0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » TARİH / SİYASET / EKONOMİ » TÜRKİYE VE DÜNYADA SİYASET » Recep Tayyib'e Süleyman Demirel misyonu verilmiştir

önceki konu   diğer konu
4 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
YENISAFAK su an offline YENISAFAK  
Recep Tayyib'e Süleyman Demirel misyonu verilmiştir
169 Mesaj -
Her ikisi de, ABD ve Ýsrail'in himmetiyle iþbaþýna getirilmiþtir.
Her ikisi de, dindarlarýn yüzüne gülüp, masonlara ve azýnlýklara hizmet vermiþtir.
Her ikisi de, ilk fýrsatta kadrolarýndaki dindar ve dürüst insanlarý tasfiye etmiþtir.

Demirel'in Derinliði ve "Ehvenüþþer"cilerin Densizliði

CHP ile iþbirliðine giriþen Süleyman Demirel yýllarca "Din düþmaný CHP'ye karþý, dindar demokratlarýn hamisi" rolünü oynamýþtý. Zavallý Nurcular, Süleymancýlar, Fethullahçýlar, Tarikatçýlar "CHP tehlikesine karþý, Süleyman Demirel'in "ehvenüþþer" reçetesine sýðýnmýþlardý. Ama bu siyasi feraset fakirliði ve imani basiret körlüðü yüzünden sürekli aldatýlmýþ, oyalanmýþ ve sonunda satýlmýþlardý. Milli Görüþçülerin kýrk yýl öncesinden fark ettiði gerçekleri, bazýlarýnýn hala anlayamamýþ olmasý ise hayret uyandýrýcýydý.

CHP: "Bu ortak projede Demirel bizi destekliyor" demektedir!

Eski Cumhurbaþkaný Süleyman Demirel'in CHP'yi desteklediði yönündeki iddialarý partinin yetkilileri doðruladý.

CHP Genel Sekreter Yardýmcýsý Mehmet Sevigen, ortak proje yürüttüklerini vurgulayarak, "Süleyman Demirel CHP'yi destekliyor. Biz Türkiye'ye sahip çýkýyoruz" demiþtir.

Siyonizmin samanýyla beslenen Samanyolundaki Tayyibin terbiyesi:
AP'leþen AKP

AKP'nin Gül'ün Cumhurbaþkanlýðýný taþýyabilecek durumda olup olmadýðýný titizlikle incelemek lazým. Çünkü:

1- 22 Temmuz seçimlerinden sonra AKP, son yapýlan kitlesel milletvekilleri ihracýyla Demirel modeli bir parti haline gelmiþtir.

2- Hatta Demirel modeli partilerde bile, örneðine rastlanýlmayacak derecede saðcýyý, solcuyu, masonik kiþileri içine alan bir deðiþim geçirmiþtir.

3- Niçin Demirel modeli politikayý bir ölçü veya bir baz olarak ele aldýðýmýzý açýklayalým. Bilindiði gibi Sayýn Demirel, 1965 senesinde tek baþýna iktidara gelince, Adalet Partisi'nin aslî unsuru olan milliyetçi ve muhafazakârlarý ve kurucularý, tasfiye etmekle iþe giriþmiþtir.

4- 22 Temmuz seçimlerinde Sayýn Erdoðan ise Sayýn Demirel'den de ileri giderek, partiyi kimliksizleþtirme ve renksizleþtirmede, Demirel'den bile ileri gitmiþtir.

5- Acaba bu basamak basamak, özünden, aslýndan uzaklaþma politikasý Sayýn Demirel'in icad ettiði bir yöntem midir? Yoksa göbek baðýyla baðlý bulunduklarý ABD tarafýndan empoze edilen bir olgu mudur? diye sorarsanýz, benim altýncý hissim diyor ki, bu üslup hem ABD'nin ve hem de Türkiye þartlarýna göre Demirel'in tercih ettiði ve hem de bütün Demirel ekolune mensup partilerin benimsediði bir siyasettir.

