 |
|
Toplam Kategori: 69 *** Toplam Konu: 30100 *** Toplam Mesaj: 148193 |
|
|
|
|
|
Ekleyen |
|
|
Bir paket sigaranın gerçek maliyeti 41 dolar!!! Nasıl mı? |
|
|
112 Mesaj -
|
|
Kayıt Tarihi: 25.03.2005
|
En Son On: 22.11.2005 - 16:10
|
Cinsiyeti: Erkek
|
|
Bir paket sigaranın gerçek maliyeti 41 dolar
ABD'de yapılan bir araştırma, bir paket sigaranın, gerçek maliyetinin 41 dolar olduğunu ortaya koydu. Peki, 'bu nasıl olur? derseniz aşağıdaki yazıyı okuyun.
ABD'de yapılan bir araştırma, bir paket sigaranın, süreç içinde insanlara sigara satın alırken ödediklerinden çok daha fazlaya mal olduğunu ortaya koydu.
İnsan vücudunda neden olduğu tahribatların yanısıra, aile ve çevre sağlığı, giysi ve ev temizliği, sağlık sigortası, vergi gibi etkenleri de gözönünde bulunduran uzmanlar, 24 yaşında sigara içmekte olan bir yetişkinin, 60 yaşına geldiğinde, her bir paket sigara için aslında 41 dolar ödemiş olduğunu belirledi.
Duke Üniversitesi Sağlık Ekonomistleri tarafından yapılan araştırmada, 24 yaşındaki bir sigara kullanıcısının, yaşı ilerlediğinde ortaya çıkabilecek kişisel ve ailesel sağlık sorunları, ev ve giysi temizliği, sağlık muayeneleri, sağlık sigortası, sigara içmekten dolayı ortaya çıkabilecek olası hastalıklar, vergiler gibi etkenleri de sayarak bu maliyete ulaştıklarını açıkladı.
Efendim sigarayı bırakan biri olarak bu yazıyı okurken kendimi oldukça tuhaf hissettim.
Yüce Rabbim Tüm bağımlıları bu illetten kurtarır inşallah.
Genel olarak kullanılan kalıplaşmış bir laf vardır *Çok istiyorum ama bırakamıyorum* Çok özür dileyerek söyleyeyim ki, böyle birşey yok. Bunu çok net söylüyorum çünkü ben yaşadım. Benim bırakmam nasıl oldu derseniz, hiç uzatmadan söyleyeyim sabah uyandım ve ben artık sigara içmeyeceğim dedim. Çok şükür Allah yardım etti ve şu an 8 aylık bir süreyi geçtim ve tık yok elhamdülillah.
Sağlık yönünden rahatlığımı anlatmama gerek yok, sağolsun arkadaşlar oldukça döküman yollamışlar o konuda.
Ancak, çevrenizdeki insanların size yaklaşımı değişiyor,
Bırakmanın verdiği gururla daha bir rahat hareket ediyorsunuz,
Kullanmıyorum demenin zevkine varıyorsunuz, Yasak olan yerlerde sigara içmek için yer aramak derdinden kurtuluyorsunuz,
Birlikte yaşadığınız (gerek iş gerekse ev ortamında) insanlara zarar vermiyorsunuz,
Eskisi gibi etrafınıza (sigaradan kaynaklanan) kötü kokular yaymıyorsunuz,
Tüm bunları yanında paranız cebinizde kalıyor. Küçük bir hesap yaparsak benim aylık sigara giderim 120 milyondu, ortalama 8 aydan hesap edersek 960 milyon cebimde kaldı, dikkatinizi çekiyorum bu sadece 8 ay üzerinden hesaplanan rakam gerisini siz hesap edin artık.
Rabbim tüm dostları bu illetten kurtarır inşallah, selam ve dua ile

|
Ekleme Tarihi: 07.04.2005 - 14:13 |
|
|
|
 |
|
Bu üyelerimizin doğum günlerini tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu bir ömür dileriz:
serhat34 (56), ERKAN1 (37), asalbike (39), yunusemrevulkan (45), dilara-87 (38), mustafa güler (68), nesee (43), yasar karatay (53), Sebiha (49), ismaildemir (59), rizacetinkaya (38), Cankiz04NL (39), hulyaozdal (47), atillabaran (52), Sevket14 (36), salihumut (57), yigidimm (54), qwert2626 (53), guzelsoz (48), mehmelen (42), *Buket* (35), ferhatbnc (46), cCcTAHIRcCc (42), LEVENTDURMAZZ (44), Kerbelaa (34), Anteplisofi (45), haram (44), ngulacar (46), TARIK-ist (55), simsekkk (36), mevanur (41), aybeks (44), kasimbey (45), sengroup (20), selcuklu (50), ayla_cakir (44), akcaabatli (63), hakir (40), vuslat789 (43), djamsterdam (45), furkansoner (44), mustafa.sahin (48), halidbin (54), eliz (46) |
|
|
|
 |
|
|