|
 |
 |
|
Toplam Forum: 69
*** Toplam Konu: 30100
*** Toplam Mesaj: 148193 |
|
|
|
|
|
Gönderen |
|
|
PKK YAPTI DER GEÇERSENİZ ÇOK BÜYÜK BİR HATAYA DÜŞERSİNİZ! |
|
|
237 Mesaj -
|
|
|
12 Kiþilik Katliama Uzman Yorumlarý
PKK'nýn aniden çok kanlý bir eylem yapýp 12 kiþiyi öldürmesini terör uzmanlarý yorumladý. PKK'nýn bu saldýrýsýnýn anlamý ne?
PKK DEYÝP GEÇEMEYÝZ
“Bu tür saldýrýlarýn PKK’nýn iþi olduðu belirtiliyor. Ancak, PKK’nýn artýk lideri belli deðil, taraftarlarý belli deðil. Bu tür saldýrýlarda örgütün adýna PKK deyip geçiyoruz ama hata ediyoruz. Bizim ilk iþimiz artýk bunu iyi tarif etmek olmalý. Kürtler üzerinde çok çeþitli güçlerin mücadeleleri var. AB’nin çýkarlarý var, ABD’nin var... Ama bize ’PKK deyin geçin’diyorlar. Bu büyük bir hata. Þýrnak’ta yapýlan koruculara mý yoksa sivillere yönelik bir saldýrý mýdýr? Niteliði itibariyle paramiliter güçlere yönelik bir saldýrý gibi duruyor. Ama bu bir terördür.”
PKK KONTROLSÜZ
“Terör bölgeye büyük zararlar verdi. Þýrnak’ta yaþanan da büyük bir olay. Bunun hesabýný kime sormak lazým? ’PKK terör örgütü deðildir’diyenler bunun hesabýný da vermeli mi? Bu soru yanýt bulmalý. Öte yandan, son yapýlan eylemler gösteriyor ki, PKK artýk kontrolsüz bir örgüt. Yaptýklarý onu gösteriyor. AB devamlý ’TSK bölgede orantýsýz güç kullanmasýn’diyor. Oysa orada asker kendini ve halký koruyor. Alan hakimiyeti yapmaya çalýþýyor. Normalde teamüllerde yer almamasýna raðmen artýk Genelkurmay Baþkaný da, Kara Kuvvetleri Komutaný da, ABD’yi telaffuz etmeye baþladý. Artýk müttefikimiz olduðu da belirtilmeyip direkt isim veriliyor. Bu ok yaydan çýkmýþ demektir.”
KOLAY YOLU SEÇTÝLER
“PKK açýsýndan bakýlýrsa, kendi düþünce formatýnda korucularý da hedef olarak tanýmlýyor. Son dönemde birkaç aydýr büyük operasyonlar yapýlýyor ve çok sayýda terörist etkisiz hale getirildi. Mantýðýna göre cevap vermesi gerekiyordu. En kolay olarak da bunu gördü. PKK kendisini uluslararasý alanda zor duruma düþürecek sivillere yönelik saldýrý düzenlemiyordu. Ancak son geliþmelerden sonra bunun yeterli olmadýðýný görüyor ve kendisini sürdürebilmek için bu tür eylemler yapýyor. Ancak PKK bu tür eylemlerde dikkatle izlenirse direkt olarak üstlenmiyor. Paravan, yan örgütçükler kanalýyla eylemler yapýyor.”
http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=134464
|
Gönderen: 01.10.2007 - 14:45 |
|
|
Şu an Yok üye ve 1093 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 12:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.
[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye] |
|
 |
|
Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve
afiyet dolu ömür dileriz:
timuçin06 (58), keslik (61), yunus_vuslat (42), mekom (54), gülengül (51), mehmet61301 (64), Nihat1970 (55), AHMET SAKARYA (45), tunc (36), melekduyar (48), ilk1adres (37), agamda (62), cile (49), toprakscs_ (30), karademir66 (45), CENNETyolu (40), doktorfatih (52), yav65 (60), hüzün_cicegi (41), yakup_ozdemir (44), Muazzez (34), cacabey (41), yildizelektroni.. (46), EFSUN (46), buraksakin (43), KalpPrensesi (39), fatihmustafa (39), mürsid (56), semakayran (40), nihat_1973 (52), gurbetteyim (48), teslimiyet (38), Hizmet (44), eagle38 (50), muzosat (56), Beykurt (61), SHaDeeD (39), Rambo06 (42), cömert (54), haydar_arslan (56), Mevlevi-i (43), ysipal (61), Leyla_karanlik (42), Mechul_Man (52), CILEKES_28 (63), bilgin_dk (57), fatmagul (47), onur tatli (39), necmi efe (61), EnginNAMLI (50), auluocak (53), OzkanCelik (40), mevlana_cocugu (38) |
|
|
|
 |
|