6- Hatta denilebilir ki, ABD'ye baðlý lalettayin bir eyaletin politikasý, Demirel ekolüne baðlý partilerin politikalarýndan çok daha baðýmsýz ve haysiyetlidir.

7- Maazallah mesela ABD, 1 Mart tezkeresinde olduðu gibi yeni bir dayatma ile karþýmýza çýksa, her istediði tavizi koparabilir. Çünkü 22 Temmuz'da liste dýþý býrakýlanlar ve liste kuyruðuna itilenler etkisiz hale getirildikleri için, sürpriz geliþmeler hariç Türkiye'miz, adeta güvencesiz bir duruma itilmiþtir.

Bütün bu ve buna benzer deðiþen þartlar göz önünde tutulduðu takdirde, anlaþýlýyorki böyle bir muhtevasý deðiþtirilmiþ AKP'de Sayýn Gül'ün Cumhurbaþkanlýðýný taþýyacak güç ve takat tükenmiþtir.

AKP milletvekili olsaydým Toptan'a oy vermezdim!

Eðer AKP'nin 341 milletvekilinden biri ben olsaydým, oyumu kesinlikle Sayýn Toptan'a vermezdim! Çünkü bu ismi AKP'li milletvekilleri seçecekti ama kimse "Sayýn Toptan partimizin adayý olmalý mýdýr? Ona oyunuzu verir misiniz?" diye onlara görüþünü sormadý... Yani milletvekillerine, týpký geçen dönemde olduðu gibi yine "otomatik oy makinesi" olarak bakýldý...

Ýyi ama TBMM Baþkanlýðý için dün oy kullanan AKP'li vekillerin ne düþündükleri, kimi baþkan olarak görmek istedikleri hiç mi önemli deðildi?

Dikkat edin; Köksal Toptan bile dün TBMM'de grubu bulunan bütün partileri tek tek dolaþtý, destek istedi... Ama AKP Grubu'na gitmedi! Peki, neden? Nasýl olsa karar "yukarýdan" çýkmýþtý ya, AKP'li vekillerin oylarý çantada keklikti![1]



"Baþörtüsü Köþk'e" çýktý, ama Meclis'ten de kovuldu

Yeni Meclis Baþkaný'nýn seçimi çeþitli sorularý da beraberinde getirdi.

Öncelikle böylesine önemli bir makama seçilecek kiþinin Meclis'te büyük bir uzlaþýyla seçilmiþ olmasý elbette takdir edilecek bir husustur. Ancak yapýlan bu büyük mutabakat AKP'yi esas sorunun muhatabý olmaktan kurtarmýyor.

AKP'ye sorulmasý gereken soru þudur:

Bu parti seçmen tercihinin ne anlama geldiðini fark etti mi?

Yani AKP seçmenin ikinci kez tercihine mazhar olurken bunun nedenleri hakkýnda bir fikre sahip mi?

Meclis Baþkanlýðýna önerilip, CHP'nin de oylarýný alarak seçilen ismin, hangi siyaset okulundan mezun olduðuna bakýlýnca, AKP'nin kafasýndakiyle, seçmenin tercih sebeplerinin çakýþmadýðý görülecektir.

Þüphesiz Meclis Baþkanlýðý gibi bir makama oturacak kiþinin ana muhalefet partisinin de desteðini almasý demokratik düzen açýsýndan bir kazanýmdýr. Ama CHP seçim öncesi sürekli AKP yöneticilerinin siyasi geçmiþini sorgulayarak siyaset yapmýþtýr. Hatta böyle bir muhalefetin AKP'ye kendi gayretinden bile fazla oy getirdiði bilinmektedir.

Bir önceki meclis baþkaný ile þimdiki meclis baþkanýnýn siyasi geçmiþleri ve geleneklerine baðlýlýklarý karþýlaþtýrýldýðýnda AKP'nin kendi içinden bir meclis baþkaný çýkartmadýðý; bilakis CHP'nin en çok hoþuna gidecek bir adýmý attýðý sezilmektedir.

