0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » TARİH / SİYASET / EKONOMİ » TÜRKİYE VE DÜNYADA SİYASET » KIVRIKOĞLU'NA VATANSEVER SUİKAST(VKGB, Ulusalcı-Kuvvacılar, sözde vatanseverler)

önceki konu   diğer konu
1 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
Evrensel su an offline Evrensel  
Konu icon    KIVRIKOĞLU'NA VATANSEVER SUİKAST(VKGB, Ulusalcı-Kuvvacılar, sözde vatanseverler)
237 Mesaj -
KIVRIKOÐLU'NA VATANSEVER SUÝKAST


Vatansever Kuvvetler Güçbirliði'yle ilgili ortaya inanýlmaz bilgiler çýktý.
'Girdap Operasyonu' çerçevesinde tutuklanarak cezaevine konulan Vatansever Kuvvetler Güç Birliði (VKGB) Derneði Genel Baþkaný Taner Ünal'ýn eski 'sað kolu' Zihni Çakýr, ilginç iddialar ortaya attý.

Çakýr, gelecek hafta piyasaya çýkacak 'Ergenekon'un Çöküþü' isimli kitabýnda, 5 Kasým 1997'de Albay Vural Berkay'ýn ölümüyle sonuçlanan olaya dikkat çekiyor. Genelkurmay Baþkanlýðý'na getirilmesine kesin gözüyle bakýlan dönemin Kara Kuvvetleri Komutaný Hüseyin Kývrýkoðlu'nun da ölüm tehlikesi atlattýðý olayýn kaza deðil vatanseverler tarafýndan düzenlenen bir suikast giriþimi olduðunu ileri sürüyor. 'Vatanseverler arasýndaki telefon görüþmelerinde 'bir numara' koduyla anýlan kiþinin emekli Korgeneral Hasan K. olduðunu iddia eden Çakýr, kitabýnda ayrýca, emekli Orgeneral Hurþit Tolon'un MHP'de liderliði ele geçirmeye çalýþtýðýný yazýyor. Eski Türkeli Gazetesi Yazý Ýþleri Müdürü Çakýr, iddialarýný terör uzmaný 'güvenilir' bir istihbaratçýya dayandýrýyor.

Zihni Çakýr, ismini vermekten kaçýndýðý istihbaratçýnýn kendisine, "Bu Ergenekoncular Türkiye için öylesine tehdittir ki; ama bakýnca vatan için canlarýný verecekler sanýrsýn. Eðer mantýðýn, 28 Þubat sürecinde bir Genelkurmay Baþkaný'na suikast giriþiminde bulunacak kadar pervasýzlaþacaklarýný kaldýrabiliyorsa, vatansever (!) olduklarýndan þüphe etmezsin." dediðini yazýyor. Ayný istihbaratçý kendi kendisine yönelttiði, "Ama düþün bakalým; o dönemde bu suikast giriþimi gerçekleþmiþ olsaydý ne olurdu?" sorusunu yine kendisi yanýtlýyor: "Türkiye'de laik-anti laik çatýþmasý sokak anarþisine kadar giderdi. Bu suikasta o dönemin anti-laik olarak yaftalandýrýlan iktidarýn neden olduðu propagandasý yapýlýr ve ülke tekrar birleþmemek üzere ayrýlýrdý. Kimin iþine yarardý bu; sözde Ergenekonculara görev tevdi eden iç ve dýþ mihraklarýn."



