|
 |
 |
|
Toplam Forum: 69
*** Toplam Konu: 30100
*** Toplam Mesaj: 148193 |
|
|
|
|
|
Gönderen |
|
|
|
1420 Mesaj -
|
|
|
Zina, nikâhsýz gayri meþrû yollarla erkek ve kadýnýn cinsi münasebette bulunmalarýdýr.
Zina, semavî ve ilâhî dinlerin hepsine haram kýlýnmýþ ve þiddetli ceza müeyyideleri konmuþ ve icra edilmiþtir.
Zinanýn haramlýðýna sebep, nesep ve sülâlenin karýþmayýp temiz ve muhafaza edilmesi gereken halin bulunmasý, neslin çoðalýp insanlýðýn cinayet ve felâketinin önlenmesi, aile mefhumunun göçmeyip muhafazasý, ailevi irtibatýn devam etmesi, çok çeþitli sâri hastalýklarýn yayýlmamasý, þehvetin tuðyan edip hayvânî yaþayýþtan uzak olunmasý ve cemiyet ahlâkýnýn yýrtýlýp yok olmamasý gibi pek çok ferd ve içtimaî haklarýn ve hallerin muhafazasý için zina haram kýlýnmýþtýr.
Ýslâm dîni, zinanýn her çeþidini kesin ve katî hükümlerle haram kýlmýþtýr.
Nitekim bir âyeti celilede þöyledir:
"Zinaya yaklaþmayýn, çünkü o, þüphesiz bir hayasýzlýktýr ve kötü bir yoldur ý> (Ýsra Suresi, 32)
Diðer bir âyeti celile meâli :
"Kötülüklerini (zina ve benzerlerinin) açýðýna da gizlisine de yaklaþmayýn." (En'am Suresi, 151)
"Muhakkak Allah (C.C.) Adem oðlunun üzerine zinâdan nasibini yazmýþtýr. Þüphesiz bu zinâya yetiþicidir.
Ýþte gözlerin zinasý, bakmaktýr.
Kulaklarýn zinasý, kendi arzusu ile (Kadýnýn sesini ve konuþmasýný iþitmektir.
Dilin zinasý; (Þehvet ve cima kelimelerini) konuþmaktýr.
Elin zinasý, (þehvetle) yapýþmaktýr. Ayaðýn zinasý, (zina yoluna) yürümektir.
Kalb, (o fenalýðý arzu ve temenni eder. Fercde onu (zinayý ya tasdik eder veya tekzib eder " (Buhari, Müslim) Binaenaleyh, bir kadýn yabancý erkeðin veya yabancý erkek, kadýnýn elini eline kendi arzusu ile dokundurur veya tutarsa (Doktorluk, ameliyat ve kýrýk sarma gibi zarûri haller müstesna) muhakkak surette zinanýn baþlangýcýdýr.
Yine yabancý kadýn ve erkeðin; göz göze, yüz yüze bakmalarý, bedenin bedene, ayaðýn ayaða dokundurmalarý, tokalaþmalarý, þakalaþmalarý ve emsâli þekiller, esas zinanýn baþlangýcýdýr. Öyle ise, hiç bir kadýn yabancý erkeðin elini tutamaz, öpemez, bir odada yalnýz baþýna halvedde kalamaz ve "ahiret kardeþiyiz, okul ve vazife arkadaþýyýz vesair..." Diyerek bu namussuzluklarý yapamaz.
Yabancý erkek ve kadýn, karýþýk vaziyette beraber oturamaz. Kalamaz, yapamaz, ve olamaz haramdýr.
Hz. Rasûl'u Ekrem (S.A.V.) efendimiz þöyle buyuruyor:
"Her hangi bir kimse, yabancý bir kadýnýn eline dokunmaya (Ebelik, ameliyat doktorluk, kýrýk sarma gibi zarurî bir yol olmadýðý halde dokundurursa o kimsenin eline kýyamet gününde ateþ koru konur." (Fethulkadir Kitabul Kerahiye Bahsi)
Ýþte, bu hükümler gereðince insanoðlu nefsini zinanýn her çeþidinden korumasý ve karþýlaþabileceði tehlikeli yola sapmamasý için bütün imkânlara baþ vurmasý lazýmdýr. Zira insanýn insanlýðý ve gerçek müslümanlýðý beyaz baldýrla paranýn yanýnda belli olur. Para ve karý müslümanýn doðru ve nâmuslu olup, olmadýðýnýn ölçüsünü bildiren mihenk taþýdýr.