Cumhurbaþkanlýðý ile baþörtüsü sorununu ustalýkla özdeþleþtiren AKP, bu gerilimi körükleyip seçmenin tercihi haline gelmiþti. Oysa bugün gelinen noktada AKP'nin, meclis baþkanlýðýný bile baþörtüsünden arýndýran bir yapýya kavuþtuðu görülmektedir.

Hülasa seçmen CHP'nin siyonist aðzýyla muhalefet yapmasýna öfkelenip, AKP'ye büyük bir destek vermiþti. AKP ise geçmiþ beþ yýlda olduðu gibi, þimdi de seçmen tercihini hiçe sayýp CHP'nin dümen suyuna girmiþtir.

Toplumun yüzde elliye yakýn bir destekle iktidara getirdiði AKP'den bu ikinci dönemde sorunlarýn çözüleceðine dair güçlü bir beklentisi vardý. AKP ise daha attýðý birinci adýmda "Sizin beklentileriniz deðil, benim nasýl iktidarda kalacaðým daha önemlidir." mesajýný vermiþtir. Millet, ya beþ yýlýnýn daha heder olmasýna göz yumacak; ya da yakýn bir gelecekte tepkisini ortaya koyarak bu meclisin ömrünün çok kýsa olduðunu gösterecektir.

Sayýn Demirel üç sýfýr galip...

"Köksal Toptan olayý, ilginç biçimde seçimlerde hiçbir biçimde Ak Parti'ye oy vermeyen çevrelerde sevinç uyandýrdý. Adeta seçim zaferi havasý oluþturdu."

TBMM'nin 23. dönem milletvekilleri baþkanlarýný seçti. "450" gibi bir rakam epeyce anlamlýdýr. Yani "341"lik AKP'nin adayýnýn "450" oy almýþ olmasýný, belki de deðiþik açýlardan deðerlendirmek gerekecektir.

Sayýn Toptan'ýn Kiþiliði: Sayýn Toptan, gerçekten de, "umur görmüþ eskilerin" deyiþiyle, "kabil-i hitap", "sohbete ehil", "meramýný ifadeye muktedir", "beþerî iliþkilerde dikkatli" bir siyasetçidir...

Sayýn Toptan Devlet'te tecrübe sahibidir de...

AKP'de Demirel Faktörü: Ne var ki Sayýn Toptan acaba bir Bülent Arýnç, M. Ali Þahin, Abdullatif Þener, Faruk Çelik... daha bir çoklarý kadar deðilse bile onlara yakýn içtenlikte bir "AKP"li midir?... Zannetmiyorum... Sayýn Toptan'ýn esasen böyle bir iddiasý da hiç olmadý... Kendilerini tanýdýðým kadarýyla, onlarca yýllýk, içinde bulunduðu, fikrî ve zihnî geliþmesini saðladýðý siyâsi geleneðini (AP-DYP) -baþkalarý gibi- bir yerlere seçilebilme uðruna ve "dönme krizi" eþliðinde fedâ etmiþ olmasý düþünülemezdi ve bulunduðu yere o "dönme krizine" yakalanmadan geldi. Hatta o kadar ki, sayýn Toptan, âidiyet ifade etmeðe mecbur kaldýðý zamanlar da bile "ben AKP'liyim" deme yerine, "AKP Milletvekiliyim" demeyi tercih etmiþtir...

"Reel-Politik" "zümrüdü anka"sýný sýk, hem de pek sýk kullananlardan biri de sayýn Taþgetiren'dir. Sayýn Taþgetiren'le -hatýrlayacaklardýr- Altýnoluk'ta bir sohbetimiz olmuþtu. AKP iktidarýný "Reel-Politik" bahanesine yerleþtirebilmek için epeyce gayret sarf etmiþti. Hattâ sayýn Erbakan Hocanýn "reel-politik" yapmadýðýndan dertliydi. O günlerde "ZÝNA", suç olmaktan çýkarýlýp "MÜBAH" hale getirilmemiþti. AKP iktidarý sayesinde "ZÝNA" þimdi "suç" olmaktan çýkarýlmýþ "MÜBAH" hale getirilmiþtir. Buna raðmen sayýn Taþgetiren'in hâlâ "REEL- POLÝTÝKÇÝ" olduðunu düþünmek bile istemiyorum... O gün gerekenleri ve manevî deðerlerimize yönelik muhtemel tehlikeleri söylemiþtik...