KKTC'de yapýlan Toros 2-97 Tatbikatý sýrasýnda seken bir kurþun, Kývrýkoðlu'nu sýyýrýp arkasýndaki Albay Vural Berkay'ýn ölümüne sebep olmuþtu. Bunun Kývrýkoðlu'na yönelik bir suikast olduðu iddialarý o dönemde de ortaya atýlmýþtý. Olayýn ardýndan gündeme getirilen 'suikast' iddialarý, TSK komuta kademesindeki terfilere dayandýrýlmýþtý. Genelkurmay Baþkanlýðý'na kesin gözüyle bakýlan Kývrýkoðlu'nun ölmesi halinde, yerine dönemin Genelkurmay 2. Baþkaný Çevik Bir'in geleceði öne sürülmüþtü. Böylece 28 Þubat'ýn 'kudretli paþalarý'nýn önünün açýlacaðý, Kývrýkoðlu ekibinin tasfiye edileceði iddia edilmiþti. Zihni Çakýr, bugünkü 'Vatansever' çetelerin tepesinde 'Ergenekon' adý verilen derin yapýlanmanýn olduðunu belirtiyor. Kitabýnda, Ergenekon'un tarihsel kökenlerine eðilerek, Kurtuluþ Savaþý'nda hayat bulan Yeþil Ordu ve Gürbüzler Ordusu'na atýfta bulunuyor. Buna göre, 1920'de Milli Mücadele için kurulan Yeþil Ordu gizli bir teþkilat. Ancak zamanla amacýndan saparak Sovyet Rusya'ya hizmet eder hale gelmiþ. Kitapta, Atatürk'ün bunu fark ederek teþkilatý kapatmak istediði; ancak meydan okumayla karþýlaþtýðý anlatýlýyor. Yazar Çakýr, o gün Sovyetler'den maddi destek alan Yeþil Ordu ile bugünkü kuvvacý, vatansever çeteler arasýnda fark olmadýðýný öne sürüyor. Çakýr, halen su yüzüne çýkarýlamamýþ irili ufaklý 20 civarýnda örgütlenmenin faaliyette olduðunu öne sürüyor.

Kitabýnda, "Vatanseverlerin etnik kökeni ile ilgili araþtýrma yapýldýðýnda sadece 2 göbek ötesine inebilirsiniz. Sonrasý muammadýr." diyen Çakýr, "Sahipliðini, Vatansever Kuvvetler Güçbirliði Hareketi Derneði Genel Baþkaný Taner Ünal'ýn yaptýðý ve 1996-1997 ve 1998 yýllarýnda haftalýk olarak çýkarýlan Türkeli Gazetesi'ndeki görevim sýrasýnda bu yapýlanmalarýn ülke için nasýl bir tehdit oluþturduðuna tanýk oldum. Devletin önemli kurumlarý ile olan gayrimeþru baðlantýlarý nedeniyle dýþ mihraklarýn, ülke üzerindeki emellerini gerçekleþtirmede kullanýlabilecek potansiyel örgütler denilebilir." þeklinde yazýyor.



Tolon'un hedefi MHP liderliði

Zihni Çakýr'ýn kitabýnda Hurþit Tolon'la ilgili iddialara da yer verilmiþ. Çakýr kitabýnda "Ahmet Cinali'nin, K. Paþa'nýn (Hasan Kundakçýgöz kırpma tespiti olarak aktardýðý bilgilere göre, MHP'de taban ile tavan arasýndaki kopukluðu ortadan kaldýracak yeni bir lidere ihtiyaç vardýr. Ülkenin MHP'ye ihtiyaç duyduðu bu dönemde, Hurþit Tolon paþa önderliðinde bir grup emekli asker MHP yönetimini ve liderliðini ele geçirme planý yapmaktadýr." diyor. Çakýr, ayný eserinde "Þimdiki '1 numara', K. Paþa'dýr." diyerek açýk ve net konuþuyor.

Taner Ünal, BÇG'ye çalýþtý

Çakýr, çalýþmasýnda Taner Ünal'ýn 28 Þubat sürecinde BÇG için belge ve bilgi topladýðýný anlatýyor: '1 numara' ile 'paþa'nýn buluþmasýndan sonra Taner Ünal, gazeteciliði bir kenara býrakarak, baþbakan ve kabine üyelerinin faaliyetlerini takip etmeye baþlamýþ, bir nevi BÇG elemaný haline gelmiþti. Yaptýðý iþ bir anlamda siyasi otorite üzerine asker vesayeti oturtmak için ajanlýktý. Ona göre darbe olursa gelecek askeri yönetim, '1 numara' sayesinde ona devlet yönetiminde önemli görevler verecekti. Ünal'ýn en büyük destekçisi de 'baba' diye hitap ettiði eski üst düzey bir yargý mensubudur.

