ivermektin lopinavir ritonavir kaletra generique stromectol stromectol naprosyn natyl nebilet neggram negram nemexin neo stediril neoral neurolithium neurontin neurotop nexium nimotop nivaquine nizoral cream nizoral nolvadex nootropil norflocine norlutate noroxin norsol nortrilen norvasc norvir novonorm nyolol ocuflox oculastin oftan olmetec plus olmetec omix omnicef onymax optivar orelox orfiril osiren otrivin rhume des foins oxsoralen
     
     

0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » A I L E / E Ğ İ T İ M / S A Ğ L I K » SAĞLIK & SPOR » GARiP AMA GERCEK.

önceki konu   diğer konu
6 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
Muhtazaf su an offline Muhtazaf  
GARiP AMA GERCEK.
Moderator


4254 Mesaj -
GARiP AMA GERCEK.
Havuç dilimi insan gözüne benzer. Bilimsel araþtýrmalar havucun gözlerin kan akýþýný ve iþlevini iyileþtirdiðini göstermiþtir.
Domateste kalpte olduðu gibi dört odacýk vardýr ve kýrmýzý renklidir. Bütün araþtýrmalar domatesin kalp ve kan için faydalý olduðunu göstermiþtir
Üzüm salkýmý kalp þeklindedir, her bir üzüm tanesi kan hücresi gibi görünmektedir ve araþtýrmalar üzümün ciddi kalp ve kan canlandýrýcý bir gýda olduðunu göstermiþtir.
Ceviz küçük bir beyin görünümündedir. Ve beyin fonksiyonlar için faydalýdýr.
Fasulya böbrek görünümündedir ve böbrek fonksiyonlarý ný iyileþtirir.
Sap kereviz, Çin lahanasý ve Rhubarb (bizde yok) kemiklere benzer. Bu gýdalar kemikler için faydalýdýr, sodyum oranlarý eþit ve %23 dür. Gýdanýzda yeterli sodyom yok ise vücut kemiklerden çeker ve kemikler zayýflar. Bu gýdalar iskeletinize faydalýdýr.
Patlýcan, avokado ve armut kadýnlarýn rahim ve serviks saðlýðý ve fonksiyonlarý ný hedefler ve görünümleri bu organlara benzerler. Araþtýrmalar kadýnlarýn haftada bir avokado yemeleri halinde hormonlarý dengelediðini, istenmeyen doðum sonrasý kilolarýný azalttýðýný ve serviks kanserini önlediðini göstermiþtir.
Ýncir tohum doludur ve aðaçta ikili olarak asýlarak büyür. Ýncir sperm sayýsýný ve hareketliliðini arttýrýr ayrýca erkek kýsýrlýðýný önler.
Tatlý patatesin görünümü pankreasa benzer ve þeker hastalarýnýn glisemik indeksini dengeler.
Zeytin yumurtalýklarý n saðlýðýna ve fonksiyonuna yardýmcý olur.
Greyfurt, portakal ve diðer narenciye meyveleri kadýn göðüsüne benzer ve bunlarýn saðlýðýna ve lenfin hareketine yardýmcý olur.
Soðan vücut hücreleri görünümündedir. Bütün vücut hücrelerinden atýk maddelerin temizlenmesine yardým eder. Hatta gözlerin epitelyal katlarýnýn yýkayan gözyaþlarýna bile sebep olur
Gönderen: 06.05.2009 - 23:28
Bu Mesaji Bildir   Muhtazaf üyenin diger mesajlarini ara Muhtazaf üyenin Profiline bak Muhtazaf üyeye özel mesaj gönder Muhtazaf üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
!MesuD! su an offline !MesuD!  
228 Mesaj -
Allah razi olsun.
yani bu durumda sarimsak dislere benzedigini varsayaraktan dislerimize yararli oldugunu söyleyebilirmiyiz?
Gönderen: 07.05.2009 - 22:10
Bu Mesaji Bildir   !MesuD! üyenin diger mesajlarini ara !MesuD! üyenin Profiline bak !MesuD! üyeye özel mesaj gönder !MesuD! üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
sevdaa1 su an offline sevdaa1  
1090 Mesaj -
eline saðlýk abim
mesud kardeþim sarmýsak diþlere iyi gelirmi bilmiyorum ama
her akþam bi tane sarmýsak yutmanýn çok faydalý olduðunu ve baþaðrýsýna iyi geldiðini duymuþtum paylaþmak istedim sevinçli