Sayýn Taþgetiren'in, sayýn Toptan'ýn seçimine "REEL-POLÝTÝK" zaviyesinden bakmadýðý anlaþýlýyor. Ýþte yorumu: "Oysa sayýn Toptan, Ak Partili idi ve asýl sevinci onlarýn hissetmesi gerekirdi. ‘Neden farklý oldu?' sorusunun üzerinde de herhalde en çok Ak Partililerin durmasý gerekiyor. AkParti cenahýnda, Cumhurbaþkanlýðý konusunda da böyle bir burukluk rüzgârýnýn esmeye baþladýðýný söylersem bana inanýn."

Sayýn Taþgetiren'in telaþý ve teessüfü, "vakti geçmiþ" bir görevin ifasýndan baþka ne ifade edebilir ki!... "Perþembenin geliþi çarþambadan belli idi..." Geçmiþteki "REEL-POLÝTÝK" sýðýnmalarý hazýrlamadý mý bu günleri?...

Daha 2002 seçimlerini takiben sayýn Erdoðan'ýn ilk ziyaretini sayýn S. Demirel'e gerçekleþtirmiþ olmasý; "28 Þubat post modern darbesi"ndeki çýkar ortaklýðý; kýyafet özgürlüðü engeline, katsayý zulmüne bakýþ açýsý itibariyle... her ikisinin de "eþ kenar" oluþturuyor olmasý... sayýn Demirel'in, sayýn Erdoðan'ýn sýrtýndan iktidarýný sürdüreceðini iþaret etmiyor muydu?.. Þimdi parça-parça gerçekleþtirilen o dur: AKP tabanýna -"Milli Görüþ"e-raðmen Demirel iktidarý...

Pekiyi bütün bu geliþmeler sayýn Toptan için bir eksiklik midir?.. Elbette hayýr. Vakýa, bu Baþkanlýk seçimi olayýnda bir nakîsa var ve bu eksiklik elbet te AKP'ye âittir... Çünkü AKP hem 2002 seçimlerinde hem de 2007 seçimlerinde kendini iktidara taþýyacak olan aðýrlýklý oy tabanýnýn huzuruna baþka vitrinle çýkmýþ, "Devlet'te sorumluluk tevdiinde" ise vitrin gerisi elemanlarý tercih etmiþtir.



Gerekçesi de hazýrdýr: "ÝSTÝKRAR..." AKP ve yandaþlarýnýn kitabýndaki "istikrar" ne menem þeyse!?...

Sayýn Demirel ve Erdoðan ikilisi, hiç þüpheniz olmasýn, Cumhurbaþkanlýðý seçiminde de benzer yöntemi kullanacak, "maðduriyet senaryolarýna" malzeme oluþturduklarý ve Millî iradenin iðfaline dair her ne varsa cümlesini "sil-süpür" edeceklerdir. Çünkü, her ikisi de anýlmayý ve "muktedir" olamadýðý iktidarýný buna borçludur. Her ne kadar sayýn Aydýn Menderes þu yorumu yapýyorsa da: "Erdoðan, Gül'ü cumhurbaþkaný yapmazsa, argo olacak ama, karizmayý çizdirir. Korkak derler, cesaretsiz derler. Konu, yüreði yetmedi mi eksenine kilitlenir... Tayyip Bey, Gül'ü cumhurbaþkaný yapmazsa demokrasiden söz etmesin. ‘Beni de Gül'ü de maðdur ettiler' diye oy istedikten sonra artýk kararýnýn arkasýnda durmasý gerekir. Gül cumhurbaþkaný olmalýdýr."