Þu halde insan, vücudunun her tarafýnda yerleþtirilmiþ hatta týrnaklarýnýn ucuna kadar serilmiþ olan nefsani ve cinsi arzunun tahakkuku için þehvanî tehlikelerin mevcudiyetini bilmelidir. Bulunduðumuz asýrda sokaklarda ellerini birbirlerine kenetleþtiren ve daha pek çok hayasýzlýk örneklerini iþleyen erkek ve kadýnlarýn durumlarý ibret verici misallerdir.
Ýnsan neslinin yok olmasýna, müslümanýn dünyasýnýn ve ahiretinin harap olmasýna sebep olan insanlýðýn yüz karasý zinanýn fenalýk ve felaketi beyan eden bir kaç þer`i hüküm okuyalým :
"Bir memlekette, zina ve faiz zuhur ederse, o memleket halký mutlâka kendi nefislerine Allah (C.C.)' ýn azabýný helal kýlmýþtýr." (Hakim, Tabarani)
Hz. Huzeyfe (R.A.) den rivayet olunan diðer bir hadis-i þerif meali þöyledir :
"Ey insanlar Topluluðu: Zinadan kaçýnýz. Zira zinada altý (kötü haslet vardýr. (Bunlarýn) üçü dünyada, üçü de ahirettedir.
- Dünyadaki üç (kötü haslet insanýn þeref ve haysiyetini giderir, fakirliðini saðlar ve ömrünü kýsaltýr.
- Ahiretteki üç (kötü haslet ise; Allah (C.C.)' ýn gazabýna uðratýr. Hesabý kötü olur ve Cehennem azabýna müstahak kýlar."
Diðer hadis,i þerif meâli :
"Bir kavmin içinde zina zuhur eder (Çoðalýr ve taammüm eder) se, yaðmur kýtlýðý ve çeþitli felaketlerin istilasýndan baþka bir þeyle cezalandýrý1lmazlar. (Ancak bu felaketlere cezalanýrlar)." (Ahmet bin Hanbel)
Zinanýn çeþitli hükümlerini ve cezai Müeyyidelerin geniþ þekilde beyaný "Ýzahlý Mültekâ Tercümesi" adlý eserlerimizin ikinci cildinin "Hadler Cezalar bahsin" de izah edilmiþtir.
Þu halde, ey su felaketine uðrayanlar, ey kar ve yaðmur bereketini beklerken bunlarýn afet halinde gelmesine uðrayanlar, ey zelzele felâketine uðrayanlar, ey Rüzgar ve dolu afetlerine uðrayanlar ve ey akla hayâle gelmedik çeþitli felaketlere uðrayanlar ve top yekûn ey milleti merhûme, ey gaflet ve dalâletler içinde yüzen ümmeti muhammed yukarýdaki beyan edilen hadis-i þerifleri iyi okuyalým ve dikkat edelim Zira memleketin batmasýna ve milletin sefalet ve felaketine sebep, o memleket halkýnýn kendilerinin kötü amelleridir.
Bilhassa zamanýmýzýn en müzmin rezâlet ve kötülüklerinden, zina, faizcilik, içki, kumar, yalan, adam öldürmek, hýrsýzlýk, ýrz düþmanlýðý etmek, ana ve babaya âsî olmak, iftira etmek, yalan söylemek, çýplak hâle gelmek, çýplaklýðý savunmak, haramlarý helâl gibi iþlemek, bî namazlýk yapmak, zekat vermemek, hasetlik ve fesatlýk yapmak ve daha pek çok haram ve kötülükleri iþlemek nerede ise bir mârifet hâlini almýþtýr.