Mesaj 1 kez düzenlendi. En son sevdaa1 tarafından, 08.05.2009 - 21:27 tarihinde.
Gönderen: 08.05.2009 - 21:24
Bu Mesaji Bildir   sevdaa1 üyenin diger mesajlarini ara sevdaa1 üyenin Profiline bak sevdaa1 üyeye özel mesaj gönder sevdaa1 üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Muhtazaf su an offline Muhtazaf  
Moderator


4254 Mesaj -
SARIMSAK: Besin deðeri çok yüksek olan sarýmsak tam bir þifa kaynaðýdýr. A, C, P ve B grubu vitaminleri ile Kalsiyum, magnezyum, potasyum, selenyum, çinko, fosfor ve demir mineralleri açýsýndan son derece zengindir.



Sarýmsaðýn Faydalarý: Vücuda güç ve enerji verir. Ýþtah açýcý ve hazmý kolaylaþtýrýcýdýr. Balgam söktürür ve kabýzlýðý giderir. Ateþi düþürür. Kuvvetli bir antibiyotik yani mikrop öldürücüdür. Kaný temizler. Kalp ve damar saðlýðý için çok yararlýdýr. Kan dolaþýmýný düzenler, damar sertliðini ve týkanýklýðýný önler. Vücudu ve baðýþýklýk sistemini güçlendirerek özellikle bulaþýcý hastalýklara karþý direnci arttýrýr. Tansiyonu düþürür. Böbreklerin düzenli çalýþmasýna yardýmcý olur. Kansere karþý çok iyi bir koruyucudur. Basur, bronþit, astým, varis ve romatizma rahatsýzlýklarýnda çok faydalýdýr. Kolesterolü düþürür. Kandaki þeker miktarýný dengeleyen sarýmsak þeker hastalarýna iyi gelir. Zehirlenmelerde kullanýlýr. Cinsel gücü arttýrýr.



Sarýmsak Nasýl Kullanýlýr? Sarýmsak çið olarak ve yemeklerde kullanýlýr. Saç derisini sürülürse saçlarý kuvvetlendirir ve dökülmesini önler. Zehirli hayvan ýsýrýklarýnda da kullanýlýr. Sarýmsaktan elde edilen yað adale aðrýlarýný ve kemiklerdeki sancýlarý gidermekte etkilidir. Ayrýca cilde parlaklýk verir.
Gönderen: 09.05.2009 - 00:20
Bu Mesaji Bildir   Muhtazaf üyenin diger mesajlarini ara Muhtazaf üyenin Profiline bak Muhtazaf üyeye özel mesaj gönder Muhtazaf üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Muhtazaf su an offline Muhtazaf  
Hangi meyve/sebze neye faydalı?
Moderator


4254 Mesaj -
Hangi meyve/sebze neye faydalý?
Meyve ve sebzelerin saðlýðýmýza etkileri
Markete ya da pazara gittiðinizde filenize doldurduðunuz meyve ve sebzelerin saðlýðýnýzý nasýl etkilediðini biliyor musunuz? Kabaðýn K vitamini, brokolinin þifa deposu olduðundan haberiniz var mý? Bu sorularýn cevabýný bilirseniz, evinize vitamin ve þifa dolu bir fileyle dönebilirsiniz. Medical Park Fatih Hastanesi'nden Diyetisyen Sevil Nas Can; çok sýk tükettiðimiz, marketten ve pazardan aldýðýmýz meyve ve sebzelerin besin deðerleri hakkýnda bilgi verdi.

Salatalýðýn vücudu nemlendirip idrar yollarý enfeksiyonlarýnda faydalý olduðunu, havucun saç dökülmesini azaltýp, saçý canlandýrdýðýný, narýn C vitamini, demir ve potasyum deposu olduðunu, karnabaharýn ise kalp hastalýklarýnda ve tansiyon düþürmede faydalý olduðunu biliyor muydunuz?

Havuç: Saç dökümesini azaltýr ve saçý canlandýrýr. Cilt ve kemik saðlýðýnda, hücre yenilenmesinde faydalýdýr.

Yenidünya: Görmeye ve büyümeye faydalýdýr.