Evet , "KARÝZMA" taltifini yok sayarsanýz, bu bir samimi tespittir. Ve bu tespit biraz daha uzaktan yapýlmýþtýr.

Vatan Gazetesi yazarlarýna göre, daha yakýn talep ve deðerlendirme, Sayýn Baþbakan'ýn "Baþ Danýþman"ýna aittir: "Erdoðan'ýn siyasi baþ danýþmaný Yalçýn Akdoðan, Yeni Þafak gazetesinde müstear isimle kaleme aldýðý köþe yazýsýnda Gül'ün aday olmamasý gerektiði sinyalini verdi. ‘Seçimin ana mesajý istikrarý korumaktýr" diyen Baþbakanlýk Baþdanýþmaný Akdoðan, AKP'nin sergileyeceði tutumun, eylem ve söylemlerin asgari þartýnýn bu istikrar beklentisini gözetmek olduðunu ve bu nedenle ‘sorumlu, duyarlý ve uzlaþmacý' bir tavýr içinde olmasý gerektiðini ifade etti. Baþdanýþman Akdoðan þuna da vurgu yaparak: "AK Parti'nin aldýðý oylarýn tamamýný Cumhurbaþkanlýðý sürecindeki olaylara bir tepki olarak görmek ise haksýzlýk olur... Yüzde 46'yý belirleyen ana faktör istikrar arayýþý ve AK Parti iktidarýnýn gerçekleþtirdiði dönüþümdür."

"DÖNME"nin dýþýnda hangi baþarý!?...

Bu seçim de göstermiþtir ki, "Millî Görüþ Çizgisi"ndeki taban kandýrýlmýþ, Sayýn Demirel, sayýn Erdoðan'a 3-0 galip gelmiþtir...[2]

Törpülenmiþ ve Terbiye Edilmiþ Bülent Arýnç

Ýnsan hayatýnda beþ yýl hiç de küçümsenemeyecek bir zaman dilimidir!

TBMM Baþkaný Bülent Arýnç yeniden bu göreve neden aday olmayacaðýný açýklarken biz beþ yýl öncesine çoktan gitmiþtik bile!

Nerede beþ yýl önceki Arýnç, nerede bugünün Arýnç'ý!

Beþ yýl önce Arýnç'ýn TBMM Baþkanlýðýna adaylýðý söz konusu olduðunda kimi çevreler yine ayaða kalkmýþtý!

Arýnç'ýn TBMM Baþkanlýðýna AKP kurmaylarýnýn da çok sýcak bakmadýðý bilinen bir gerçekti!

Ýþte böyle bir genel istemezük havasý estirilirken Arýnç'tan herkesi köþeye sýkýþtýran bir açýklama gelmiþti:

Ýnadýna adayým!

Laik çevreler bu "Ýnadýna adayým" açýklamasýný sisteme bir meydan okuma olarak algýlama hatasýna düþmekten kendilerini kurtaramamýþlardý!

Oysa Arýnç'ýn meydan okumasý sistemden çok AKP kurmaylarýnaydý!

Görev yaptýðý beþ yýllýk süre içinde bu sevgi ve saygýnlýðý koruyabildi mi bilemiyoruz ama AKP Genel Baþkaný Erdoðan'ýn aday listeleri hazýrlanýrken yaptýðý týrpanlamanýn Arýnç'ý parti içinde bir hayli yalnýzlaþtýrdýðýný kimse inkar edemez!

Parti içinde böylesine yalnýzlaþtýrýlan Arýnç beþ yýl sonra "Aday deðilim" açýklamasýnda bulunmaya adeta mahkum edilmiþ gibiydi!

Beþ yýl öncenin meydan okuyan Arýnç'ý ile beþ yýl sonranýn "Seçme ve beðenmeme lüksüm yok" açýklamasýný yapan Arýnç'ý arasýnda elbette daðlar kadar fark var!

