Konuk Defteri Mesajı |
selamun aleykum |
Kayıt Tarihi: 14.12.2003 - 23:35
Yazan: Yasemin86 |
selamun aleykum
"iyi bir iman kendini iyi bir kalekterde gösterir"
arkadaslar imanin temellerinden biri insanin kalekteridir.
Imanli birinin kalekteri iyi degilse o güzel bir imana sehip degildir. Peygamberimiz(s.a.v) dedigi gibi "en iyi mümin en iyi kalektere sahip olanlardir"
bu yüzden kendimizi kontrol edip kalekterimizin iyi olup olmadigina bir göz atalim. Peki ii bir kalekter nedir??
Allah korkusu ile dolu olmak, insanlara ii davranmak bize diken verenlere biz gül vererek karsilik verelim. Insanlara iyilik etmek,dogru sözlü, gercek, samimi, güler yüzlü, hakki hak olarak görmek ve devamli haklinin yaninda olmak, sabirli olmak ve kin gütmemek.
Eger bir insan bir andan allaha ibadet edip, bir yandanda yalan söyleyip, insanlari azarliyorsa, inanlara güler yüz göstermeyip, sabirli degilse, kin güdüyorsa o iyi bir müminde olamaz, iyi bir müslümanda.
Cünkü Allaha yaptigimiz ibadetler bizim kalekterimizi daha iyi yapmalidir.
Imanin bes sartini Allah bize öylesine emretmedi. Namaz insanlari günahlardan uzak tutmalidir, Zekat bizim icimizi temizler ve cimrilikten kurtarir, oruc Allahtan daha cok korkmamizi saglar ve yalan gibi, sögmek gibi seylerden ali koyar. Ve Hac ise insanlarda birlik , berakberlik saglar. Bizi kavgalardan tartislamardan uzak tutar.
Arkadaslar ibadetlerimizin ne kadar önemli ve degerli oldugunu görüyoruz ve ibadetlerimizin bizi daha ii bir kalektere sahip etmesine dikkat edelim ins.
selamun aleykum |
Print Tarihi: 20.05.2025 - 02:47 |
 |
http://www.ravda.net/include.php?path=guestbook/viewgb.php |
|