|
 |
 |
|
Toplam Forum: 69
*** Toplam Konu: 30100
*** Toplam Mesaj: 148193 |
|
|
|
|
|
Gönderen |
|
|
Milliyet Gazetesi utanmasını bilir mi? |
|
|
1686 Mesaj -
|
|
|
‘Basýnda Güven’
Sloganlarý bu…
Peki, gerçekten güvenilir bir gazete mi bu mevkute?
Bana sorarsanýz kesinlikle hayýr!
Merak etmeyin ben, Milliyet gazetesi gibi masa baþý uydurmalarýna tevessül etmeyip belgelerle iddiamý destekleyeceðim ama öncesinde mezkûr gazetenin televizyonlarda dönen son reklâmýna dair birkaç kelam edeceðim.
Hani þu meþhur, ‘Türkiye sizinle gurur duyuyor’ sloganýna gönderme yapan reklâm. Reklâmda, gazete sanki bir ahlâk abidesiymiþ de üçkâðýtçýlýk yapanlarý sigaya çekiyormuþ havasý hâkim.
Ve en sonda þu ifadeler öne çýkýyor: ‘Tüm bunlardan utanç duyan herkes, Milliyet de sizinle gurur duyuyor.’
Tam, ‘vay canýna!’ demenin yeri… Hem de ne vay!..
‘Dinimi ta’n eden bari müselman olsa’ diye bir söz vardýr bilirsiniz. Farklý þekillerde söylenen bu sözün tam karþýlýðý þu aslýnda: Dindarlýðýmý eleþtiren bari Müslüman olsa…
Milliyet gazetesinin yaptýklarýyla söyledikleri arasýndaki müthiþ çeliþkiyi anlatan baþka deyimler de var.
Mesela, ‘Ele verir talkýný, kendi yutar salkýmý.’
Mesela, ‘Yavuz hýrsýz ev sahibini bastýrýr.’
Þu bir gerçek ki, Milliyet gazetesini saldýrgan bir psikolojiye iten, dine ve dindarlara olan husumeti…
Örneðin, ahlâki deðerleri öne çýkarýrken bile dine ve dindarlara duyulan müthiþ bir kinin izlerini görmek mümkün o reklâm filminde.
Bir sahnede, baþtan sona kurmaca olan ve malum mahfillerin bilindik tezgâhlarýndan birisi olduðundan zerre kadar þüphe duyulmayan menfur hadiseden bir kare ve ardýndan zikreden insanlarýn bir iki saniyelik görüntüsü var.
Tam bir þark kurnazlýðý doðrusu...
Kimsenin itiraz edemeyeceði etik deðerler deformasyonu eleþtirisi içerisine ustaca monte edilmiþ Ýslâm düþmanlýðý…
Müslümanlýk, zikir ve benzeri hassasiyetleri ahlâkî düþüklük cümlesinden gösterebilmek için Milliyet çapýnda istismarcý olmak lazým herhalde.
‘Tüm bunlardan utanç duyan herkes, Milliyet de sizinle gurur duyuyor.’
Reklâm bu sözlerle bitiyor demiþtik.
Bu, gerçek bir bomba açýkçasý, ama Milliyetin elinde patlayacak türden bir bomba…
Aþaðýda, onlarca örneðin arasýndan seçilen, ‘Milliyet klasiklerinden’ birkaç numune sunarak, insanlarý ‘utanç’ duymaya davet eden bu ‘Merd-i Kýpti’ týynetli mevkuteye, utanmaktan ne anladýklarýný soralým isterseniz.
Mesela Milliyet gazetesi, daha birkaç ay önce Erdal Ýnönü’nün vefatýný müteakip yaptýðý haberde, Ýnönü ailesinin Cumhurbaþkaný Gül’ün taziye ziyaretini kabul etmeyeceðini yazdýktan sonra köþkten gelen yalanlamayla sus pus olunca, üretilen bu koskocaman yalan sonrasýnda azýcýk da olsa yüzleri kýzardý mý?
Peki, Hamas lideri Halid Meþal’in yardýmcýsý Musa Ebu Marzuk’un basýn toplantýsýndan, kovulduklarýný iddia ettikleri, ‘Milliyet Engellendi!’ baþlýklý haber sonrasýnda, muhabirlerinin Ebu Marzuk’un yanýndayken çekilmiþ fotoðraflarýnýn basýna daðýtýlarak yalanlanmasýný müteakip repçi Ceza’nýn, ‘Türkiye sizinle gurur duyuyor’ sözleri, kulaklarýnda yankýlandý mý dersiniz?
Bunlar da bir þey mi?
Milliyet gazetesi için rutin ve gündelik hadiselerden söz ediyoruz aslýnda.
