|
 |
 |
|
Toplam Forum: 69
*** Toplam Konu: 30100
*** Toplam Mesaj: 148193 |
|
|
|
|
|
Gönderen |
|
|
|
2338 Mesaj -
|
|
|
Kýþ aylarýn korkulu rüyasý grip ve bünye zayýflýðý için çok doðal yollardan korunmanýn da seçenekleri var. Bugün bir arkadaþtan aldýðým çok deðiþik ve güzel bir çay tarifini size vermek istiyorum.
Zencefil çayý, evet yanlýþ duymadýnýz, zencefil, biliyoruz ki, týb dünyasýnda, zencefil kelimesine çokça rastlýyoruz. Ýlaçlarýn yapým aþamasýnda bir çok bitkilerin kullanýlmasý normaldir. Ve zencefil de iþte bunlar arasýnda. Çok keskin, biraz acý biber tadý ile, bir çok derde deva olan bu nimet, gripten tutun da kolesterole kadar hemen hemen her derde deva gibi. Yemeklerde sýkça kullanýlmasý doktorlar tarafýndan tavsiye ediliyor.
Sizlere de ben hatýrlatýyorum inþ...
Zencefil çayý için gerekli malzemeler:
6 Kiþi için:
- Büyükçe boy (50-100 gram arasý Zencefil (ingilizce ginger)
- 1 buçuk litre su (kaynamýþ olmalý
- Limon, lime
- yarým çay kaþýðý tuz
- 3 yemek kaþýðý þeker (aman þekere dikkat, fazlasý zarar..)
Zencefili soyarak, ince rendeden geçiriniz (bu zencefilin aromasýný ve özünü daha da belirginleþtirecek).
Limonun (veya lime'in) suyunu sýkýp rendelediðiniz zencefilie karýþtýrýnýz ve bir müddet (3 dk kadar) birbirinin aromasýnýn karýþmasýný bekleyiniz. Öte yandan kaynamaya koyduðunuz suya bu beklettiðiniz limon ve zencefil rendesini karýþtýrýp, tuzu ve þekeri de ekleyiniz.
5 dk kaynadýktan sonra, bardaklara bu çayý süzgeçten geçirerek aktarýnýz..
Yanýna taze nane yapraklarý ve limon dilimleri ile güzel bir dekor yapabilirsiniz..
Afiyet ve þifa olsun!
Mesaj 1 kez düzenlendi. En son RuMeYSa tarafından, 09.02.2005 - 03:03 tarihinde.
|
Gönderen: 09.02.2005 - 03:00 |
|
|
|
|
selam kardeþ bu siteye yený býr kaç gün oldu gireli.çok mükemel diyebilirim. ben ve bahattýn adýnda býr kardeþle kendimizce bir site yaptýk. lakin ravda'yý gürünce ne kadar zayýf olduðumuzu anladýk. ama þu bir gercek ki imkanlarda çok ünemli.elden ne gelir ilerde bellim i olur. belkýde daha mükemele gideriz.RABBIM nasýp etsin bize.neyse sayfanýn baþýnda fatiha süresini okuyan ve aðlamasýný dinleyince hep aðlýyorum. kaç kiþiye tavsiye ettim ve dinletirdim 3 günde tahmin bile edemnezsiniz.bu fatiha yada diyer söyleþileri mp3 olarak nasýl bir cd yada telf. kaydedebilirim aceba.çok isterdim.hepinizi RABBÝME emanet ediyurum.kim Allahýn hükümleriyle hükmetmezse kafirlerin ta kendileridir.selam ve dua ile.
Mesaj 1 kez düzenlendi. En son KIRMIZIGuL tarafından, 11.02.2005 - 23:14 tarihinde.
|
Gönderen: 09.02.2005 - 10:07 |
|
|
|
111 Mesaj -
|
|
|
cok ilginc denemeye deger gibi sanki
Allah razi olsun bilgi icin...
|
Gönderen: 18.02.2005 - 01:51 |
|
|
|
900 Mesaj -
|
|
|
***Akþam TVde gördüm çok ilginç geldi.
Kazaklar bir çay yapýyorlar, ÝÇME(sakýn) yanýnda yat.
Bir çaydanlýða biraz su, çay, 1 litreye yakýn süt, 1 kaþýk zencefil, 1 kaþýk karanfil ve tuz atýp kaynatýyorlar. Sonra Caylarrrrr diyerekten servis yaapýyorlar. ben izlemeye dayanamadým, siz içmeye dayanabilir misiniz bilmem.
Mesaj 1 kez düzenlendi. En son eNeSMaLiK tarafından, 18.02.2005 - 02:11 tarihinde.
|
Gönderen: 18.02.2005 - 01:55 |
|
|
|
111 Mesaj -
|
|
|
Allahtan hasta degilim ama insan Rahatsiz oldumu her birseyi deniyor...
|
Gönderen: 18.02.2005 - 02:09 |
|
|
|
|
KEFÝR üzerine bir yazý…
Beslenmenin en temel konularýndan biri olan “probiyotikleri” ve en iyi probiyotik kombinasyonlarýndan biri olan Kefir’i tanýmanýzý isterim.. Kefir Orta Asya kökenli ama bütün dünyada bilinen ancak bizim pek bilmediðimiz ,Kefir mayasý ile oluþturulan bir süt ürünü. Kafkas insanlarýnýn uzun yaþam sýrrý olarak biliniyor. Eski bir Türk içeceði. Büyük Migroslarda süt reyonunda bulunabiliyor. Evde yapmak ta mümkün…
Probiyotikler (Kefirin Sýrrý
Yeterli miktarda yenildiðinde baðýrsaklara yerleþerek insan saðlýðýný olumlu yönde etkileyen mikroorganizmalara probiyotik denir. Bu bakterilerin þu anda tam olarak sayamadýðýmýz birçok hastalýkta engelleyici ve tedavi edici etkisi var. Etkilerini kabaca besinlerin vücuda giriþ kapýsý olan barsak yüzeyini kaplayýp saðlýklý bir baðýrsak florasý oluþturarak gösteriyorlar. Probiyotikten en zengin gýdalar anne sütü ve kefirdir.
