D e u t s c h   English 

     

0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » D İ N / İ S L A M » M E A L » NISA SURESI: 36 - 42

önceki konu   diğer konu
2 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
-=[ E_R ]=- su an offline -=[ E_R ]=-  
NISA SURESI: 36 - 42
892 Mesaj -
“" 4 - NISA SURESI: 36 - 42 "
(( Fizilal´il Kur´an ))
...”


ALLAH'A KULLUK

36- Allah'a kulluk ediniz. O'na hiçbir seyi ortak kosmayiniz. Ana-babaya akrabalara, yetimlere, yoksullara, yakin komsulara,uzak komsulara,yakin arkadaslara yari yolda kalanlara, elinizin altindakilere iyilik ediniz. Allah kendini begenmis kibirlileri kesinlikle sevmez.


37- Bunlar kendileri cimrice davrandiklari gibi baskalarina da cimri olmayi önerirler ve Allah'in lütuf eseri olarak kendilerine verdigi imkânlari gizlerler. Biz kâfirler için onur kirici bir azap hazirladik.


38- Yine bunlar baskalarina gösteris olsun diye mal verirler, Allah'a ve ahiret gününe inanmazlar. Yoldasi seytan olanin ne kötü yoldasi vardir!


39- Eger onlar Allah'a ve ahiret gününe inansalar ve Allah'in kendilerine bagisladigi mallarinin bir bölümünü hayr yolunda harcasalardi, ne olurdu? Hiç kuskusuz Allah onlarin yaptiklari her seyi bilir.


40- Hiç süphesiz Allah zerre kadar haksizlik etmez. Eger bu bir iyilik olursa onu bir kaç kat büyütür ve karsiliginda kendi katindan büyük bir mükâfat verir.


41- Her ümmete karsi birer sahid tutacagimiz ve seni de kendilerine karsi birer sahid tutacagimiz ve seni de kendilerine karsi sahit gösterecegimiz gün acaba onlarin halleri nasil olacak?


42- Kâfirler ve Peygamberlere karsi gelenler o gün yerle bir olmayi özlemle isterler. Onlar Allah'tan hiçbir söz saklayamazlar.
Gönderen: 24.08.2003 - 13:44
Bu Mesaji Bildir   -=[ E_R ]=- üyenin diger mesajlarini ara -=[ E_R ]=- üyenin Profiline bak -=[ E_R ]=- üyeye özel mesaj gönder -=[ E_R ]=- üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
MeDiNeM q_l_l su an offline MeDiNeM q_l_l  
296 Mesaj -
Allah razi olsun.
Gönderen: 24.08.2003 - 14:29
Bu Mesaji Bildir   MeDiNeM q_l_l üyenin diger mesajlarini ara MeDiNeM q_l_l üyenin Profiline bak MeDiNeM q_l_l üyeye özel mesaj gönder MeDiNeM q_l_l üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 729 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 11:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
turis (52), nur_nur (37), MuhamMaD (39), berrun (52), dila_89_06 (37), Sabri67 (56), msalihs (68), mehmetsurat (44), nurluyol8 (61), yusuf_misali (41), ibrahim Yeniay (62), FallinLoveMan (47), yarenlale (40), bergama (60), cennetbahcesi (38), irem57 (45), sulugozler (44), erdogandirik (60), ofosoft (43), genc_yahya (42), bedircan (45), sezai (49), erhanakif (60), fatih_1453 (48), mihr_u_vefa (46), muhammer (40), sevkatebru (43), mcalta (61), elmaskahveci (41), taganaga (46), rahman (36), mert4242 (), halil0170 (56), bilal8181 (45), Alina (67li) (39), erolbolat (49), siptar (51), FirdevsÖzkan (43), enes-NL (59), mimdem (64), a_demirel (42), nun (47), masiva (47)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 1.92900 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.