|
 |
 |
|
Toplam Forum: 69
*** Toplam Konu: 30100
*** Toplam Mesaj: 148193 |
|
|
|
|
|
Gönderen |
|
|
Dünya ve ahiret saadetinin anahtarı |
|
|
273 Mesaj -
|
|
|
* 6 cilt Mektubatýn yani Mektubat-ý Rabbani ve Mektubat-ý Masumiyyenin özeti bir cümledir:
"Bu yolun büyüklerini tanýmak ve sevmek dünya ve ahiret saadetinin anahtarýdýr."
* Bir büyük zat bir talebesine vazife verirken, ”Beynime mi girmek istersin, kalbime mi girmek istersin?” diye sorar. Efendim, farký ne diye sorunca, kalbime girersen ahirete kadar benimlesin. Beynime girersen yarýn unutabilirim buyurur. Talebe bu sefer, efendim, kalbe girmenin þartý nedir diye sorar. Þartý ikidir: Kimseyi bana þikayet etmeyeceksin ve kimse de seni bana þikayet etmeyecek. Çünkü orada sen beni temsil ediyorsun, yolumuz almak deðil vermek yoludur, yük olmak deðil, yük almak yoludur. Sýkýntý vermek deðil, sýkýntý çekmek yoludur. Hep sen sineye çek, kimseyi þikayet etme. Öyle yaþa, öyle hareket et ki kimse de seni þikayet etmesin.
* Ýnsaný Allahü teâlâ kendisi meþhur yapar, insanlara tanýtýrsa onu muhafaza eder. Ama insanýn kendisi meþhur olmak isterse afettir, felakettir.
* Bu yolun büyükleri kendilerine tâbi olanlardan gafil deðildir.
* Büyükler göç ettikleri zaman ilimleri, ihsanlarý, feyzleri heybelerinde beraber gider. Dünyada bereket kalmaz.
* Büyüklerin talebeleri üç sýnýftýr:
1.Hane halký gibi
2.Akraba gibi
3.Komþular gibi.
* Aynanýn karþýsýna mum koysanýz, aynada mum gözükür, o da ýþýk verir. O aynanýn karþýsýna baþka bir ayna koysanýz, o ayna da ýþýk verir. Dilediðiniz kadar ayna koyun, mum yine orada ýþýk vermeye devam eder. Asýl mum (kaynak) Peygamber efendimizdir. Büyükler Onu yansýtýrlar.
* Ýnsanlar zor zamanlarda, zor ile karþýlaþtýklarýnda müdara [insanlarý idare etme] yapamazlar. Böyle zamanlarda herkes içindekini ve gerçek yüzünü dýþa vurur. Yani, bencil bencilliðini, fedakâr fedakârlýðýný, hain hainliðini gösterir. Bu problemli zamanlar bir imtihandýr. Ve dünyada hiçbir imtihanda, girenlerin hepsi kazanmamýþtýr. Bazýlarý imtihandan baþarýlý çýkar, bazýlarý ise kalýr.
* Hep gülmek iyi deðil. Gün tevbe ve istigfar zamanýdýr. Yarýna çýkacaðýmýz belli deðil. Mümin müminin kýymetini bilmez ise Allahü teâlânýn kýymetini hiç bilmez.
* Bilenlerle çalýþmak zor olur, sýkýntýlý olur. Peki diyen, ihlaslý samimi kimselerle çalýþmalý. Bir kimse ihlaslý ise, Allahü teâlâ daha sonra o iþi yapma kabiliyetini de verir ona. Ve o da bilenlerden, ama ihlaslý bilenlerden olur.
* Müslüman, dinini, malýný, namusunu, þerefini korumak için zengin olmak zorundadýr. Ýsraf zaten haram, israftan kaçýnmak zorundadýr. Tasarruf etmek zorundadýr. Peygamber efendimiz, “Ey Eshabým, fakirlik sizin için saadettir, ahir zamanda, ümmetim için zenginlik saadet olacaktýr” buyurdu. Baþka bir hadis-i þerifte de, “Ahir zamanda iki sarýsý olmayan, kullanýlmýþ, horlanmýþ mendil gibi atýlacaktýr” buyuruldu. Ýki sarý, altýn ve gümüþtür.
