|
 |
 |
|
Toplam Forum: 69
*** Toplam Konu: 30100
*** Toplam Mesaj: 148193 |
|
|
|
|
|
Gönderen |
|
|
|
339 Mesaj -
|
|
|
Kestane Þekeri
Malzemeler:
½ Kg Kestane,
350 gr Tozþeker,
2 tatlý kaþýðý Vanilya, Su
Yapýlýþý:
Kestanelerin dýþ kabuklarý soyulur.
Ýç kabuklarý ile suya konarak iç kabuklar soyulana kadara, hafif ateþte kaynatýlýr.
Ateþten indirilir ve iç kabuklarý soyulur.
Þeker tencereye konur.
Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir. Karýþtýrmadan þekerin erimesi beklenir.
Eridikten sonra kestaneler konulur ve çok hafif ateþte, kaynatmadan 2 saat piþirilir.
Ateþten alýndýktan sonra 1 gün beklenir.
Sonra kalan þurubu eminceye kadar çok hafif ateþte yeniden piþirilir.
Servis yapýlýrken, üstlerine Vanilya serpilir. Afiyet olsun
|
Gönderen: 03.12.2003 - 23:50 |
|
|
Şu an Yok üye ve 793 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 12:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.
[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye] |
|
 |
|
Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve
afiyet dolu ömür dileriz:
milliyetci (43), ERENBURAK (50), aykutyücel (36), alyans (48), hayýrhah (41), ays.64 (43), malik (47), rescue (56), rahmet_esintisi.. (42), Mehmetkulpak (58), rahmet_esintisi (42), sarba126 (39), aydoc (55), Ay_Nur (44), kapso (39), birdamlahuzur (19), madali84 (41), naribeiyza (59), Salim k. (56), vedatoklu (48), makýf (35), ahmete (49), atlassss (41), engin_82 (43), Maþallah (), beraat38 (46), uemita (47), gurbet17 (38), Mevlana42 (66), Nuross (35), palaspanturas (53) |
|
|
|
 |
|