28 Þubat için belge toplamýþlar; 'takunyalýlarýn' direnci kýrýlacak

28 Þubat süreciyle ilgili kitapta yer alan bir bölüm özetle þöyle: '1 numara' (Hasan K.), 'özel bir ziyarete gideceðini ve aracý benim kullanmamý' istedi. BÇG'nin raporlarýnýn basýnda yer aldýðý ve siyasi otorite üzerindeki asker baskýsýnýn had safhaya ulaþtýðý bu süreçte, 1997 Ocak ayýnda, ikimiz araca binerek, Bahçelievler'de bir akaryakýt istasyonuna vardýk. '1 numara' ve 'paþa' araca bindi. '1 Numara'nýn anlattýðýna göre, bu kez belge ve delilleriyle bir rapor hazýrlamýþtý. Bu raporun toplantýda 'takunyalýlarýn' önüne atýlmasýyla karþý direnç tamamen kýrýlacaktý. Rapor içeriðini güçlendirecek birkaç belge daha beklediðini söyledi. Paþa, 'Aslýnda belgeye bulguya gerek olmadýðýný, ancak yapýlacak hamlenin toplumda destek görmesi açýsýndan bölgelerden toplanacak raporlarýn belgeleriyle basýnda da yer almasý gerektiðini' dile getirdi. '1 numara', kamuoyu oluþturmak için basýnda aracýnýn kim olacaðýný sorunca, "E. fazla demokrasi yanlýsý kesildi. T. iyi bir çýkýþ yakaladý. Bizim çizgimizden de dýþarý çýkmaz." diyerek cevapladý. Konuþ*bu kelimeyi kullanmak yasak* konunun önemini fark edince araca aldýðýmýz þahsýn kimliði de netleþmeye baþladý zihnimde. Bu þahýs, döneme damgasýný vuran en üst düzey komutanlardan (denizci) biriydi. Sözü edilen raporlar da BÇG'nin 54. Erbakan hükümetini devirmek için yürüttüðü istihbarat çalýþmalarýydý. 54. hükümet döneminde yapýlan MGK toplantýlarýndan en fazla 5 gün önce, '1 numara' gazeteye gelir, el yazýsýyla hazýrladýðý metni bilgisayar ortamýnda tekrar yazdýrýr, alýnan çýktýlara çeþitli basýn organlarýnda hükümet aleyhinde makale ve haberleri de ekleyerek bir klasör haline getirip gazeteden ayrýlýrdý. Yapýlan ilk MGK toplantýsýndan sonraki bildiride, bu metnin çok ufak farklarla aynen yayýmlandýðýna tanýk olurduk.



http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=128072
Gönderen: 19.08.2007 - 15:12
Bu Mesaji Bildir   Evrensel üyenin diger mesajlarini ara Evrensel üyenin Profiline bak Evrensel üyeye özel mesaj gönder Evrensel üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 776 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 12:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
harun76 (50), KADIR--67 (56), ayhanakyüz (54), gülsen43 (33), medinegülü (39), deniz44 (49), ebu_hanzala (47), [ KüBRa ] (33), mehmet92 (33), kübra&tu (37), islam_hayati (43), muhammed yusa (47), ORHANBEY (49), emrullahuzun (38), yaprakdökümü (50), mahmut findik (54), gurdal (46), fatih öztürk (39), iacer (51), kardelence (), ~Ikra (34), NisaNur61 (37), husodu92 (37), MiSmislinaa (39), baykal (48), cirkinsey87 (38), adnnn (65), erdemm (49), tuana17 (36), gabriel (43), xebebim (40), explorer (47), xebebim41 (40), cuneyd (43), Osman-06 (41), SÝYAHNUR (45), Hasan Yolcu (52), onur44 (47), Melik Firat Yal.. (46), slazenger (48), Hasan-Ali (29), Elifim (37), kardeslik (39), halil94 (31), AKINCI-1 (46), nursenbayhan (52), onersiirt (57), metkay_2 (62), m.yildirim (49), mikail (52), Hagetel (63), yekda (65), haydar71 (55), aykman (43), burhandogan23 (47), xilayda26 (52), Mevlid (37), selam1 (65), orhaneren (41), esmagul (125), sensizim (40), yusuf_69305 (46), asil_genc (40)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.56638 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.