0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » D İ N / İ S L A M » DİĞER DİNİ KONULAR » Türban serbest şapka yasak

önceki konu   diğer konu
7 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Gönderen
Mesaj
y.k. su an offline y.k.  
Konu icon    Türban serbest şapka yasak
104 Mesaj -
BU ÇOK HOÞUMA GÝTTÝ NASIL OLUYORMUÞ BAÞÖRTÜSÜNE YASAK KOYMAK BÝRAZ DA SÝZE AYRIMCILIK YAPILSIN BELKÝ DÜÞÜNÜP DERS ALIRSINIZ AMA BENÝM PEK UMUDUM YOK BUNLAR DAHA FAZLA KUDURUR ÞÝMDÝ


TBMM Genel Kurulu'nda 8 Mart Dünya Kadýnlar Günü dolayýsýyla düzenlenen özel oturumu izlemeye gelen kadýn örgütlerinin temsilcileri izleyici locasýna girmek isterken "þapkalarýný çýkarmalarý" konusunda uyarýldýlar. TBMM görevlileri, Genel Kurul çalýþmasýný locadan izleyenler arasýnda yer alan türbanlý kadýnlara iþaret eden kadýnlara "O kýyafetin bir parçasý, aksesuvar" yanýtýný verdiler. Uygulamayý protesto eden örgüt temsilcileri "Atatürk'ün Türkiyesi'nde Meclis'te ayrýmcýlýk yapýlýyor" diye tepki gösterdiler.

CHP Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Kadýn-Erkek Eþitliði Komisyonu Baþkaný Gülsün Bilgehan'ýn organizasyonu ile Marmara Grubu, Ýnsan Haklarý Platformu ve kadýn derneklerinin temsilcilerinden oluþan bir grup kadýn dün 8 Mart Dünya Kadýnlar Günü dolayýsýyla Genel Kurul'daki özel oturumu izlemeye geldi.

Yaklaþýk 50 kiþiden oluþan grubun üyeleri locaya girerken, güvenlik görevlileri tarafýndan mantolarý ve çantalarýný býrakmalarý konusunda uyarýldýlar. Bu sýrada þapkalý ziyaretçilerden de þapkalarýnýn çýkarýlmasý istendi. Bunun üzerine kadýnlar izleyici locasýnda oturan türbanlý kadýnlarý göstererek "Þapkayý çýkarttýrýyorsunuz ama içeride türbanlýlar oturuyor. Onlar nasýl giriyor, nasýl izin veriyorsunuz" diye itiraz ettiler.

Türban kýyafetin parçasý'
Güvenlik görevlilerinden "O kýyafetin bir parçasý, aksesuar. Ortalýðý karýþtýrmayýn" yanýtý aldýklarýný belirten kadýnlar, bu uygulamayý protesto ederek locanýn giriþinin bulunduðu kattan basýn koridorunun da bulunduðu kata indiler. Burada gazetecilerle görüþmek isteyen kadýnlar basýn koridorunda da görevliler tarafýndan "Ýçtüzüðe göre burada açýklama yapamazsýnýz" diye uyarýldýlar.

'Keþke gelmeseydim'
Bu sýrada þapkasýyla locaya alýnmayanlardan emekli büyükelçi eþi Suna German "Baþörtüsü, kýyafetin bir parçasý oluyor, onlarý içeri alýyorlar. Ama biz taktýðýmýz þapkalarla içeri giremiyoruz. Atatürk'ün Türkiye'sinde Meclis'te türban serbest, þapka yasak oluyor. Atatürk'ün ülkesinde, Meclis'te böyle þeyler duyup incineceðime keþke hiç gelmeseydim" dedi.

'Bacak' uyarýsý
German, locada kendilerine, "Bacak bacak üstüne atarak oturmayýn" gibi uyarýlar da yapýldýðýný belirterek, "Ey Nimet Çubukçu, oradan çýk, bizim hakkýmýzý savun. Nasýl þapkayla giremezmiþiz biz? Baþörtüsü kýyafetin bütünü oluyor, ama þapka yasak. Ne demek bu?" diye konuþtu.

German, adýný soranlara, "Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nde þapkalý olan bir vatandaþ olarak konuþuyorum. Bu yapýlan fevkalade ayýp" yanýtýný verdi.

'Dehþete düþtük'
Görevliler tarafýndan basýn kapýsýndan TBMM bahçesine çýkarýlan grup CHP ile temas kurdu. CHP Ýstanbul Milletvekili, Kadýn Kollarý Baþkaný Güldal Okuducu grubun yanýna gelerek basýn açýklamasý yapmalarýný saðladý. Basýn kapýsýnýn giriþinde açýklama yapan temsilcilerden Meltem Arýkan, "Karþýlaþtýðýmýz uygulama hepimizi dehþete düþürdü. Bu ülkede Atatürk'ün devrim kanunlarý var, þapka kanunu var, þapkalý kadýnlar Meclis'te böyle bir duruma nasýl düþürülüyor anlamak mümkün deðil" dedi.KAYNAK


Mesaj 1 kez düzenlendi. En son y.k. tarafından, 08.03.2007 - 00:13 tarihinde.
Gönderen: 08.03.2007 - 00:13
Bu Mesaji Bildir   y.k. üyenin diger mesajlarini ara y.k. üyenin Profiline bak y.k. üyeye özel mesaj gönder y.k. üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
önceki konu   diğer konu

Mesajlar Gönderen Tarih
Konu icon  Türban serbest şapka yasak
y.k. 08.03.2007 - 00:13
 RE: Türban serbest şapka yasak
CiVELEK 08.03.2007 - 09:07
Konu icon  PROVAKASYON BUNLAR
y.k. 08.03.2007 - 21:21
 Türban serbest şapka yasak
alemihuccet 08.03.2007 - 21:40
Konu icon  Laikliğin için 'Şapka giyin' çağrısı
y.k. 08.03.2007 - 23:03
 Türban serbest şapka yasak
CiVELEK 09.03.2007 - 09:08
 Türban serbest şapka yasak
NurBahcesi 09.03.2007 - 11:35

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 568 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 12:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
ahmettalan (46), zeycan (51), hayri72 (53), sihrind (47), Kara1983 (42), vanilya (58), UySaL (42), bahadun (55), Ahmet- (41), baltec (56), kirbasm (36), Zehranur23 (39), muvahhit (50), yesribb (67), sefaatli_66 (49), kirbass (36), fatihk (43), teslaxxx (44), cafe70 (49), doganweb (51), odak (48), saldiray (49), Hadimül_kur&aci.. (41), cevik07 (46), saphires (46), ke007 (56), ceyhun68 (43), yürekvleti (48)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 1.45057 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.