0
Start Giriş Üye Ol üyeler ((( RAVDATe@m))) Arama
Toplam Kategori: 69 *** Toplam Konu: 30099 *** Toplam Mesaj: 148192
Forum Anasayfa » SERBEST KÜRSÜ » KİŞİNİN KENDİNİ TANIMASI NEDİR?

önceki konu   sonraki konu
Bu konuda 2 mesaj mevcut
Ekleyen
Mesaj
Enes_ su an offline Enes_  
KİŞİNİN KENDİNİ TANIMASI NEDİR?

302 Mesaj -

Kayıt Tarihi: 10.07.2004
En Son On: 22.11.2008 - 21:32
Cinsiyeti: Erkek 
Kişinin kendini tanıması, şu anda olduğumuz noktayla
olmak istediğimiz nokta arasındaki yoldur.”

-Yolun neresinde olduğunu,
-Kaç kilometre kat ettiğini,
-Varmak istediği noktaya kaç kilometre kaldığını,
-Yanındaki manevi azığının, yani bilgi birikiminin varacağı noktaya götürüp götüremeyeceğini bilmesi gerekir.

İNSAN NEDİR?

İnsan: “Ruh ve beden bütününden oluşan benlik şuuruna sahip, akıl, duygu, ve arzu karışımı, konuşma ve iş yapma becerisi olan en üstün canlı varlıktır.”

Diğer bir tarifle insan; “Allah’ın yeryüzündeki halifesi ve maddi varlıklar arasında mesuliyeti olan tek canlıdır.” (Risale, Masa Ansiklopedisi, s.231)

İNSAN NEDEN MEYDANA GELMİŞTİR?

Topraktan çıkan besinlerin özünden: Topraktan çıkan besinlerin özünden yaratılan insan bedeni cismen küçük ama manen bir alemdir. Alemde ne varsa numuneleri insanda vardır.

Allah’tan gelen ruhtan: Allah’tan gelen ruha gelince o bir mechul varlıktır. Ruh gözle görülmez ve boşlukta bir yer kaplamaz. Varlığını canlı cisimlerde gösterir. İnsanı bütün canlılardan ayıran, onun duygularını, ilerlemesini ve yükselmesini sağlayan ruhtur.
Ekleme Tarihi: 20.11.2007 - 12:49
Bu mesajı bildir   Enes_ üyenin diğer mesajları Enes_`in Profili Enes_ Özel Mesaj Gönder zum Anfang der Seite
Forum Düzeni - imzaları göster
önceki konu   sonraki konu

Mesajlar Ekleyen Tarih
 KİŞİNİN KENDİNİ TANIMASI NEDİR?
Enes_ 20.11.2007 - 12:49
 KİŞİNİN KENDİNİ TANIMASI NEDİR?
Enes_ 20.11.2007 - 13:01

Kategori Seç:  
Sitemizde şu an Yok üye ve 1099 Misafir mevcut. En son üyemiz: Didem_


Admin   Moderator   Vip   Üye ]

Hayırlı ömürler dileriz.    Bu üyelerimizin doğum günlerini tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu bir ömür dileriz:
mknmehmet (41), Selman (54), miraydo84 (42), duayla (45), hicran27tr (42), dönmez (60), DostDogru (62), gulistan08 (44), sevgidolu35 (56), rainmen (58), hamzaaller (49), cecen13 (43), errren (123), f@ruk (35), lalezar (44), K@D!R (40), Kerim Ayturk (39), _Wuslat_ (46), candar (57), haticc (39), ZULKARNEYN-83 (43), reyka (67), Grupahenk (56), mehmet_fatih (42), avara26 (38), bmehmetyavuz (51)
24 Saatin Aktif Konuları
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.68454 saniyede açıldı