0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » D İ N / İ S L A M » DİĞER DİNİ KONULAR » ALLAH"dan Korkmak

önceki konu   diğer konu
5 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Gönderen
Mesaj
Muhtazaf su an offline Muhtazaf  
ALLAH"dan Korkmak
Moderator


4254 Mesaj -
ALLAHTAN celle celêlühû KORKMAK ve Allah'ýn celle celêlühû Merhameti
59-HAÞR 7... Peygamber size ne verdiyse onu alýn. Size neyi yasakladýysa ondan sakýnýn ve Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ýn azabý þiddetlidir. 18. Ey inananlar, Allah'tan korkun ve kiþi, yarýn için ne (yapýp) gönderdiðine baksýn. Allah'tan korkun; çünkü Allah, yaptýklarýnýzdan haberdardýr.
49-HUCURAT 10- Müminler ancak kardeþtirler. Öyleyse kardeþlerinizin arasýný düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz.
Allahü teâlâdan korkmanýn alâmeti yedi þeyden belli olur:
1-Dil; yalan söylemez, gýybet etmez, boþ konuþmaz, Allahý anar, ilimle meþgul olur.
2-Kalb; kin, haset gibi kötü huylardan temizlenmiþtir.
3-Göz; harama bakmaz, kâinattaki her þeye ibretle bakar.
4-Mide; haram lokmadan uzaktýr.
5-El; harama uzanmaz.
6-Ayak; günah iþlenen yere gitmez.
7-Ýbâdet; yalnýz ihlâsla yani, Allah rýzasý için yapýlýr. Riyadan kaçýlýr.
Allahtan korkan insan, O’nun emir ve yasaklarýna riayet eder. Hiç kimseye kötülük etmez. Kendisine edilen kötülüðe sabreder. Kusurlarýna tevbe eder. Çalýþýrken, alýþ-veriþ ederken kimsenin hakkýný yemez ilim ve ahlâk sahiplerine saygý gösterir. Arkadaþlarýný sever ve kendisini sevdirir. Kimseyi çekiþtirmez, kimseye sert davranmaz. Malý ve mevkii herkese iyilik etmek için ister. Kendisini beðenmez. Allahü teâlânýn her an, gördüðünü ve bildiðini düþünerek, hiç kötülük etmez. Kýsacasý Allahü teâlâdan korkan, milletine ve memleketine faydalý olur.
Hz. Ömer radýyellâhü anh anlatýyor:
Bir gün Resûl-i Ekrem sallallâhü aleyhi vesellem, esirler arasýnda çocuðundan ayrýlan bir kadýn gördü. Kadýn çocuðunun hasretinden rast gelen çocuðu kucaðýna alýyor, onu sevip emziriyordu.
Resul-i Ekrem sallallâhu aleyhi vesellem ashabýna:
- Hiç bu kadýn çocuðunu ateþe atar mý? Diye sordu. Ashab:
- Asla, cevabýný verdiler. Bunun üzerine Resul-i Ekrem sallallâhu aleyhi vesellem:
- O halde, biliniz ki, Allah’ýn kullarýna merhameti, bu kadýnýn çocuðuna merhametinden daha fazladýr, buyurdu. (Buhari-Müslim)


Gönderen: 05.07.2007 - 00:17
Bu Mesaji Bildir   Muhtazaf üyenin diger mesajlarini ara Muhtazaf üyenin Profiline bak Muhtazaf üyeye özel mesaj gönder Muhtazaf üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
önceki konu   diğer konu

Mesajlar Gönderen Tarih
 ALLAH"dan Korkmak
Muhtazaf 05.07.2007 - 00:17
 güzelllllllllll
Asminaxx18 05.07.2007 - 02:48
 emin insan güvenilir
gülhan 05.07.2007 - 08:36
 ALLAH"dan Korkmak
NurBahcesi 10.07.2007 - 10:27
 ALLAH"dan Korkmak
mev@ 10.07.2007 - 11:11

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 666 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 12:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
bulmaca (45), *sare (45), SAFFET GÜVEN (59), swat29 (47), banucicek92 (33), turgayino (42), Enes Bil (33), mehmetxy05 (50), nikfer (40), suragül (46), muhsinipek (51), ahiret yolcusu (43), ankarali 06 (56), murat19 (40), emrdogan (49), Ahmet CILGIN (40), hyarar (76), ebuhafsa (53), zeinab (40), celikkurt (40), Sofi_fr (40), abdullah27 (40), yildiz23 (45), Tekgül (37), TehLiQe (36), zeynepcoskun (43), serdar430 (46), neyzen50 (48), zara (44), siddartha (49), zulalime (44), ayetullah19 (51), yasmina (37), halileren80 (45), zafer acar (53), elessar (43), Ghezal (41), nur_i_ayn (41), ohesa (46), sinancan22 (49)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.68926 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.