Baðýrsak florasýnýn bozulmasýnýn sonuçlarý Normal baðýrsak florasýnýn bozulmasý zararlý bakterilerin ve mantarlarýn üremesine yol açar, bu ise baðýrsak geçirgenliðini artýrýr. Yeteri kadar sindirilmemiþ yiyecek maddeleri ve nötralize edilmemiþ toksinler kan dolaþýmýna geçer. Baðýþýklýk sistemi yeteri kadar sindirilmemiþ protein parçacýklarýna karþý aþýrý bir þekilde uyarýlýr. Baðýþýklýk sistemi aþýrý uyarýldýðý zaman kendinden olaný yabancýdan ayýramaz. Onu tahrip ederken kendinden olaný da tahrip eder. Bunlara otoimmün hastalýklar denir.
Probiyotiklerin görevleri - Baðýrsak duvarýný zararlý maddelerden korumak ve baðýrsak geçirgenliðini azaltmak.
- Zararlý maddelerin (toksinler) kan dolaþýmýna geçmesini engellemek. - Yiyeceklerin özellikle protein ve yaðlarýn hazmýný kolaylaþtýrmak - Vitaminlerin (K vit, biyotin, B12, niasin, folik asit, vb) sentezini yapmak. .
Probiyotiklerin ve Kefirin Yaralarý - Baðýþýklýk sisteminin çalýþmasýný düzenlemek - Besin alerjilerinin, diðer alerjilerin ve ekzemalarýn önlenmesine katkýda bulunmak - Kronik enflamatuvar (iltihabi) hastalýklarýn oluþumunu azaltmak.
- Þiþkinlik, irritabl barsak sendromu, kolit, kabýzlýk, tedavisine yardýmcý olmak. - Böbrek taþlarýnýn (okzalat) oluþumunu azaltmak - Her türlü ishali önlemeye ve tedavi etmeye yardýmcý olmak. - Yaþlanmayý yavaþlatmak.
Baðýrsaklarda özellikle bazý mantarlarýn fazla üremesinin her tür alerji ve hazým sorunu yanýnda kronik yorgunluk sendromu, fibromiyalji, artrit, mültipl skleroz, diyabet, sýk tekrarlayan sinüzit ve diðer müzmin iltihabi hastalýklara yol açtýðýna ve hatta kalp damar hastalýklarýnýn oluþumunu kolaylaþtýrdýðýna dair güçlü kanýtlar mevcut. Probiyotiklerin görevi bu tip mantarlarýn üremesini durdurmaktýr.
Kefirin özellikle baðýrsak kanserinden koruyucu olduðunu düþündüren çalýþmalar da vardýr…
Fermantasyon ürünleri (turþu, yoðurt, peynir, þarap, boza, sirke, tuzlama yiyecekler, bira mayasý baðýrsak florasýnda bulunan probiyotikleri artýrýrlar.
Pastörizasyon ise gýdalardaki probiyotikleri büyük ölçüde tahrip eder…
Saðlýk ve sevgiyle kalýn..
Dr. Ersal Iþýk Aile Hekimliði Uzmaný Natura-Týp 0 216 369 34 91
|
Gönderen: 28.02.2005 - 19:31 |
|
|
|
1129 Mesaj -
|
|
|
cok ilginc denemeye deger gibi sanki
Allah razi olsun bilgi icin...
|
Gönderen: 28.02.2005 - 19:55 |
|
|
Şu an Yok üye ve 778 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 12:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.
[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye] |
|
 |
|
Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve
afiyet dolu ömür dileriz:
tövbekar (52), mehmet yanilmaz (57), ebadem (49), erguly (69), Mevlüt UCAR (62), hayai (48), dünyam (50), iki kalp (39), NURAY42 (51), HÝRA HAZAL (36), yolcu.2006 (61), K.Bozdag (45), asum (49), Allah Asigi ! (30), meanless (45), abdulkerim_35 (55), *Mustazaf* (40), sila (45), þahin34 (43), DOSTHAYRANI (42), konyali-okur (37), lokman özbek (42), Volkan SIRANUN (43), ahmet631 (46), castor (43), avusor (50), torik (51), nursa (44), nazzer (40), kadiry (47), ropido (57), DermaN_BeY (44), harun.z (43), Ö_F_K_E (45), hasret55 (56), alisem (42), kurt_ozay (51), molla ayyildiz (48), dilara18 (39), rahman009 (40), polat0863 (62), sard (54), Aksarayli 68 (37), ilhan26 (69), fason67 (56), djridvane (40), senol74 (53), uygurt (45), Emre06 (36), halil demirtas (62), meri_can (42), mekan (51), nur1 (45), special (48), omer26 (39), Suzann (58), idris Aydin_69 (43), bahtiyar66 (52), wwwhoever (41), asilya (27), hasim (54), ihl (41), f.gokcebay (50), kadirbab (43), ibaser (59), AnatolyaD (), malezyali (46), Kinali_Sehit (44), Kanberoglu67 (55) |
|
|
|
 |
|