Beþ yýl önce þartlarý O belirliyordu, beþ yýl sonra ise baþkalarý tarafýndan belirlenen þartlara ayak uydurmaya çabalayan bir Arýnç var karþýmýzda!

Hem belirlenen þartlara ayak uydurmaya çalýþarak muti bir partili(!) görünümü vermeye çalýþýyor hem de erkekliðe toz kondurmayarak "Ben güçlü bir siyasetçiyim" diye durumu idare etmeye çalýþýyor!

Görev adamýyým, ne görev verilirse yaparým sözü ile ne kadar belirlenen þartlara ayak uydurmaya çalýþýrken, haddimi ve hakkýmý bilirim sözü ile de bizi yine beþ yýl öncesine yolluyor!

O günün meydan okuyan adamý, bugünün haddini bilen adamý olmuþ!.[3]


Tevfik BALA

--------------------------------------------------------------------------------

[1] 10.08.2007 / Vatan / Mustafa Mutlu

[2] Milli Gazete / Yasin Hatiboðlu

[3] 9 Aðustos 2007 / Milli Gazete / Zeki Ceyhan
Gönderen: 09.11.2007 - 17:22
Bu Mesaji Bildir   YENISAFAK üyenin diger mesajlarini ara YENISAFAK üyenin Profiline bak YENISAFAK üyeye özel mesaj gönder YENISAFAK üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
der_ya su an offline der_ya  
875 Mesaj -
Her ikisi de, ABD ve Ýsrail'in himmetiyle iþbaþýna getirilmiþtir.
Her ikisi de, dindarlarýn yüzüne gülüp, masonlara ve azýnlýklara hizmet vermiþtir.
Her ikisi de, ilk fýrsatta kadrolarýndaki dindar ve dürüst insanlarý tasfiye etmiþtir.


olmaz nasýl rahat býr ýnsaný karalayabýlýyosunuz ya... bu kadarýna pes... HELE O NURSUZ DEMIRELLE BIR KEFEYE KOYACAK KADAR ÝLERÝ GIDIYOSUNUZ

çok iddalý sözler bunlar...hele ýkýncý satýrda yazan....ya degýlse bu iftýralarýn altýndan nasýl kalkacak bunu soyleyenler...ký degýl...

ne desm boþ fýkýrlerýnýz degýþmeyecek ama býraz daha temkýnlý davranýlsa ýyý olur bence

zaten oyleyse bu ýnsan rabbým çýkaracaktýr yakýnda maskesýný... YA DEÐÝLSE! SELAM VE DUA ÝLEüzüntülü üzüntülü üzüntülü


Mesaj 1 kez düzenlendi. En son der_ya tarafından, 09.11.2007 - 17:42 tarihinde.
Gönderen: 09.11.2007 - 17:41
Bu Mesaji Bildir   der_ya üyenin diger mesajlarini ara der_ya üyenin Profiline bak der_ya üyeye özel mesaj gönder der_ya üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
KaLBeNuR su an offline KaLBeNuR  
1686 Mesaj -
Siyaset ve ehliyet




18/05/2007





Siyaset üç þey için yapýlýr:

1. Komisyon için.
2. Vizyon için.
3. Misyon için.

“Dün dündür” eyyamcýlýðýyla misyonsuz siyaset yapanlar, genellikle siyaseti komisyon için yaparlar. “Yap siyasetini, al avantaný!” cinsinden. Bu millet “verdimse ben verdim” diyen o türü çok iyi tanýr. Siyaseti komisyon için yapanýn hiçbir misyonu yoktur. Hiçbir sabitesi yoktur. Önderi Makyavelli'dir. Tek ilkesi vardýr: Çýkar.

