 |
|
Toplam Kategori: 69 *** Toplam Konu: 30100 *** Toplam Mesaj: 148193 |
|
|
|
|
|
Ekleyen |
|
|
İSRAİLLİLER VE FİLİSTİNLİLER HAKKINDA BİLİNMEYEN GEREKÇELER |
|
|
44 Mesaj -
|
|
Kayıt Tarihi: 10.03.2006
|
En Son On: 23.03.2007 - 00:48
|
Cinsiyeti: Erkek
|
|
· Musevi olmayan İsrail vatandaşları İsrailde hiçbir şekilde toprak satın almıyorlar
· İsrailde, Musevileri Musevi olmayanlardan ayırt edebilmek için Filistinlilerin araba plakaları farklı renklerdedir.
· Batı ve Doğu, tüm Kudüs, ABDde dahil olmak üzere tüm dünya toplumlarınca İsrail topraklarının bir parçası değil de, işgal edilmiş topraklar olarak kabul edilmiştir.
· İsrail, su kaynaklarının %85 ini Musevilere tahsis ederken kalan % 15 lik kaynak ise bölgede yaşayan tüm Filistinlilere veriliyor.
· ABD, yardım adı altında her yıl İsraili 5 milyar dolar ile ödüllendiriyor.
· İsraile yapılan yıllık Amerikan yardımı ABDnin tüm Afrika kıtasındaki ülkelere vermeyi kabul ettiği miktarı aşıyor.
· Birleşmiş Milletler güvenlik konseyinin kararlarına karşı çıkan İsrail, Lübnan ve Suriye gibi iki özgür ülkenin topraklarını işgal etmiştir.
· İsrail, Ortadoğuda nükleer silahlara sahip olan tek ülkedir.
· Orta doğuda nükleer silahsızlanma anlaşmasını reddeden tek ülke İsraildir ve İsrail uluslararası uzmanların bölgede yapmak istediği denetimi engellemektedir.
· İsrail yıllardır siyasi düşmanlarını öldürmek amacıyla diğer ülkelere suikastçiler göndermektedir.
· İsrail savunma kuvvetlerindeki yüksek rütbeli askeri görevliler, silahsız savaş mahkumlarının idam edildiklerini kabul ettiler
· İsrail, savaş mahkumlarının idamını kabul eden İsrailli askerler hakkında soruşturma yapılmasını reddediyor.
· İsrail, düzenli olarak Filistinlilerin banka hesaplarına, işlerine ve topraklarına el koyuyor ve bu durumdan mağdur olanlara tazminat ödemeyi kabul etmiyor.
· İsrail ABDnin Mısırda bulunan büyükelçiliğini havaya uçurdu ve uluslararası sularda Amerikan gemilerine saldırarak 33 denizcinin ölmesine 177 denizcinin yaralanmasına sebep oldu.
· Fortune dergisinin Washingtonda yaptığı araştırmaya göre, ABD de deki en güçlü ikinci lobi İsrailli AIPAC dır.
· İsrail, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 69 ayrı kararını ihlal etmektedir.
· Dört İsrail Başbakanı; Begin, Shamir, Rabin, ve Sharon; sivillere yönelik bomba saldırıları, katliamlar ve sivillerin zorla köylerinden çıkartılmalarında görev almışlardır.
· İsrail Dışişleri Bakanlığı, İsrailin Amerikalılara iyi tanıtılmasını sağlamak için iki Amerikan halkla ilişkiler şirketine para ödemektedir.
· Tüm Filistinlilerin, işgal edilmiş topraklardan çıkarılması gerektiğini savunan Madolet partisi, Sharonun kurduğu koalisyon hükümetinin bir parçasıdır.
· Oslo dan bu yana geçen sekiz sene içinde İsrailin yerleşke inşaları artmıştır.
· Netanyahu ile kıyaslanınca, Barak döneminde yapılan yerleşke inşası iki kat artmıştır.
· İsrail, sivil bir otobüse saldıran ve birçok insanın ölmesine sebep olan bir İsrailli için posta pulu bastırmıştır.
· Filistinlilerin %95 nin işgal altındaki topraklara sözde geri dönüşleri hakkında Ehud Barak ın ne kadar gönüllü olduğunu sıkça duyuyoruz. Fakat bu teklifi Filistinliler reddettiği zaman Filistinliler Bir fırsatı kaçırmakla suçlandılar.
· Filistinliler, bir zamanlara Filistin olan toprakların %78 inde İsrail varlığını kabul etmişlerdir.
· Hz İsanın torunları olduklarından Filistinli Hıristiyanlar, Hıristiyanlığın yaşayan kalesi ( taşları ) olarak kabul edilmektedir.
· İsrail Adalet Yüksek Mahkemesince işkencenin yasaklanmasına rağmen Filistinli mahkumlara Shin Bet yetkililerince yapılan sorgulamalarda işkence yapılmaktadır.
· Dünyadaki mülteci nüfusunun büyük bölümünü Filistinli mülteciler oluşturmaktadır.
· İsrailliler 1988 e kadar iş ilanlarını sadece Museviler diyerek veriyorlardı
· Bugünün İsraili, şimdi yok edilmiş olan 400 den fazla eski Filistin köylerinin üzerine kurulmuştur ve eski izleri yok etmek için İsrailliler her bölgeyi yeniden isimlendirmişlerdir.
· Yeniden düzenlenen dokümanlar, 1948 yılında Filistinlilerin topraklarından çıkarılmalarının bazı durumlarda söz konusu olduğunu ve bu durumun David Ben- Gurion tarafından onaylandığını gösteriyor
Evet bu konuda ne yapacaksınız ?
En azından başkalarının da bu gerçekleri öğrenmelerini sağlayabilirsiniz....
|
Ekleme Tarihi: 14.05.2006 - 01:20 |
|
Mesajlar
| Ekleyen
| Tarih
|
|
YakupDemir |
14.05.2006 - 01:20 |
| 06mekan68vatan |
14.05.2006 - 01:32 |
|
|
 |
|
Bu üyelerimizin doğum günlerini tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu bir ömür dileriz:
joseph (55), memoli1999 (57), ilyas53 (40), abisten (63), katre16 (46), yaffan (49), melikbey (61), SeLiM_66 (33), DuaDilencisi (45), M_e_r_y_e_M (52), ýmran daly.. (56), selcukk53 (43), yasin28 (50), kamil_0680 (45), ömer38 (47), ilhanbey (), y.naman (53), semih34 (44), **reis** (40), sergeantmental (52), akcay_79 (46), elzeyn (46), mazhar (38), EMANET (40), Vurgun1 (56), Melihat (40), übeyt (44), meral--53 (39), ali ozet (57), yetim (52), x_boncuk_x (37), visdöksan (45), cemile495 (49), hakikat_Tr (46), selimffm (48), ihlas2 (56), yasin_8 (38), melikezeynep (40), duygusalbiri (45), avar-2 (61), EFSANE10 (46), SADIK 55 (48), mudogan21 (46), mehmetsefa (44), SemOw (38), Huzeyfe-tul Yem.. (36), dinceral (48), ozcansasmaz (48), Huzur_Sokagi (45), dolunay_1 (47), beylerbeyi61 (61), tugra37 (56), EROL GÜNASLAN (62), fayza (46), xmahmut (38), Alaattin Enes (54), MÜCAHIDE : ) (37), saricicek (53), susuzyurek (47), Damla (36), rdagci (43), yakamoz79 (46), erbas (51) |
|
|
|
 |
|
|