIZMET BUZAMANYMIÞ SÝZLERLE TANIÞMAK HEP UZAKTAN TAKÝP EDÝYORDUM HABERÝNÝZ YOKTU BENDEN ,BUNDAN SONRA ÝNÞALLAH BENDE ARANIZDAYIM SÝTE BENÝM GÖZDEM ,SEVÝYE VE YAZILARINIZLA BÝR COK OKUDUGUM ÞEYLER HAYATA BAKIÞIMI DEYÝÞTÝRDÝ.........BEN ÝSTANBULDAN RUMEYSA ,,,,,ARANIZA ALIRSANIZ SÝZLERE LAYIK OLMAYA CALIÞIRIM S.A
Gönderme Tarihi: 24.04.2008 - 01:36
DeLiKaNcA üyenin diger mesajlarini ara DeLiKaNcA üyenin Profiline bak DeLiKaNcA üyeye özel mesaj gönder DeLiKaNcA üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Sayfa (1): (1)
İmzalar göster - Konu olarak göster

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 660 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
2243 üye ile 29.03.2024 - 11:40 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
kilimlili67 (47), EnToRia (39), cihankarasan (56), rahmali (60), beyazyol (44), hmurat (50), Sweet-Bircan (31), calinan_kalp (43), bobmalley (34), kerim71 (50), talip-ibrahim (38), kan-ka (50), behlül72 (52), n.nakla61 (40), yasinbirel80 (44), zuhre yildirim (44), SnNmMc (37), tarik82 (42), akin123 (37), MertTurk (43), *hira* (35), zaferburgu (49), mademney (42), esli (61), sipahii (43), gokhan (46), ISLAM_GUNESI (40), veteriner54 (42), meryem03 (40), engino (46), yol_cu (42), koyuncu339 (39), fizikcimrt (49), fgdibo (36), salem (46)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.54604 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.