Mesela, artýk klasikleþen ve malum medyanýn neredeyse tamamýnýn, Ramazan aylarýnda çekmeceden çýkarýp servise sunduklarý o iðrenç ‘ramazan asparagasý’ temcidinden, Milliyet menþeli bir örnek sunalým:
2006 Kasýmýnda iþbu mevkute tarafýndan, ‘Liseli gençler Ramazanda içki içen kiþiyi öldürdü’ baþlýðýyla bir haber yayýnlanmýþ ve tabii ki derhal belgeleriyle tekzip edilmiþti.
Peki, ne oldu dersiniz?
Elbette ki, utanmaya gerek bile duymadýlar!.
Dahasý þuna eminim ki, henüz dumaný üzerindeki ‘Namaz molasý’ yalaný bile Milliyet’in yüzünü kýzartmaya yetmedi…
Tamam, örnekleri çoðaltarak midenizi daha fazla bulandýrmaya hakkým yok, farkýndayým, ama izninizle, ‘Özgür-Der’in, 10 Þubat 2007 tarihli Milliyet nüshasýnda yayýnlanan masa baþý haber sonrasýndaki þu deðerlendirmesini es geçmeyelim.
Efendim, mezkûr mevkute, anýlan tarihte, Hrant Dink cinayetiyle gündeme gelen Yasin Hayal’e, Özgür-Der’in Trabzon’da düzenlemiþ olduðu bir eylemde slogan attýrmýþ!
Haber baþtan sona karanlýk ve düzmece…
Þunun için, zira Özgür-Der’in Trabzon’da þubesi yok ve gazetenin yapýldýðýný iddia ettiði eylemden de haberleri yok.
Ama Milliyet bu, alelacele ellerine tutuþturulan fotoðraflara haber uydurma iþgüzarlýðýnýn baþlarýna iþ açmasýna aldýrýþ etmeyecek kadar piþkinler. (Dikkat edin ‘utanmazlar’ demedim.) Zaten bu nedenle de, haberi bir bildiriyle yalanlayan Özgür-Der bildiri metnine; ‘Yalan habercilik ödülünü elinde bulunduran Milliyet gazetesi…’ diye baþlamýþ.
Yazýnýn tam bu noktasýnda repçi Ceza sahne alýr ve þöyle der: ‘Türkiye sizinle gurur duyuyor’
Gördüðünüz gibi henüz sadece ‘yalan haber’ baþlýðýndayýz ve Milliyet için bu örneklerden bir kamyon dolusu sýralamak mümkün.
Daha, patron hesabýna yapýlan dosyalardan, c**tacý faaliyetlerden, yani darbelerde Milliyet’in yüklendiði misyondan, yani darbe þakþakçýlýðýndan söz etmedik bile…
Biliyoruz, yaptýklarý hiçbir þeyden utanmayacaklardýr.
Evet, biliyoruz, her þeye raðmen dine ve dindarlýða yönelik iflah olmaz nefretlerinde zerre kadar eksilme olmayacak ve ilk fýrsatta yine saldýracaklardýr.
Biliyoruz, ‘Basýnda Güven’ sloganý atarak aslýnda güvensizliðin adresi olmaya devam edeceklerdir.
Ve þuna eminiz ki, her þeye raðmen ahlâkî deðerler istismarýndan ve bu deðerler üzerinden nemalanmaktan asla vazgeçmeyeceklerdir.
Zira ‘Türkiye onlarla gurur duyuyor!’
nihatnasir@gmail.com
|
Gönderen: 25.01.2008 - 17:00 |
|
|
Şu an Yok üye ve 725 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 12:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.
[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye] |
|
 |
|
Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve
afiyet dolu ömür dileriz:
tövbekar (52), mehmet yanilmaz (57), ebadem (49), erguly (69), Mevlüt UCAR (62), hayai (48), dünyam (50), iki kalp (39), NURAY42 (51), HÝRA HAZAL (36), yolcu.2006 (61), K.Bozdag (45), asum (49), Allah Asigi ! (30), meanless (45), abdulkerim_35 (55), *Mustazaf* (40), sila (45), þahin34 (43), DOSTHAYRANI (42), konyali-okur (37), lokman özbek (42), Volkan SIRANUN (43), ahmet631 (46), castor (43), avusor (50), torik (51), nursa (44), nazzer (40), kadiry (47), ropido (57), DermaN_BeY (44), harun.z (43), Ö_F_K_E (45), hasret55 (56), alisem (42), kurt_ozay (51), molla ayyildiz (48), dilara18 (39), rahman009 (40), polat0863 (62), sard (54), Aksarayli 68 (37), ilhan26 (69), fason67 (56), djridvane (40), senol74 (53), uygurt (45), Emre06 (36), halil demirtas (62), meri_can (42), mekan (51), nur1 (45), special (48), omer26 (39), Suzann (58), idris Aydin_69 (43), bahtiyar66 (52), wwwhoever (41), asilya (27), hasim (54), ihl (41), f.gokcebay (50), kadirbab (43), ibaser (59), AnatolyaD (), malezyali (46), Kinali_Sehit (44), Kanberoglu67 (55) |
|
|
|
 |
|