Ýþte, bu fenalýklarý iþleyen geçmiþ milletlerin âkýbetleri Kur'an-ý Kerimde açýk açýk beyan edilmiþtir. Fakat bir þey varsa kötülükleri iþleyen milletlerin top yekun hepsi helâk olundu. Hatta nasihat ve uyarmada bulunmayýp veya nefret etmeyip beraber olanlarda helâk olmuþlardýr. Biz ümmeti muhammette ise, top yekun milletin helâki olmayýp, bâzý kimseleri ve bâzý yerleri helâk edip, felâkete uðrama yan yerlerden ve kimselerden oranýn ihtiyacýný Hak Teâla karþýlatacaðýný Peygamberimize (S.A.V.) bildirmiþtir.
Artýk bulunduðumuz asýr ve memleketlerimiz felâketler ve musibetler diyarý haline gelmiþtir. Ferdi ferdi, veya memleket memleket oluþunun hikmetlerini bilelim ve uyanalým! Ýsyanýmýzýn cezasýný çekiyoruz. Hak Tealâ muhafaza buyursun, daha beter felaketler olabilir. Öyle ya, zelzele 5, 7 saniye sürüyor. Allah (C.C.) muhafaza 60 saniye (bir dakika) veya iki dakika sürse ne olur? Ne olacak ne ev kalýr ve ne insan, top yekun helak olur, biter..
Kur'an-ý Kerimden bir ayet meali;
"Onlarý (zalimleri) yapa geldiklerinin (kötülüklerinin) en kötüsü ile cezalandýracaðýz" (Nur Suresi, 2)
Evli olmayan bekarýn zina cezasý, yüz deðnektir. evli olanlarýn cezasý ise, ölünceye kadar vurmak sûretiyle recim yapmaktýr. Bu her iki cezâda bütün.halkýn görebileceði sahrada yapýlmasý lâzýmdýr. Ýlâhî hüküm meâli:
"Zina eden kadýnla zinâ eden erkekten her birine yüz deðnek vurun. Eðer Allah'a (C.C.) ve âhiret gününe inanýyorsanýz, bunlara Allâh'ýn (C.C.) dinini (tatbik) hususunda, acýyacaðýnýz tutmasýn ve mü'minlerden bir zümrede bunlarýn azabýna (cezalarýna) þâhid olsun (görsün). " (Fussilet Suresi, 27)
Zinayý kendi arzularýyla yapan kadýnlara ve erkeklere þer'i ceza þöyledir.
Evli olan veya evlenmiþ ve ayrýlmýþ olan zeyd, evli olan hinde (kadýna) zina etmek istediðinde Hind,itaat ederek kendini zeyde teslim edip zeyd de Hinde zina etse zeyd ve Hinde ne lazým olur ? Elcevap... Recim lazým olur.
|
Gönderen: 10.04.2008 - 21:59 |
|
|
Şu an Yok üye ve 872 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 12:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.
[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye] |
|
 |
|
Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve
afiyet dolu ömür dileriz:
tövbekar (52), mehmet yanilmaz (57), ebadem (49), erguly (69), Mevlüt UCAR (62), hayai (48), dünyam (50), iki kalp (39), NURAY42 (51), HÝRA HAZAL (36), yolcu.2006 (61), K.Bozdag (45), asum (49), Allah Asigi ! (30), meanless (45), abdulkerim_35 (55), *Mustazaf* (40), sila (45), þahin34 (43), DOSTHAYRANI (42), konyali-okur (37), lokman özbek (42), Volkan SIRANUN (43), ahmet631 (46), castor (43), avusor (50), torik (51), nursa (44), nazzer (40), kadiry (47), ropido (57), DermaN_BeY (44), harun.z (43), Ö_F_K_E (45), hasret55 (56), alisem (42), kurt_ozay (51), molla ayyildiz (48), dilara18 (39), rahman009 (40), polat0863 (62), sard (54), Aksarayli 68 (37), ilhan26 (69), fason67 (56), djridvane (40), senol74 (53), uygurt (45), Emre06 (36), halil demirtas (62), meri_can (42), mekan (51), nur1 (45), special (48), omer26 (39), Suzann (58), idris Aydin_69 (43), bahtiyar66 (52), wwwhoever (41), asilya (27), hasim (54), ihl (41), f.gokcebay (50), kadirbab (43), ibaser (59), AnatolyaD (), malezyali (46), Kinali_Sehit (44), Kanberoglu67 (55) |
|
|
|
 |
|