Kayýsý: Kas ve sinir sistemini güçlendirir. Cilt, göz ve baðýþýklýk sistemine fayda saðlar. Kemik geliþimini artýrýr. Kansýzlýða iyi gelir.

Soðan: Bronþ açýcý. Doðal antibiyotiktir. Baðýrsak çalýþtýrýcýdýr. Dayanýklýlýðý artýrýr. Kemik ve diþ saðlýðýnda faydalýdýr.

Enginar: Karaciðer ve safra kesesi saðlýðýný korur. Sindirimi kolaylaþtýrýr. Böbreklerin çalýþmasýný düzenler. Toksin atýcýdýr.

Kabak: Böbrek fonksiyonlarýnda faydalýdýr. Kanýn pýhtýlaþmasýný düzenler. Kemik geliþimini saðlar.

Karpuz: Böbrekteki kum ve taþlarýn, toksinlerin atýlmasýnda faydalýdýr. Sývý ihtiyacýnýn karþýlanmasýna da katkýsý vardýr.

Maydanoz: Kemik saðlýðýnda etkilidir. Çok yüksek oranda C vitamini içerir. Büyüme ve diþ saðlýðý geliþiminde etkindir.

Sarýmsak: Kireçlenmede faydalýdýr. Yaþlanmayý geciktirir. Yüksek tansiyonu ayarlar. Doðal antibiyotiktir. Ödem sökücüdür. Damar geliþiminde faydalýdýr.

Ahududu: Diþ saðlýðýna iyi gelir. Ýþtah açýcý ve idrar sökücüdür. Ýshali önler ve ateþ düþürücüdür.

Kivi: Yaþlanmayý geciktirir. Güçlü antioksidandýr. Alerjiye karþý baðýþýklýðý artýrýr.

Marul: Cilt saðlýðýna olumlu etkileri vardýr. Sinir sisteminde faydalýdýr. Büyüme ve geliþmede, saç saðlýðýnda olumlu etkileri vardýr.

Kavun: Damar týkanýklýðýnda etkilidir. Baðýrsaklarýn çalýþmasýnda

ve göz saðlýðýna fayda saðlar.

Soya: Kalp saðlýðýný korur. Tansiyona iyi gelir. Baðýrsak çalýþtýrýcýdýr. Antioksidan özelliði ile kansere karþý koruyucudur. Kemikleri güçlendirir.

Lahana: Mide rahatsýzlýklarýna faydalýdýr. Güçlü antioksidandýr. Hazýmsýzlýk gidermede faydalýdýr. Toksin atýcýdýr.

Elma: Baðýrsak sisteminin korunmasýnda faydalý ve posa bakýmýndan zengindir. Kolesterol düþürücü etkisi vardýr. Kan þekerini kontrol altýnda tutar ve vücut direncini artýrýr. Kas ve eklem aðrýlarýnýn azalmasýna yardýmcý olur.

Þeftali: Vücudun savunma sistemini güçlendirir. Hazmý kolaylaþtýrýr. Sinir sistemine faydasý vardýr.

Avokado: Kalýn baðýrsakve hemoroitiçin faydalýdýr.Lif oraný yüksektir. Yüksek tansiyonu düþürür.

DÝÐER MEYVE VE SEBZELER

DAMAR SERTLÝÐÝNE KARÞI MISIR

MISIR: Damar sertliðine ve kolesterole faydalýdýr. Ýdrar söktürücüdür. Böbreklerin düzenli çalýþmasýnda fayda saðlar.

ARMUT: Kalp kaslarýnýn düzenli çalýþmasýnda fayda saðlar. Tansiyon ayarlamasýnda etkilidir. Posa yönünden zenginliði nedeniyle baðýrsaklarý çalýþtýrýr.

DUT: Ýdrar söktürücü ve baðýrsak çalýþtýrýcýdýr.

KÝRAZ: Diþ çürümesini önlemede faydalýdýr. Ýdrar söktürücüdür. Vücudun su dengesini saðlar.

ERÝK: Baðýrsak çalýþtýrýcý ve direnç artýrýcýdýr.

ÝNCÝR: Sindirime yardýmcýdýr. Kemik ve diþ saðlýðýna etkilidir.

EMZÝREN ANNEYE YER ELMASI

YER ELMASI: Ýnsülin ve glikoz içerir. Emziren annelerde süt artýrýcý etki yapar. Böbreklerin düzenli çalýþmasýna yardýmcý olur. Cilde faydalýdýr.