Sevgi,Selam ve Dualarýmla
|
Gönderen: 01.03.2007 - 12:52 |
|
|
|
978 Mesaj -
|
|
|
hu..!
m.masum kardeþim MEVLAM razý olsun senden inþALLAH.. konu güzel iþleniþi bir o kadar güzel ....
foruma çok þey katýyorsun devamýný beklýyoruz inþALLAH
ALLAH a emanetsin...dualarýmla...
|
Gönderen: 01.03.2007 - 13:22 |
|
|
|
26 Mesaj -
|
|
|
eskiden insanlarýn önce kalbine iman aþýlanýrmýþ ki kalp beyne hükmeder çýkmazmýþ. þimdi ise önce insanlarýn beynine girmesi beyni onaylarsa kalbe de otamatikmen inanmasýný saglýyor.allaha emanet olun.
|
Gönderen: 01.03.2007 - 13:42 |
|
|
|
273 Mesaj -
|
|
|
Alıntı Orijýnalý CiVELEK
hu..!
foruma çok þey katýyorsun devamýný beklýyoruz inþALLAH
ALLAH a emanetsin...dualarýmla... |
Deðerli Kardeþim Sizde Alemlerin Rabbine Emanetsiniz Hüsnü Zannýnýz için ayrýca tsk. ediyorum. 
Olana TESLÝM Olmak deðil! Bundan sonrasý için bir BAÞLANGIÇ buna GÜÇ , ÝRADE ve SABIR koyabilmek madem doðrusu bu KUL Yaþamak 
Sevgi,Selam ve Dualarýmla
|
Gönderen: 01.03.2007 - 14:00 |
|
|
Dünya ve ahiret saadetinin anahtarı |
|
|
206 Mesaj -
|
|
|
Ellerinize saðlýk M.MasuM kardeþim...Bu güzel tavsiyelere uyulduðu takdirde dünya ve ahiret saadetine ulaþmamak mümkün mü.
Rabbim sizi rýzasýndan ayýrmasýn inþaAllah...
|
Gönderen: 01.03.2007 - 17:03 |
|
|
|
|
Alıntı Orijýnalý CiVELEK
hu..!
m.masum kardeþim MEVLAM razý olsun senden inþALLAH.. konu güzel iþleniþi bir o kadar güzel ....
foruma çok þey katýyorsun devamýný beklýyoruz inþALLAH
ALLAH a emanetsin...dualarýmla... |
Can Kardesime 
RABBIM Seni rizasina ulastirsin..
|
Gönderen: 02.03.2007 - 08:58 |
|
|
Şu an Yok üye ve 815 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 12:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.
[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye] |
|
 |
|
Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve
afiyet dolu ömür dileriz:
timuçin06 (58), keslik (61), yunus_vuslat (42), mekom (54), gülengül (51), mehmet61301 (64), Nihat1970 (55), AHMET SAKARYA (45), tunc (36), melekduyar (48), ilk1adres (37), agamda (62), cile (49), toprakscs_ (30), karademir66 (45), CENNETyolu (40), doktorfatih (52), yav65 (60), hüzün_cicegi (41), yakup_ozdemir (44), Muazzez (34), cacabey (41), yildizelektroni.. (46), EFSUN (46), buraksakin (43), KalpPrensesi (39), fatihmustafa (39), mürsid (56), semakayran (40), nihat_1973 (52), gurbetteyim (48), teslimiyet (38), Hizmet (44), eagle38 (50), muzosat (56), Beykurt (61), SHaDeeD (39), Rambo06 (42), cömert (54), haydar_arslan (56), Mevlevi-i (43), ysipal (61), Leyla_karanlik (42), Mechul_Man (52), CILEKES_28 (63), bilgin_dk (57), fatmagul (47), onur tatli (39), necmi efe (61), EnginNAMLI (50), auluocak (53), OzkanCelik (40), mevlana_cocugu (38) |
|
|
|
 |
|