|
|
 |
 |
|
|
| Toplam Forum: 69
*** Toplam Konu: 30100
*** Toplam Mesaj: 148193 |
|
|
|
|
|
|
|
| Gönderen |
|
|
|
| --- (BERA) DUSMANLIGIN GEREKTIRDIKLERI -- |
|
|
582 Mesaj -
|
|
|
(BERÂ DÜÞMANLIÐIN GEREKTÝRDÝKLERÝ
1- Þirk ve küfür ehlinden nefret etmek, on lara dâimi bir düþmanlýk üzere olmak. Ýbrahim aleyhisselâm’ýn çaðlar ötesinden tüm küffâra karþý evrensel haykýrýþý gibi ×”..Beni yaratan ha riç, sizin tapmakta olduðunuz ilâhlardan kesin likle uzaðým. O yaratan, beni hidâyete ulaþtýra caktýr”..Ø (zuhruf, 26-27) demektir, hissetmektir!..
2- Kâfirleri sevmemek, onlarý dost edinmemek. Allahû Teâlâ: ×Ey iman edenler! Benim düþmanýmý da sizin düþmanýnýzý da dostlar edinmeyin...Ø (Mümtehine, 1) buyurmaktadýr.
3- Küfür toplumunu herhangi bir zaruret olmadýkça, dinin emirlerini açýkça yapma imkâný bulunmadýðý sürece yurt edinmeyip, terk etmek ve oraya gitmemek. Resûlullah (S.A.V.) : “Müþrikler arasýnda ikâmet eden müslümanlardan berîyim” (Sahihu’l-Cami, 146) buyurmuþlardýr.
4- Kâfirlere yardým etmemek. Müslümanlara karþý onlara yardým etmemek, herhangi bir övgüde bulunmamak. Onlardan yardým almayýp sýrdaþ da edinmemek ve önemli iþlerin baþýna onlarý geçirmemek.
5- Onlarýn ölülerine rahmet dilememek ve istiðfarda bulunmamak. Allahû Teâlâ Kur’ân-ý Kerîm’inde: ×Ne Peygamberin, ne de mü’minlerin, Cehennemlik olduklarý belli olduktan sonra, yakýn akrabalarý da olsa, müþrikler için af dilemeleri asla -doðru- olmazØ (Tevbe,113) buyurmaktadýr.
6- Onlara þirin görünüp, dalkavukluk yapmamak ve din adýna onlarý idâre etmemek. Allah azze ve celle, ×Onlar isterler ki, sen onlara yumuþak davranasýn, onlar da sana yumuþak davransýnlarØ (Kalem, 9) buyurmaktadýr.
Onlarýn sohbetlerini ve meclislerini de terk etmek gerekir.
×Zâlimlere asla meyletmeyin. Aksi taktirde Cehennem ateþi size dokunur. Sizin Allah’tan baþka dostunuz yoktur. Sonra yardým görmezsinizØ (Hud, 113).
7- Onlarýn kanunlarýyla yargýya gitmemek, Allah ve Resûlü’nün hükmünü terk ederek o yasalara rýza göstermemek: ×... Kim Allah’ýn indirdiði ile hükmetmezse; iþte onlar, kâfirlerin ta kendileridirØ (Mâide, 44)..
Bir baþka âyet-i celilede Allahu Teâlâ: ×Sana indirilen Kur’ân’a ve senden önce indirilen kitaplara iman ettiklerini iddia edenleri görmüyor musun? Onlar, bâtýl yolda olanlarýn (tâðutlarýn) önünde muhakeme olunmak (yargýlanmak) istiyorlar. Halbuki o bâtýlý inkâr etmekle emrolunmuþlardý. Þeytan onlarý derin bir sapýklýða düþürmek istiyorØ (Nisâ, 60) buyurmaktadýr.
8- Kâfirlerin emirlerine itaât etmemek: ×Ey iman edenler! Eðer kâfirlere itaât ederseniz sizi gerisin geri küfre çevirirler de hüsrana uðrayanlar olursunuzØ (Âli Ýmran, 149).
9- Selamda ilk baþlayan olmamak. Resûlullah (S.A.V.) “Yahudi Ve hýristiyanlar’a ilk önce selâm veren siz olmayýnýz. Ýçlerinden biriyle yolda karþýlaþtýðýnýz zaman onu, yolun dar olan tarafýna doðru sýkýþtýrýnýz”(Müslim) buyurmaktadýr.
10- Dini ve dünyevi konularda onlarýn âdetlerine uymamak, onlara benzememek. Onlarýn dinî sembollerini alma ya da yeme, içme, giysi ve benzeri âdetlerini uygulama gibi þeylerden kaçýnmak gerekir.
Allah Resûlü (S.A.V.) : “Bir kavme benzeyen kimse onlardandýr” (Sahihtir. Ebu Dâvud) buyurmuþtur.
11- Onlarýn düðün ve bayramlarýna katýlmamak, onlarý tebrik etmemek. Bazý âlimler: ×..Ve yine Rahman olan Allah’ýn kullarý, yalan yere þehâdet etmezler (tanýk olmazlar). Boþ söz ve çirkin bir davranýþla karþýlaþtýklarý zaman vakarla oradan geçip giderlerØ (Furkan, 72) ayet-i celilesini tefsir ederlerken “yalan yere”den maksadýn kâfirlerin bayramlarýna katýlmak þeklinde olduðunu vurgularlar.
|
| Gönderen: 11.03.2008 - 11:51 |
|
|
|
Şu an Yok üye ve 733 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 11:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.
[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye] |
|
 |
|
Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve
afiyet dolu ömür dileriz:
Rabia324 (66), sampiyon77 (48), nazar17 (39), Yusuflu (41), sarý çiçek (56), cdemiral (46), gönüll (40), ugurerturk (39), komando (45), mdt (39), rabis_03 (39), Cinay (43), haktan30 (50), mubikaan (47), rüzgar_kervani (37), Kaptanaydin (44), ebu ismail (54) |
|
|
|
|
 |
|