Warning: include(navigation/navbox.ravdamenu.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/wbxe99f/htdocs/rf/navigation/navigation.php on line 48

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'navigation/navbox.ravdamenu.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/local/lib/php') in /var/www/wbxe99f/htdocs/rf/navigation/navigation.php on line 48

Warning: include(navigation/navbox.google.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/wbxe99f/htdocs/rf/navigation/navigation.php on line 48

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'navigation/navbox.google.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/local/lib/php') in /var/www/wbxe99f/htdocs/rf/navigation/navigation.php on line 48

Warning: gethostbyaddr() [function.gethostbyaddr]: Address is not a valid IPv4 or IPv6 address in /var/www/wbxe99f/htdocs/rf/navigation/navbox.status.php on line 36
*´¯`·.¸.·´¯`·.((( RAVDA.net ))).·´¯`·.¸ | SeVGiYe aÇILaN KaPI - SiiRT TiLLO
     

0
0
0
0
Start Giriş Üye Ol üyeler ((( RAVDATe@m))) Arama
Toplam Kategori: 69 *** Toplam Konu: 30100 *** Toplam Mesaj: 148193
Forum Anasayfa » DİĞER KONULAR » BURAM, BURAM ANADOLUM » SiiRT TiLLO

önceki konu   sonraki konu
Bu konuda 1 mesaj mevcut
Sayfa (1): (1)
Ekleyen
Mesaj
recepholding su an offline recepholding  
SiiRT TiLLO

1613 Mesaj -

Kayıt Tarihi: 09.07.2006
En Son On: 12.03.2007 - 11:46
Cinsiyeti: Erkek 
Siirt Tillo evliyalar yataðýdýr. Yetiþtirdiði alimlerin bulunduklarý zamana damgalarýný vurmalarý nedeniyle; Siirt, Ulemalar Þehri olarak ta bilinir. Bu alim ve evliyalarýn bazýlarý; Ýsmail Fakirullah,yazdýðý Marifetname adlý eseriyle de bilinen Ýbrahim Hakký, Üveys El-Karani, Þeyh Musa, Þeyh Ebu-l Vefa, Þeyh-üt Türki, Þeyh Halef, Þeyh-ül Horani, Þeyh Ýlyas, Þeyh-ül Sibre, Þeyh-ül Hazin, Þeyh Saad, Þeyh Cerrah, Þeyh Muhammed Tarmili, Þeyh Mücahit, Þeyh Hamza, Gavs-ül Memduh, Þeyh Þerafettin, Molla Halil, Þeyh Hattap, Þeyh Celaleddin ve son dönemlerden Þeyh Muhammed Kazým Aydýn ile halen hayatta olan Molla Bedrettin Sancar’dýr.

Bu husuta güek çalýþmalar yapýlmaktadýr.

Siirt’in Aydýnlar Ýlçesi’ndeki Hasya Hatun Türbesi’nde, çevre düzenlemesi çalýþmasý baþlatýldý. Siirt’ten 9 kilometre uzaklýktaki Aydýnlar Ýlçesi’nin kuzeyinde bulunan Hasya Hatun Türbesi’nde, kaymakamlýkça çevre düzenlemesi çalýþmasý baþlatýldý. Her yýl binlerce kiþinin ziyaret ettiði türbede, oturma yeri, tuvalet, aydýnlatma ve aðaçlandýrma yapýlýyor.

Bu arada Siirt Valiliði’nin, türbenin restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlýðý’ndan 240 milyar lira talep ettiði bildirildi.



Hz. Ömer zamanýnda Ýslamiyet'i benimseyen Siirt yöresinde;dini aðýrlýklý eserlere rastlanmaktadýr. Bu yüzden Siirtte'ki turizm olgusu içinde dini turizmin yeri büyüktür.

Hz. Muhammed'in övgüsüne mazhar olan tabiinin büyüklerinden Veysel Karani Hz. lerinin kabirleri ile Cennetle müjdelenen on sahabiden biri Abdurrahman Bin Avf. Hz.` nin makamýda bu yörede bulunmaktadýr. Selçuklulardan kalma Ulu Cami`nin çinileri ve þu anda Ankara Etnografya Müzesi`nde bulunan ve üzerinde Kur`an-ý Kerim`den ayetler yazýlý olan mimberi`de kayda deðer eserlerdendir.

1700`lerde yaþamýþ olan ve o tarihlerde Ay`la Dünya arasýndaki mesafeyi 43198 fersah olarak hesaplayan Ýbrahim Hakký Hz.`nin yeterince tanýtýlmasý, Siirt'teki turizmin canlanmasýna etki edecektir. Mevcut türbeler Veysel Karâni Hazretleri Ýsmail Fakirullah Hazretleri Ýbrahim Hakký Hazretleri Sultan Memduh Hazretleri Þeyh Muhammed El Hazin ,Þeyh Taha ve kardeþine ait türbeler,Þeyh Hamza el-Kebir,Sultan Memduh hazretleri ve Þeyh Mücahit hazretleri türbeleri ziyaret mekanlarýdýr..