Ýkincisi vizyon için yapar. Siyaseti vizyon için yapanlar, onun “havasýna” tav olurlar. Görenler önünde düðme iliklesinler, “vekilim” desinler, “baþkaným” desinler, “efendim” desinler, “bakaným” desinler de, canýný alsýnlar. Her þey gösteriþe ayarlýdýr. Oturduklarý koltuða deðer katmazlar. Aksine tüm deðerleri o koltuktan aldýklarýdýr. Çünkü kendi baþlarýna her hangi bir deðerleri yoktur. Bazen öylesine deðer yoksunu olurlar ki, sýrf bir vitrine dönüþürler. Böylesi durumlarda, karþýnýzda “adam” deðil, gýcýr gýcýr bir takým “laci” görürsünüz. Kur'an “giydirilmiþ kalas” diyor ya, iþte öyle…

Siyaseti komisyon için yapanlar siyasetin “sineði” iseler, siyaseti vizyon için yapanlar da siyasetin “eþekarýsý”dýrlar. Aksesuarlarý iyidir. Balarýsýndan daha parlaktýr renkleri. Adlarý arýdýr en azýndan, ama bal yaptýklarýný gören olmamýþtýr. Yapsalar yapsalar sadece petek yaparlar, onun da içi boþ olur.

Üçüncüsüne gelince... Bunlar siyaseti misyon için yaparlar. Ne komisyona, ne de vizyona tav olurlar. Misyonlarý bittiðinde siyasette onlarý kimse tutamaz. Onlar bal tutsalar bile, parmaklarýný her ihtimale karþý yalamak yerine yýkamayý tercih ederler. Elleri kirli, akýllarý kirli, duygularý kirli, inançlarý kirli deðildir. Siyasetin katma deðeridirler.

Ýyi de, bir þeyi misyon için yapmak, ancak belli bir “iddia”, bir “dava”, bir “ideal” sahibi olmakla mümkündür. Ýdeali olmayanýn misyonu mu olurmuþ? Ýddia sahibi olmayanýn misyonu ne ola ki? Misyonu olmayanýnsa çek kuyruðundan.

Bir Müslüman için, siyaset de bir “amel”dir. Ameller üç nitelikte olabilir: Salih, fasýk ve fasit. Bir Müslüman yaptýðý siyasetin “salih amel” olmasýný hedefler. Salih amel olan siyaset, tevhid, adalet ve özgürlük üzre meþru, iyi, doðru, dürüst, yararlý; fiyata deðil deðere ayarlý siyasettir. Gerisi fasýk ve facir siyaset olur ki, bir mümin ondan þeytandan kaçar gibi kaçar.

Ýktidar güç ve paranýn temerküz ettiði alan olan siyasete balarýlarýndan çok sinekler üþüþür. Siyasetin sinekleri sýnýrsýz ve sorumsuzdurlar. Oysa her þey gibi, siyasetin kalitesi de onu yapan insanlarýn kalitesidir. Bu durumda karar vericilere düþen, “bizden olsun da çamurdan olsun” veya “kadýn/erkek olsun da çamurdan olsun” demek yerine, siyasetin kapýlarýný emanete ihanet etmeyecek liyakat ve ehliyet sahibi insanlara açmaktýr.

Bir siyasetin “salih” vasfýný almasý için liyakat ve ehliyet þarttýr. “Allah emanetleri ehline vermenizi emreder” (4:58). Bunun anlamý þudur: Milletin iradesi mukaddes bir emanettir. Bu iradeye ihanet eden siyasetçi iflah olmaz. Þu Cumhurbaþkanlýðý seçimi sürecinde milletin emanetine ihanet edenler de iflah olmayacaklardýr.

Millet bu emaneti liyakat ve ehliyet sahiplerine vermezse sonuçlarýna katlanýr. Malum, Hz. Nebi “Nasýlsanýz öyle idare olunursunuz” buyurur. Ancak millet seçeceklerini doðrudan seçmemekte, parti yönetimlerinin seçtiklerini seçmektedir. O halde siyasetçi seçme makamýndaki parti yöneticileri burada baþ sorumludurlar.