ÜZÜM: Sindirim sistemi üzerinde faydalýdýr. Vücudun savunma mekanizmasýný güçlendirir.

SALATALIK: Cildi nemlendirir. Ýdrar yollarý enfeksiyonlarýnda faydalýdýr. Bol miktarda posa içermesinden dolayý baðýrsak çalýþtýrýcýdýr. Sakinleþtirici etkisi vardýr ve toksin atýcýdýr.

KUÞBURNU: Ýdrar yollarý enfeksiyonlarýnda etkilidir. Baðýrsak çalýþtýrýr. Enfeksiyonlara karþý vücudu korur. Güçsüzlük ve halsizliðe iyi gelir.

MARUL: Sinir sisteminde faydalýdýr. Büyüme ve geliþmede, cilt ve saç saðlýðýnda olumlu etkileri vardýr.

KARNABAHAR: Kalp hastalýklarýnda ve tansiyon düþürmede faydalýdýr.

KOLESTEROL DÜÞMANI TAZE FASULYE

TAZE FASULYE: Kötü kolesterolü düþürür. Antioksidan özelliði vardýr.

PIRASA: Ýdrar söktürücüdür. Bronþ açýcýdýr. Sindirimi kolaylaþtýrýr.

PATATES: Hazýmsýzlýðý giderir. Mide rahatsýzlýklarýnda faydalýdýr. Kalp üzerinde olumlu etkileri vardýr. Niþasta içeriðinden dolayý kan þekerinin hýzla yükselmesine sebep olabilir.

AYVA: Mideyi rahatlatýr. Ýshale karþý koruyucudur. Cilde faydalýdýr.

ISPANAK: Cilt saðlýðýna, sinir sistemine, sindirime, göz saðlýðýna, büyümeye ve geliþmeye faydalýdýr.

C VÝTAMÝNÝ DEPOLARI

PORTAKAL: Kansýzlýða iyi gelir. Kalp ve atardamarlarý korur. Kolesterol düþürücüdür. Baðýþýklýk sistemini güçlendirir.

MANDALÝNA: Hastalýklara karþý vücudun direncinartýrýr. Yüksek tansiyonu düþürmeye yardýmcý olur. Damar sertliðine faydasý vardýr. Güçlü bir antioksidandýr.
ALINTI
Gönderen: 09.05.2009 - 00:25
Bu Mesaji Bildir   Muhtazaf üyenin diger mesajlarini ara Muhtazaf üyenin Profiline bak Muhtazaf üyeye özel mesaj gönder Muhtazaf üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
seyyahekim su an offline seyyahekim  
211 Mesaj -
Te$ekkürler
Gönderen: 06.08.2009 - 12:19
Bu Mesaji Bildir   seyyahekim üyenin diger mesajlarini ara seyyahekim üyenin Profiline bak seyyahekim üyeye özel mesaj gönder seyyahekim üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 785 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
2243 üye ile 29.03.2024 - 11:40 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
osman12 (77), vahvah71 (53), ssercan (50), sabr_yolcusu (56), Yorumsuz_91 (33), Asya6666 (62), angel (42), cankalemdar (39), meltem6666 (59), MeCaL (56), emiremre (44), ozdalomer (53), ayþeayd&#2.. (40), talha_34 (47), mhammettelo (43), leto18 (59), sinepuryan (42), Yalnizlik (39), BATAKLIK60 (55), kamil33 (54), hmfatih (62), Soldat34 (54), MrVoLKaN (37), yusuf kuyu (44), Yusuf_Adiyaman (53), farfarlone (41), Osman_20 (39), yunusemre_56 (58), eminecanersoy (46), eren.06 (60), tugba1986 (38), tanerok (41), MAHMUT2005 (48), musbaba18 (41), Bahar38 (40), ehhan ünlü (37), ard75 (68), ofliayhan61 (54), osman42 (45), enver66 (40), ayten66 (36), adem2007 (57), uludag64 (60), kadir ibraimi (35), Hace Türkistan (52), tufan03 (48), hasimpakirbaba (48), kuscu (60), ONUR45 (41), Allah_Asigi (41), _Hilal_ (40), aydin_yilmaz (42), cemil_keskin (64), cesurkagan (37)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.58115 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.