|
 |
 |
|
Toplam Forum: 69
*** Toplam Konu: 30100
*** Toplam Mesaj: 148193 |
|
|
|
|
|
Gönderen |
|
|
Muaz bin cebel Ve ESir olan Şeytan |
|
|
42 Mesaj -
|
|
|
Muâz (r.a.) anlatýyor: Resûlullâh (s.a.v.) bana zekât hurmasý emânet etmiþti. Hurmalarý odama götürdüm. Her gün eksildiðini görünce Resûlullah'a þikâyet ettim. Peygamber Efendimiz, "O þeytanýn iþidir, onu gözetle, buyurdu." Gözetlemeye baþladým. Þeytan geceden az bir süre geçince geldi. Hurmalarý yemeye baþladý, kendisini yakaladým. Kelime-i þehâdet getirdikten sonra "Ey Allah düþmaný! Zekât hurmalarýný mý çalýyorsun! Müslümanlar ona senden daha müstahaktýr. Çâre yok, seni Resûlullâh'a götüreceðim, o seni rezîl eder." dedim. Bir daha gelmeyeceðine söz vererek býrakmamý istedi. Kabûl ettim. Sabah Resûlullâh'ýn yanýna gittim. Bana: "Esirini ne yaptýn?" diye sordu. "Bir daha dönmeyeceðine dâir bana söz verdi." dedim. "O, dönecektir, yine gözetle." buyurdu.
Ýkinci gece gözetlemeye baþladým. Yine geldi. Bir daha gelmeyeceðine tekrar söz verince serbest býraktým. Sabahleyin Resûlullâh'ýn yanýna vardým. "Ya Muâz! Esîrin ne oldu?" diye sordu. Durumu haber verdim. "O, yine gelecektir, gözetle." buyurdu.
Üçüncü gece gözetlemeye baþladým. Yine geldi ve hurmalarý yemeye baþladý. Üzerine atýldým ve "Ey Allâh'ýn düþmaný! Bana iki defa söz verdin, sözünde durmadýn, bu üçüncü! Artýk seni Resûlullâh'a götüreceðim, o seni rüs-vây eder." dedim. Bana: "Eðer yiyecek bir þey bulsaydým buraya gelmezdim. Vallahi biz peygamberinize nübüvvet gelene kadar bu þehirde yaþardýk. Lâkin peygamberinize indirilen iki âyet bizi buradan uzaklaþtýrdý. O iki âyet her nerede okunursa þeytan o yere üç gün sokulamaz. Beni serbest býrakýrsan o âyetleri sana öðretirim dedi.
"Peki," dedim. "O Ýki âyet, "Âyetü'l-Kürsî" ile "Bakara" Sûresi'nin sonundaki "Amenerresûlü" âyetleridir." dedi. Kendisini serbest býraktým. Sabahleyin çýktýðýmda Resûlullâh'ýn münâdîsinin bana seslendiðini iþittim. Peygamber Efendimiz (s.a.v.); "Esîrin ne oldu?" diye sordu. Olanlarý anlatýnca Resûlullâh; "Çok yalancý olmasýna raðmen habîs doðru söylemiþ." buyurdu.
Hurmalarýn yanýnda her gün bu âyetleri okumaya devam ettim. Ondan sonra bir daha hurmalarýn eksildiðini görmedim.
|
Gönderen: 01.02.2007 - 20:47 |
|
|
|
2765 Mesaj -
|
|
|
çook güzel bir paylaþým teþekkürler
Rabbim cümlemizi þeytanýn her türlü tuzaðýndan korusun
en güzelini versin, yaþatsýn her daim inþaAllah...
Sevgi Selam ve DUA ile...
|
Gönderen: 02.02.2007 - 18:09 |
|
|
Şu an Yok üye ve 779 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 12:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.
[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye] |
|
 |
|
Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve
afiyet dolu ömür dileriz:
mekiboy (54), kasm (63), humeyra88 (37), AYSE YAZICI (49), h.a-d.u (40), yusuf berk (54), habilkemal (55), esmasultan66 (33), GonulDostuNL (59), garipbiryolcu (49), o.al (37), Turgay08 (36), NUR-HAN (33), Atalay (48), nevin78 (47), senel009 (49), ayþenur24 (40), sabr (58), kirkbir (58), sorkende (46), SeyhShamil (50), ENVER FEDAKAR (), gece_yolcusu (38), ciloglu (48), tekbir21 (44), elazizli87 (38), belkýs u.. (46), Aysemmm (41), gülçi&cc.. (39), adsiz (39), Alihaydar78 (47), imam hatip (42), yusufcetin68aks.. (56), crazy159753 (33), CeNNeT_GuLu (43), Ebuirem (55), kandemirT (41) |
|
|
|
 |
|