Bu noktada can alýcý soru þudur: “Emaneti ehline verin?” ilahi emrinin muhatabý kimdir? Bu soruya birçoðumuz peþin fikirle þu cevabý veririz: “Emaneti tevdi eden kimseler”. Yani seçme makamýnda olanlar.

Fakat bu cevap eksiktir. Bu ayetin muhatabý, bir deðil üçtür. Birincisi doðrudan, diðer ikisi dolaylý muhataplardýr. Bunlarýn üçünü de sýralayalým:

1. Seçme, tayin etme ve talim verme makamýnda olan muhataplar.

2. Ehliyet ve liyakat sahibi olmadýðý halde seçilmek için çýrpýnanlar.

3. Ehliyet ve liyakat sahibi olduðu halde görev ve sorumluluk almaktan kaçanlar.

Emaneti ehline vermeyenler üç kez zulüm iþlemiþ olurlar: 1. Emanetin kendisine. 2. Emaneti verdikleri ehliyetsiz ve liyakatsiz kiþiye. 3. Emaneti esirgedikleri ehliyet ve liyakat sahibine.

Millet iradesi, mukaddes bir emanettir; o emanete sadakat, siyasetin þerefidir.

Yeni Þafak Makaleleri
Mustafa Ýslamoðlu
Gönderen: 09.11.2007 - 18:21
Bu Mesaji Bildir   KaLBeNuR üyenin diger mesajlarini ara KaLBeNuR üyenin Profiline bak KaLBeNuR üyeye özel mesaj gönder KaLBeNuR üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Maksat kelam olsun su an offline Maksat kelam olsun  
1463 Mesaj -
yok daha neler yahu demirel nerde erdoðan nerde erdoðan ona çýrak bile olamazki siz kalmýþ ayný kefeye koyuyorsunuz yanlýþ erdoðanýn ona yetiþmesi için bir fýrýn ekmek yemesi lazým..........
gelelim ikinci konu toptan bence hani nasýl denir oryantalis bir yapýya sahip bakmayýn akpde yer buldu ilk zamanlar eee biraz da eski ustalarýndan tecrübeyle maya tuttu....kaptý baþ köþelerden bir yer....aðaya beleþ bedave derlerya o mesele....

ücüncü mesele iþte buna bende onaylarým sizlerle benim için nasýl derler hit olmuþ bir karizma kiþilk bülent arýnç malesef harcanýyor derken bir anda tasviye edili verdi bence çok yazýk ülke için çok ender þahsiyettir kayýp .......
Gönderen: 10.11.2007 - 01:00
Bu Mesaji Bildir   Maksat kelam olsun üyenin diger mesajlarini ara Maksat kelam olsun üyenin Profiline bak Maksat kelam olsun üyeye özel mesaj gönder Maksat kelam olsun üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 925 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 12:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
timuçin06 (58), keslik (61), yunus_vuslat (42), mekom (54), gülengül (51), mehmet61301 (64), Nihat1970 (55), AHMET SAKARYA (45), tunc (36), melekduyar (48), ilk1adres (37), agamda (62), cile (49), toprakscs_ (30), karademir66 (45), CENNETyolu (40), doktorfatih (52), yav65 (60), hüzün_cicegi (41), yakup_ozdemir (44), Muazzez (34), cacabey (41), yildizelektroni.. (46), EFSUN (46), buraksakin (43), KalpPrensesi (39), fatihmustafa (39), mürsid (56), semakayran (40), nihat_1973 (52), gurbetteyim (48), teslimiyet (38), Hizmet (44), eagle38 (50), muzosat (56), Beykurt (61), SHaDeeD (39), Rambo06 (42), cömert (54), haydar_arslan (56), Mevlevi-i (43), ysipal (61), Leyla_karanlik (42), Mechul_Man (52), CILEKES_28 (63), bilgin_dk (57), fatmagul (47), onur tatli (39), necmi efe (61), EnginNAMLI (50), auluocak (53), OzkanCelik (40), mevlana_cocugu (38)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.83462 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.