Siirtte tarihi cami olarak Ulu cami, Cumhuriyet camii,Fahr camii,Þeyh Muhammed El Münkedir camsi;Kozluk’ta Hýzýr bey camii,Ýbrahim bey camileri vardýr

Þirvan’da yýkýk bir medrese;Eruh-Oymakýlýç köyü medresesi dini eserlerdendir.Eruh-Kavaközü Mir Nasýr medresesi ise eþsiz doðal güzelliðe sahiptir.

Kurtalan-Yellice köyü camii,Kurtalan-Çalýdüzü Þeyh Selman türbesi,Beykent köyü Þeyh Hüsetin türbesi,Ovacýk köyü camii ,Kayabaðlar köyü camii,Yanarsu köyü Garzan iç kale camii tarihi dini eserlerdendir.





Ýbrahim Hakký hazretleri Pasinlerde olduðu gibi Siirt ve Tillo’da anýlmasý dini turizme motivasyon getirir.

Büyük Ýslam düþünürü ve mutasavvýfý Erzurumlu Ýbrahim Hakký Efendi ölümünün 224. yýlýnda doðum yeri Pasinler'de anýldý.

Erzurumlu Ýbrahim Hakký Efendi Camii ve Külliyesi Vakfý Konferans Salonu'nda düzenlenen anma programýna Erzurum Vali yardýmcýsý Mustafa Dalkýlýç, Pasinler Kaymakamý Turgut Subaþý, Pasinler Belediye Baþkaný Selami Teymur, Ýl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, Atatürk Üniversitesi Ýbrahim Hakký Hazretleri Araþtýrma Enstitüsü Baþkaný Feyyaz Ýbrahimhakkýoðlu ile birlikte çok sayýda vatandaþ katýldý. Erzurum Vali Yardýmcýsý Dalkýlýç, Ýbrahim Hakký’nýn milletlerarasý bir þahsiyet olduðunu ve Amerika'nýn Ay'a insan gönderirken Onun eserlerinden faydalandýðýný söyledi. Pasinler Kaymakamý Turgut Subaþý, "Erzurum'u mübarek yapan Ýbrahim Hakký" olduðunu söyledi

Pervari’de cennetle müjdelenen on sahabiden biri olan Abdurrahman Bin Avf’ýn türbesi Yukarý Balcýlar köyündedir.Þirvan’da Ýcekaya köyü Þeyh Hüseyin türbesi,Taþlý köyünde Muhammed Ebu Hanife mezarý mukaddes mekanlardandýr.

Eruh’ta sahabi Abdullah bin Ömer bin Ümeyye’nin türbesi mevcuttur.Ayrýca Þeyh Þehveli,Bapir-i Sufi,Þeyh Abdal,Þeyh Muhammed Ayni,Þey Hüseyin Basreti,Sarýye-ý Þeyha Binti Þeyh Ali Elgarisi türbeleri de bulunmaktadýr
Ekleme Tarihi: 28.07.2006 - 19:37
Bu mesajı bildir   recepholding üyenin diğer mesajları recepholding`in Profili recepholding Özel Mesaj Gönder zum Anfang der Seite
Pozisyon düzeni - imzaları göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   sonraki konu

Kategori Seç:  
Sitemizde şu an Yok üye ve 724 Misafir mevcut. En son üyemiz: Didem_


Admin   Moderator   Vip   Üye ]

Hayırlı ömürler dileriz.    Bu üyelerimizin doğum günlerini tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu bir ömür dileriz:
abdullahbilgefi.. (54), Nazen38 (39), tekkekoy19 (51), asker16 (49), tmterminator (44), emos_nl (38), UmutYolcusu.Net (43), muhammed atif (43), BJKKARAKARTAL (68), abdullahbfiliz (54), papatya_303 (40), gamzem 123 (54), artvinden (57), HaSaNn (40), hudayfa25 (46), kardelen33 (54), YakupDemir (120), bedraka (42), Divane (39), MatematikciBilg.. (40), ütopya (46), grupakabe.de (45), gultekin1978 (48), gülehasret (35), nazira (41), aakyildiz (55), veli_market (44), sahavet (50), bcanarslan (54), mustee (47), kutsalcan (56), suheda72 (49), TEvET (44), sancar1 (60), ahiret (45), RUKIYYE (46), yukselkalinci (42), eczacý21 (40), benefþe (58), cancana (48), amine (44), yusufkoca (66), selim_kocaman (36), ziko (54), seyhmus_nas (39), mero87 (39), rauna (40), Kitrelili (61), xxsaskinxx (55), atilla (55), Derfat (52), Mücahid (39), envarrecep (46)
24 Saatin Aktif Konuları
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 1.15469 saniyede açıldı